De 6 beste Android-apps in Google Play van week 27 – 2015

Redactie
5 juli 2015, 16:00
5 min leestijd
De 6 beste Android-apps in Google Play van week 27 – 2015

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst.  Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

Deze week besteden we in ons overzicht met de beste Android-apps van de week onder meer aandacht  aan  de compleet vernieuwde app van KLM en de Randstad-toevoeging door Citymapper.

De beste Android-apps van week 27

1. Pattern Launcher

patternlauncher-icon

Aan launchers geen gebrek in Google Play, maar af en toe komt er eentje voorbij die de moeite van het proberen waard is. Pattern Launcher, dat sinds enkele dagen beschikbaar is, is daar een goed voorbeeld van. Dat komt voornamelijk door de manier waarop je apps opent. Zoals de naam van de launcher al doet vermoeden werkt Pattern Launcher met handige patronen.

Pattern Launcher kiest standaard de apps die je het meest gebruikt, maar uiteraard heb je ook de mogelijk om er zelf enkele toe te voegen. Dat doe je door de instellingen in te gaan  en een patroon te verzinnen, waarna je hier een applicatie aan kunt koppelen. Het is mogelijk om tot 72 verschillende applicaties van een patroon te voorzien. Probeer niet te veel apps te koppelen, want dat gaat ten koste van de overzichtelijkheid. Lees meer over Pattern Launcher en bekijk screenshots van de app.

Download Pattern Launcher in Google Play (gratis)

2.  Het Weer in Nederland

hetweerinnederland-icon

De weer-app  Het Weer in Nederland, die al meer dan een miljoen keer is gedownload, heeft een fris nieuw design gekregen. Ook is er ondersteuning voor Android Wear-smartwatches toegevoegd.  Eén van de belangrijkste functies van Het Weer in Nederland is de 24-uursgrafiek, die je in het tabblad overzicht vindt. De app verzamelt alle live data van het KNMI en verwerkt dit in de app, waardoor je bijvoorbeeld kunt zien hoe koud of vochtig het bij jou `s nachts is geweest.

Naast het nieuwe design, dat van een uitschuifbaar menu is voorzien, biedt de nieuwe app ook Android Wear-ondersteuning. Je krijgt dan op basis van de gps-locatie het actuele weerrapport, aangevuld met de weersverwachting van het KNMI. “De Wear app is bedoeld om in een paar seconden heel snel een check van het weer te doen, zonder dat je daarvoor helemaal je telefoon hoeft te pakken“, zo meldt de ontwikkelaar. Lees meer over Het Weer in Nederland en bekijk screenshots van de app.

Download Het Weer in Nederland in Google Play (gratis)

3. KLM

klm android

De officiële KLM-app was de afgelopen tijd een ramp. De app was een soort web-app die in een venster werd ingeladen en de helft van de tijd niet goed werkte. Vreemd voor een dergelijk  grote organisatie om zo`n slechte app uit te brengen. Met de nieuwe KLM Android-app komt daar verandering in, die een zeer goede ontwikkeling laat zien: een mooi design met de focus op de belangrijkste functies.

De KLM Android-app heeft een fris nieuw design dat zich richt op typografie en kaarten met informatie. Zo wordt je boarding pass, details over de passagier en de mogelijkheid om je stoel aan te passen via witte kaarten getoond. Je aankomende vlucht staat aan de bovenkant, waarbij duidelijk de tijden en gates te zien zijn. Als je op je boarding pass drukt, krijg je de aztec-code met relevante informatie op je scherm, zodat je snel kunt boarden. Lees meer over de KLM Android-app en bekijk screenshots.

Download KLM in Google Play (gratis)

4. Citymapper

CityMapper

Citymapper is één van de beste ov-apps voor Android en dat is niet zomaar zo. De applicatie maakt het openbaar vervoer in het binnen- en buitenland namelijk een stuk duidelijker. Vandaag is er een update voor de app uitgebracht die een aantal nieuwe steden toevoegt, maar het belangrijkste is dat Citymapper nu de Randstad ondersteunt. Hierbij zijn routes van de NS en lokale vervoerders in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht toegevoegd.

Zodra je de vernieuwde app opent, zie je onderin gelijk de mogelijkheid om `m in de Randstad te gebruiken. De werking blijft – zoals je van Citymapper gewend bent – erg simpel. Je vult een vertrek- en aankomstplaats in om te zoeken, maar er zijn ook handige suggesties aanwezig waarmee je met een druk op de knop naartoe reist. Door de update worden aankomsttijden voortaan realtime weergegeven. Zo weet je precies wanneer je bij een bestemming arriveert. Lees meer over Citymapper en bekijk screenshots van de app.

Download Citymapper  in Google Play (gratis)

5.  Freezbi

freezbi-icon

Vrijwel iedere app tegenwoordig met notificaties. Hoewel dat niet iedereen aanspreekt, zijn er zaken of diensten  waarvoor  het handig zou zijn als je berichtje ontvangt, maar dat niet mogelijk is. Hier wil de nieuwe app Freezbi je bij helpen. Freezbi geeft je de mogelijkheid om voor allerlei zaken op het web notificaties in te stellen.

Zo kun je checken wanneer een bepaalde Nexus-toestel in een bepaald land beschikbaar is, of je favoriete livestream op Twitch van start  gaat en als er een nieuwe post is geplaatst op een blog. Hiervoor zijn vaak notificaties beschikbaar, maar Freezbi brengt ze onder bij één plek. Lees meer over Freezbi en bekijk screenshots van de app.

Video for Android Wear (gratis)

6.  Video for Android Wear & YouTube

videoforandroidwear

Video for Android Wear laat je naar YouTube-video`s zoeken middels stembediening. Hierna worden zoekresultaten op een overzichtelijke manier weergeven, die je overigens met simpele veegbewegingen allemaal kunt bekijken. Hierna dien je alleen op een filmpje te tikken om `m af te spelen.

Omdat smartwatches die draaien op Android Wear geen speaker hebben, is het mogelijk om met een bluetoothheadset of speaker het geluid van een filmpje af te spelen. Je dient de headset of speaker dan wel direct met je smartwatch te verbinden. Een toffe feature van Video for Android Wear is de Chromecast-ondersteuning. Dat maakt het mogelijk om video`s direct vanaf een smartwatch naar een televisie te streamen. Lees meer over  Video for Android Wear en bekijk een video van de app.

Download Video for Android Wear & YouTube  in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu