De 7 beste Android apps in Google Play van week 27 – 2014

Redactie
6 juli 2014, 11:01
5 min leestijd
De 7 beste Android apps in Google Play van week 27 – 2014
Beste android apps

AndroidPlanet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst.  Zo hoef je dus niks meer te missen!

Deze week vind je in de lijst met beste Android apps onder andere de  updates voor SuperSU en WhatsApp, maar ook de geweldige dans-game Bounden en twee leuke games.

Lees verder na de advertentie.

1. SuperSU

supersu

Android L, de aankomende Android-versie die in de herfst wordt uitgebracht, is al geroot (Wil je alles lezen over rooten? Check dan ons uitgebreide Android root-artikel). De rootrechten zijn verkregen door een update van SuperSU, de populaire root-app van de Nederlandse ontwikkelaar Chainfire. Het was al eerder mogelijk om op de Nexus 5 een custom recovery te plaatsen en de root-bestanden van SuperSU te flashen, maar als de smartphone was opgestart bleek de SuperSU-app geen root-rechten te hebben. Met de laatste update is dit probleem opgelost, waardoor andere apps ook weer van de Android L root-rechten kunnen worden voorzien. Het installeren is echter nog vrij ingewikkeld. Lees meer over Android L root en bekijk een videopreview van de nieuwe Android-versie.

Download SuperSU in Google Play (gratis)

2. WhatsApp

whatsapp

Chat-app WhatsApp is voorzien van een update die vooral voor Samsung-gebruikers fijn is. Na installatie van de nieuwe versie verschijnen er namelijk badges met het aantal ongelezen berichten bij het WhatsApp-pictogram op je homescreen. De manier waarop dit wordt gedaan, komt overeen met de iOS-versie van WhatsApp.
De update voegt daarnaast een cameraknop toe, zodat je met de ingebouwde, en ietwat uitgeklede camerafunctie van WhatsApp snel foto`s kunt maken en delen. Verder kun je nu meer audiobestanden als bijlage toevoegen, groepsgesprekken dempen en meldingen uitzetten en meerdere mediabestanden tegelijkertijd verwijderen. Lees meer over de WhatsApp update.

Download WhatsApp in Google Play (gratis)

3. Google Documenten en Google Presentaties

googledocumenten

Google Documenten, de officiële documenten-app van Google, heeft een update gekregen waardoor de app van een Android L-interface wordt voorzien. Het design is een stuk verbeterd, waarbij veel opties in het hamburger-menu zijn verplaatst in plaats van knoppen die in nieuwe vensters worden getoond. Hierdoor zou het logischer moeten zijn om door de app te navigeren, waarbij je zicht blijft hebben op de dingen die je aan het doen was.
Ook beschikt de app voortaan over de Android L-knop aan de onderzijde. Deze ronde knop, die ook wel de actieknop wordt genoemd, laat je snel en simpel een document aanmaken. Ook Google Presentaties is van eenzelfde update voorzien. Lees meer over de Google Documenten-app en check screenshots van beide apps.

Download Google Documenten in Google Play (gratis)

Download Google Spreadsheets in Google Play (gratis)

4. Thuisarts.nl

Thuisarts

Van alle medische apps in Google Play is Thuisarts.nl, ontwikkeld door het Nederlands Huisartsen Genootschap, waarschijnlijk een van de beste. De app toont onafhankelijke informatie over ziekte en gezondheid en is daarmee een stuk betrouwbaarder dan een willekeurig forum of websites die stiekem worden gesponsord door de farmaceutische industrie.
Vanuit het startscherm van de app kun je zoeken op diverse onderwerpen, van hoofdpijn en griep tot kneuzingen. Vervolgens kun je meer lezen over de aandoening, de symptomen, oorzaken en wat je eraan kunt doen. Daarnaast kun je handige zelftests doen om zo te bepalen of een bezoek aan de huisarts nodig is of niet. Weet je niet precies de naam van je aandoening, dan kun je het pijnlijke lichaamsdeel aantikken om er meer over te weten te komen. Lees meer over de Android-app van Thuisarts.nl.

Download Thuisarts.nl in Google Play (gratis)

5. Bounden

bounden

Bounden, de populaire dansgame die al een tijdje in de App Store beschikbaar is, is nu ook voor Android uitgebracht. De game is ontwikkeld door het in Utrecht gevestigde Game Oven en in samenwerking met Het Nationale Ballet gemaakt.
De Bounden Android-game wil je laten dansen met een partner door beiden een smartphone (of ietwat onhandiger: een tablet) vast te houden. Het toestel begeleidt de dans, waardoor twee spelers langs elkaar bewegen. Hoe beter je er in wordt, des te professioneler de dans eruitziet. Bounden maakt gebruik van de interne gyroscoop van mobiele apparaten. Hierdoor kan Bounden aangeven welke bewegingen je moet maken. Lees meer over de Bounden Android-game en bekijk screenshots en een video van de dansgame. De app is tevens tijdelijk verkrijgbaar voor 2,69 euro, daarna kost ‘ie 3,59 euro.

Download Bounden in Google Play (2,69 euro)

6. Hercules

hercules-android

Hercules is een heerlijke hack-and-slash-game waarin je met de bloederigste aanvallen en combo`s de grote strijder van Griekenland moet worden. Je hebt een verhaalmodus waarbij je tegen verschillende belangrijke tegenstanders en een godin vecht. Door te swipen voor je aanvallen uit, die variëren tussen handwapens, magie en aanvallen van afstand, zoals met een kruisboog. Die aanvallen zien er erg gaaf uit: van springend enkele pijlen naar de tegenstander schieten tot salto`s met een speer of een verwoestende mokerslag met een grote hamer.
Daarnaast moet je op de juiste momenten verdedigen door een aanval van de tegenstander te blokkeren. En dat klinkt gemakkelijker dan het is. Lees meer over de Hercules Android-game en bekijk een video van de game.

Download Hercules: The Official Game in Google Play (gratis)

7. Huntelaar Penalty Punishment

huntelaar

Neem de bal, na een zenuwslopende avond in de achtste finale tegen Mexico, aan van Robben en schiet! Bezit jij net zulke stalen zenuwen“, aldus de ontwikkelaar over Huntelaar Penalty Punishment.
Je speelt de game door op de bal te drukken en `m te vegen in de betreffende hoek waar jij wilt scoren. Zolang je blijft scoren, mag je doorgaan. En die Mexicaanse keeper Ochoa houdt toch verdomd veel ballen uit z`n doel. Lees meer over Huntelaar Penalty Punishment.

Download Huntelaar Penalty Punishment in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu