De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

De 6 beste Android-apps in Google Play van week 9 – 2015

Redactie
1 maart 2015, 12:40
5 min leestijd
De 6 beste Android-apps in Google Play van week 9 – 2015

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst.  Zo hoef je dus niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

Deze week besteden we in ons overzicht met de beste Android-apps van de week onder meer aandacht voor de handige apps Latergramme en Ginger Keyboard en de verslavende game Sheepop.

De beste Android-apps van week 9

1. Latergramme

latergramme

Latergramme is een handige app voor fanatieke Instagram-gebruikers, die zo veel foto`s schieten dat ze een app nodig hebben om Instagram-posts in te plannen.  De Android-app is ideaal voor bedrijven, organisaties en fanatieke Instagram-gebruikers. De app maakt het mogelijk om Instagram-posts met een foto in te plannen vanaf je  computer of via je smartphone.

Een handige optie van de app is de mogelijkheid om meerdere Instagram-accounts toe te voegen. Hierdoor is de app enorm geschikt voor bedrijven en organisaties, die Latergramme kunnen gebruiken om voor verschillende Instagram-accounts foto`s in te plannen. Lees meer over Latergramme en bekijk screenshots.

Download Latergramme  in Google Play (gratis)

2. Ginger Keyboard

gingerkeyboard-icon

Ginger Keyboard is een slim toetsenbord dat door de laatste update nog slimmer is geworden: de app laat je tussen jouw favoriete apps wisselen zonder het toetsenbord te verlaten.  Door de nieuwe functie is Ginger Keyboard met name geschikt voor multitaskters die veelvuldig verschillende apps gebruiken. De app bevat na de update  een Smart Bar, waar gebruikers hun favoriete apps aan toe kunnen toeven.

Via de Smart Bar kunnen gebruikers snel wisselen tussen apps, zonder het toetsenbord te verlaten. Hierdoor hebben gebruikers de mogelijkheid om sneller te werken. Ook is het mogelijk om via de Smart Bar snel een notitie te maken of agenda-afspraak toe te voegen. Lees meer over Ginger Keyboard en bekijk screenshots.

→ Download Ginger Keyboard in Google Play (gratis)

3. LinkedIn Connected

LinkedIn Connected

LinkedIn heeft een nieuwe applicatie uitgebracht die meer gericht is op het onderhouden van relaties met je professionele contacten. De app heet LinkedIn Connected en toont relevante updates van personen  in je netwerk.  Het idee achter Connected is dat je sneller en beter updates van contacten ziet, bijvoorbeeld als ze een nieuwe baan of functie hebben gekregen. Vervolgens kun je ze met een druk op de knop feliciteren.

Ook is het  gemakkelijker om nieuwe connecties te maken en meldingen te krijgen over vergaderingen die spoedig starten. Dat laatste gebeurt echter alleen als je vanuit de instellingen instelt dat je agenda wordt gesynchroniseerd met Connected. Vanuit het instellingenvenster kun je daarnaast  meldingen beheren, contacten synchroniseren en feedback naar de makers sturen.  Lees meer over LinkedIn Connected en bekijk screenshots van de app.

Download LinkedIn Connected in Google Play (gratis)

4. iA Writer

iawriter-icon

De populaire en minimalistische schrijft-app iA Writer is na een lange tijd exclusief voor iOS-apparaten nu ook voor Android-toestellen te downloaden.  iA Writer is het bekendste product van iA en ondergetekende gebruikt de app veelvuldig op zijn Mac, waarmee je ongestoord en op een rustige manier kunt schrijven.

iA Writer synchroniseert met Dropbox, maar kan documenten ook lokaal opslaan. Daarvoor heeft het een ingebouwde bestandsbeheerder. De app gebruikt een speciaal lettertype om je volledig te laten focussen op de tekst. Daarvoor gebruikt het ook een focusmodus, waarbij alleen de zin waarmee je bezig bent wordt uitgelicht en andere zinnen je tekst even niet storen. Lees meer over iA Writer en bekijk screenshots van de app.

→ Download iA Writer  in Google Play (4,99 euro)

5. Hop

hop-icon

Hop is een e-mail-app die e-mail op een unieke manier behandelt: als chatberichten. Daarmee wil de applicatie e-mailen net zo simpel en snel maken als online berichtjes versturen.  “Hop is de eerste app die e-mail verandert in een uitgebreide multimediadienst, gefocust op mensen en groepen waar je berichten naartoe kunt versturen“, aldus de mensen achter Hop.

Het idee achter Hop is even simpel als geniaal. Waarom is e-mail namelijk na al die jaren nog steeds zo veel werk? Het versturen van berichten via verschillende diensten is enorm in opkomst, en e-mail wordt ook steeds vaker korter en sneller. Hop springt in het gat waar e-mail-apps nog niet komen: e-mails die worden behandeld als kleine, korte berichten. Bekijk screenshots van Hop  en lees meer over de app.

→ Download Hop  in Google Play (gratis)

6. Sheepop

sheepop-icon

Sheepop is net zo simpel en verslavend als Flappy Bird, maar tegelijkertijd een compleet andere game. Gaat we opnieuw een hype krijgen?  Een gamehype voor smartphones en tablets komt veelal door een klein en simpel spelletje waarbij het doel is om een zo hoog mogelijke score te behalen. Flappy Bird is daar een uitstekend voorbeeld van. Sheepop is precies zo`n soort game, dat in een korte tijd relatief populair is bij een groep fanatieke internetgebruikers.

In Sheepop is het de bedoeling om het schaap van het ene platform naar het andere te krijgen. Dit doe je door op het schaap te drukken en vervolgens naar onderen te vegen. Hoe verder je veegt, hoe harder de sprong. Ook kun je richting aan de sprong geven. De rode pijl geeft een indicatie van hoe hard het schaap springt en welke richting `ie precies op gaat. Lees meer over Sheepop en bekijk screenshots van de game.

→ Download Sheepop  in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu