Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

De 6 beste Android-apps in Google Play van week 44 – 2014

Redactie
2 november 2014, 16:01
4 min leestijd
De 6 beste Android-apps in Google Play van week 44 – 2014
beste Android apps

AndroidPlanet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst.  Zo hoef je dus niks meer te missen!

Deze week besteden we onder meer aandacht voor de nieuwe Gmail-app met het Material Design, de games Angry Birds Transformers en The Wolf Among Us en de Googles fitness-app Google Fit.

Lees verder na de advertentie.

1. NPO Zapp

npozapp

NPO Zapp heeft voortaan zijn eigen app. De kinderzender is daarmee voorzien van een eigen Android-app, naast onder andere de officiële NOS-app en de Android-app van het Jeugdjournaal. Via de NPo Zapp app kunnen gebruikers programma’s van de zender terugkijken en live televisie kijken.

NPO Zapp zendt programma’s uit als Het Klokhuis, Puberruil Zapp, Kinderen voor Kinderen, Brugklas, Willem Wever, Zappsport en Taarten van Abel. Daarmee is NPO Zapp een bron van entertainment en informatie voor kinderen. Lees meer over de NPO Zapp app en bekijk screenshots van de app.

Download NPO Zapp in Google Play (gratis)

2. Google Fit

Google Fit downloaden

Google heeft zijn eigen fitness-app Google Fit uitgebracht. De app zat er al een tijdje aan te komen en werd voor het eerst getoond  tijdens de Google I/O in juni. Nu is hij eindelijk te downloaden in de Play Store en daarmee is het hoog tijd om eens te bekijken wat je er allemaal mee kunt. In principe fungeert Google Fit als een hub voor al je (sport)activiteiten en gegevens over je gezondheid. De app maakt standaard deel uit van Android 5.0, maar ook gebruikers die beschikken over Android 4.0 of nieuwer kunnen hem downloaden en installeren.

Nadat je dat hebt gedaan, kies je een van je Gmail-accounts voor het bijhouden van je activiteiten en fitnessdoelen. Google Fit werkt zowel met je smartphone als met je pc en apparaten met Android Wear. Voor het tracken van je activiteiten maakt Fit gebruik van de sensoren in je Android-toestel en je locatiegegevens. Standaard staat er in de app een fitnessdoel van 1 uur activiteit ingesteld. Dit kan vanalles zijn: van op en neer wandelen tot hardlopen en mountainbiken. Lees meer over Google Fit en bekijk screenshots.

Download Google Fit in Google Play (gratis)

3. The Wolf Among Us

The Wolf Among Us

De gerespecteerde gameontwikkelaar Telltale Games heeft enkel uitstekende titels op zijn naam staan. Eén van die titels is The Wolf Among Us, een verhalende point-and-click-game gebaseerd op de Amerikaanse stripboekenreeks Fables. De game combineert de uitstekende verhaalvertelling, emotionele keuzes en hartverscheurende dilemma’s met een duistere film noir-achtige setting.

In The Wolf Among Us bestuur je protagonist Bigby Wolf door op mensen of objecten te klikken. Deze besturing is uitstekend geschikt voor Android-smartphones en -tablets, want de besturing is enorm gemakkelijk en vergt niet veel variatie. In The Wolf Among Us draait het, zoals bij vele point-and-click-games, om het verhaal en de keuzes die je maakt. Lees meer over The Wolf Among Us en bekijk een video van de game.

Download The Wolf Among Us in Google Play (gratis)

4. Angry Birds Transformers

angry birds transformers

Angry Birds Transformers is een nieuwe game van Rovio in de Angry Birds-lijn, waarin je deze keer geen vogels via katapulten naar groene varkens schiet. In deze game zijn de vogels veranderd in Transformers en rennen zij in een level terwijl jij op objecten moet drukken. Die kun jij vervolgens opblazen met lasers en raketten van jouw Transformer-bird.

Het doel is om alle groene varkens van de objecten af te blazen. Daarnaast kun je ook met vrienden specialen, om levels zo samen te voltooien. Lees meer over Angry Birds Transformers en bekijk een video van de game.

Download Angry Birds Transformers in Google Play (gratis)

5. Flipboard

Flipboard design

Flipboard heeft een grote update gehad die een nieuw design brengt en gebruikers meer dan 30.000 nieuwe onderwerpen laat volgen. Het digitale tijdschrift wordt hierdoor nog visueler en completer, wat door veel mensen wordt gebruikt om onderwerpen rondom hun interesses te volgen. Zo stelt Flipboard jouw eigen tijdschrift samen op basis van jouw interesses en artikelen van interessante websites.

Het nieuwe Flipboard design heeft wat weg van het Material Design, waarbij verschillende secties van andere kleuren zijn voorzien. Ook het pijltje om terug te keren heeft veel weg van het nieuwe design van Android Lollipop. Lees meer over de Flipboard update en bekijk screenshots van het nieuwe design.

Download Flipboard in Google Play (gratis)

6. Gmail 5.0

gmail

Gmail voor Android is geüpdatet met de update waar we allemaal zo lang op hebben gewacht: Material Design van Android Lollipop en ondersteuning voor meerdere e-mailaccounts van andere e-mailproviders. Het nieuwe Material Design is de grootste verandering, waardoor de hoofdkleur van de e-mail-app opeens rood is geworden.

De actiebalk kleurt voortaan rood, samen met de actieknop aan de rechter onderzijde waar gebruikers een e-mail mee kunnen opstellen. Daarnaast is de e-mail-view van Inbox overgenomen, waardoor berichten een stuk fraaier ogen als je ze opent. Lees meer over Android 5.0 en bekijk screenshots, en mocht je de app direct willen installeren: hier en hier kun je de benodigde apk-bestanden downloaden. Wel zo gemakkelijker!

Download Gmail in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu