De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

De 6 beste Android-apps in Google Play van week 17 – 2015

Redactie
26 april 2015, 16:00
4 min leestijd
De 6 beste Android-apps in Google Play van week 17 – 2015

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst.  Zo hoef je dus niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

Deze week besteden we in ons overzicht met de beste Android-apps van de week onder meer aandacht voor de fraaie alarmklok-app AlarmRun en reTXT, waarmee je berichtjes  na het versturen nog kunt aanpassen.

De beste Android-apps van week 16

1.  AlarmRun

alarmrun-icon

AlarmRun is een nieuwe Android-app die op een hele opvallende manier probeert te voorkomen dat jij te laat opstaat. En eigenlijk wil je dat niet.  De app  stuurt een berichtje naar één van jouw contacten om hen mede te delen dat jij niet op tijd de wekker hebt uitgedrukt. Heel prettig is dit natuurlijk niet, maar dat is juist het unieke aan AlarmRun.

AlarmRun gaat echter nog verder. Zo kan er bijvoorbeeld een berichtje op Twitter of Facebook worden geplaatst als jij de app niet op tijd uitzet. Daarnaast is het mogelijk om een sms te sturen naar iemand  uit je contactenlijst. Om je tot het uiterste te drijven, bevat AlarmRun de mogelijkheid om een willekeurige foto`s op een sociale media te plaatsen; behoorlijk tricky dus. Lees meer over AlarmRun en bekijk screenshots van de app.

→ Download AlarmRun in Google Play (gratis)

2. reTXT

retxt

ReTXT is een nieuwe chat-app die werkt met Android en iOS en je de optie geeft om berichten na verzending aan te passen of te verwijderen. Dat scheelt frustratie als je per ongeluk een verkeerd bericht hebt verzonden of een tikfout maakt.  Handig aan de app is dat je een bericht kunt verwijderen of aanpassen, ongeacht of de ander dit heeft gezien.

ReTXT is qua functionaliteit vergelijkbaar met WhatsApp en  Telegram en werkt crossplatform, zodat je probleemloos kunt chatten met gebruikers die over een ander type smartphone beschikken. De app laat je berichten, foto`s en video`s delen en desgewenst na verzending verwijderen of aanpassen. Lees meer over reTXT en bekijk screenshots van de app.

→ Download reTXT in Google Play (gratis)

3.  Mijn Huiswerk

mijnhuiswerk-icon

Mijn Huiswerk is een simpele en handige app voor scholieren, waarmee zij hun huiswerk bij kunnen houden en organiseren. Zo vergeet je nooit meer dat je een huiswerkopdracht af moet hebben.  De app, die is voorzien van Lollipops Material Design, toont een overzicht met het huiswerk dat de gebruiker de komende tijd af moet hebben. Simpel en doeltreffend.

Bij het invoeren van huiswerk heb je de mogelijkheid om het vak, het aantal opdrachten en de deadline in te voeren. Ook kun je een herinnering instellen om op de hoogte te worden gehouden van aankomende huiswerkopdrachten. Daarbij is het mogelijk om per huiswerkopdracht de kleur te bepalen. Lees meer over Mijn Huiswerk en bekijk screenshots van de app.

Download Mijn Huiswerk in Google Play (gratis)

4. Janlul.com

janlul-icon

Janlul.com is een bekende naam in de wereld van livestreams die gebruikers voorziet van livestreams van allerlei sporten, waaronder voetbal en Formule 1.  De streams die je via Janlul.com kunt bekijken, worden veelal geopend in een externe videospeler als VLC. Hetzelfde principe hanteert de website voor zijn Android-app.

De Janlul.com app toont de beschikbare streams, waarna de livestream kan worden geopend in een video-app van derden, zoals VLC of MX Player. Beide apps ondersteunen dergelijke livestreams. Lees meer over de officiële Janlul.com app en bekijk screenshots van de app.

→ Download Janlul.com in Google Play (gratis)

5. Galaxy Button Lights

Galaxy Button Lights-icon

De knoppen van de Samsung Galaxy S6 geven licht. Bij vorige Galaxy S-smartphones was het mogelijk om in te stellen hoe lang de knoppen licht geven, maar bij de huidige versie niet. Dat verandert met deze app.  Galaxy Button Lights is een handige app die het mogelijk maakt om de duur van het licht van de knoppen in te stellen.

De terug- en multitaskknop geven namelijk licht zodra je er op drukt of als het scherm wordt ingeschakeld, en met deze gratis app krijg je meer controle over de knoppen.  De Android-app is maar 17KB groot en laat je drie opties instellen. Lees meer over Galaxy Button Lights en bekijk een screenshot van de app.

Download Galaxy Button Lights in Google Play (gratis)

6.  Does Not Commute

Does Not Commute

Sinds een aantal dagen is Does Not Commute, een nieuwe strategische racegame, in Google Play te vinden. Dat racen gaat echter op een andere manier dan je zou verwachten, want Does Not Commute is geen traditioneel autospelletje. In de game is het de bedoeling om allerlei autootjes van punt A naar B te loodsen. Je legt kleine afstanden af, maar toch moet je je hoofd erbij houden.

Nadat je een auto naar een  bestemming hebt gereden, zul je `m namelijk in de volgende `ronde` weer tegenkomen. Dit herhaalt zich meerdere keren  en resulteert al snel in een chaotische verkeerssituatie,  waarin je moet voorkomen om tegen de door jouw bestuurde auto`s te botsen. Je speelt dus als het ware tegen jezelf. Lees meer over  Does Not Commute en bekijk een video van de game.

Download Does Not Commute in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu