De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

De 6 beste Android-apps in Google Play van week 52 – 2014

Redactie
28 december 2014, 16:01
5 min leestijd
De 6 beste Android-apps in Google Play van week 52 – 2014

AndroidPlanet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst.  Zo hoef je dus niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

Deze week besteden we in de Beste Android-apps van de week onder meer aandacht voor de fraaie games Tales from the Borderlands en Hearthstone en de officiële app van de Jumbo-supermarkt.

De 6 beste apps van week 51 – 2014

1. Minuum

minuum

Het Minuum Keyboard, waarmee je razendsnel kunt typen, heeft een update gekregen waardoor de app nu ook met een Material Design-thema is te gebruiken. Minuum Keyboard doet vooral aan een t9-toetsenbord denken, maar is toch wezenlijk anders qua opzet. De Android-app maakt namelijk nog steeds gebruik van een qwerty-indeling, maar zet de onder elkaar staande toetsen Q, A en Z erg dicht bij elkaar. Eigenlijk onder één knop. Je kunt ook kiezen voor andere indelingen, zoals azerty.

Door deze smalle werkbalk houd je meer ruimte over voor de rest van je content, iets wat op niet al te grote schermen natuurlijk een fijne plus is van de app. Daarnaast is het toetsenbord ook in zijn volledige formaat te gebruiken. Nederlandse taalondersteuning is tevens beschikbaar. Lees meer over de Minuum Keyboard Lollipop-update en bekijk screenshots van de app.

Download Minuum Keyboard in Google Play (gratis)

2. Star Wars: Knights of the Old Republic

starwars

Star Wars: Knights of the Old Republic was een enorm populaire roleplayinggame (rpg) voor consoles en pc`s in 2003, en de game is een kleine twaalf jaar later ook beschikbaar voor Android. Volgens de ontwikkelaar is het een complete port van de originele game. Dat betekent dat de game eigenlijk hetzelfde is als in 2003, alleen dan gaat die besturing via een touchscreen. Dat zorgt er echter ook voor dat de graphics niet erg fraai ogen; de game is immers zo`n twaalf jaar oud.

In de game, die vele duizenden jaren voor de Star Wars-films plaatsvindt, speel je met een personage dat je zelf kunt maken en ontwikkelen. Je begint als een Padawan die een Jedi wil worden, om uiteindelijk tegen de vijandige Sith te strijden. Je leert omgaan met de Force en natuurlijk een lichtzwaard. Lees meer over Star Wars: Knights of the Old Republic en bekijk een video van de game.

Download Star Wars Knights of the Old Republic in Google Play (4,08 euro)

3. Pixel Player

pixelplayer

Pixel Player is een simpele en krachtige muziekspeler voor Android, die lokale muziekbestanden ondersteunt en gratis in Google Play te downloaden is. Hoewel streamingdiensten enorm populair zijn, gebruiken veel Android-gebruikers nog steeds muziekspelers om lokale muziekbestanden af te spelen. Zo kun je bijvoorbeeld in de map ‘muziek’ op je telefoon allerlei albums plaatsen, die vervolgens automatisch door Pixel Player worden geïndexeerd en van een albumhoes worden voorzien.

Pixel Player biedt het design van Android 5.0 Lollipop, waarbij de app met tabbladen werkt. Zo heb je bijvoorbeeld een tabblad voor albums, nummers en artiesten, waarbij je zelf de mogelijkheid hebt om de themakleur van Pixel Player in te stellen. Lees meer over Pixel Player en bekijk screenshots van de app.

Download Pixel Player in Google Play (gratis)

4. Mega

mega

Mega is een populaire clouddienst die gebruikers gratis 50GB aan opslagruimte geeft. De Mega Android-app is nu ook vernieuwd, om de ervaring op mobiel nog beter te maken. Mega is het geesteskind van Kim Dotcom, de omstreden entrepreneur die MegaUpload op zijn naam heeft staan. Mega is een clouddienst die gebruikers de mogelijkheid geeft om bestanden versleuteld op te slaan. Zij kunnen dan een link delen waarmee gebruikers het versleutelde bestand kunnen downloaden. Mega kan zelf niet in de bestanden van gebruikers kijken, zo beweert de dienst. Lees meer over de Mega Android-app en bekijk screenshots.

Download Mega in Google Play (gratis)

5. Wie is de Mol

wieisdemol

De vernieuwde Wie is de Mol Android-app is nu gratis te downloaden in Google Play. De nieuwe serie begin op 1 januari. Wie is de Mol is één van de meest populaire televisieprogramma`s, en het vijftiende seizoen gaat in 2015 weer beginnen. In het nieuwe seizoen doen onder andere cabaretier Pieter Derks en presentatoren Chris Zegers en Ajouad El Miloudi mee.

Met de nieuwe Wie is de Mol Android-app kun je met vrienden het spel spelen, en zelf onderzoeken wie de mol is. Elke week kun je punten inzetten op personen die volgens jou de mol zouden kunnen zijn. Degene die het beste voorspelt wie de mol is, komt bovenaan in de poule te staan. Mocht je niet in een groep willen spelen: de app is ook in je eentje prima te gebruiken. Lees meer over de nieuwe Wie is de Mol Android-app en bekijk screenshots van de app.

Download Wie is de Mol in Google Play (gratis)

6. Swish

swish

Swish is een Android-game waarin je puzzels oplost met een basketbal. Het doel is om enkele schattige aliens met een enorme liefde voor basketballen te helpen allerlei bijen te verslaan die hun schip zijn binnengedrongen.

Het idee is een beetje afgekeken van Cut The Rope, was een zeer geinige game was waarin je door middel van fysica puzzels moet oplossen. Bij Swish geldt ongeveer hetzelfde, alleen gebruik je in plaats van een schaar en touwen nu een basketbal die stuitert en rolt, en op die manier puzzels kan oplossen. Lees meer over Swish en bekijk een video van de game.

Download Swish in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's