De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

De 7 beste Android-apps in Google Play van week 3 – 2015

Redactie
18 januari 2015, 16:01
5 min leestijd
De 7 beste Android-apps in Google Play van week 3 – 2015

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst.  Zo hoef je dus niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

Deze week besteden we in de Beste Android-apps van de week onder meer aandacht voor  de nieuwe Falcon Pro Twitter-app en het sterk verbeterde Google Translate.

De 7  beste apps van week 3  – 2015

1.  Falcon Pro 3

falconpro3

Falcon Pro 3 is voorzien van het nieuwe Material Design, waarbij de animaties en effecten voorAndroid Lollipop zijn geoptimaliseerd. Daarbij houdt de app zijn donkere uiterlijk, inclusief een handig uitschuifmenu om je eigen profiel te bekijken. Ook kun je werken met verschillende columns die je zelf kunt indelen.

Het opstellen van een tweet gaat vlot en snel, waarbij je de mogelijkheid hebt om een tweet vanuit meerdere accounts te verzenden. Ook kun je snel een afbeelding aan je tweet toevoegen. Verder zijn er nog geen extra instellingen of widgets beschikbaar, waardoor de app vooralsnog een beetje kaal aanvoelt. Vergres gaat de komende tijd werken om de app verder uit te breiden. Lees meer over Falcon Pro 3 en bekijk screenshots van de app.

→ Download Falcon Pro 3 in Google Play (gratis)

2. Snaplock

snaplock-icon

Snaplock is een slimme lockscreenvervanger die notificaties en handige informatie toont, en automatisch kiest welke apps er op jouw lockscreen verschijnen.  Het lockscreen is eigenlijk maar een simpel onderdeel van Android. We zien `m dagelijks wel tientallen keren, maar uiteindelijk doen we er weinig mee. Dat wil Snaplock met een slim lockscreen veranderen.

Snaplock toont al je notificaties op het lockscreen. Door over een melding te swipen open je direct de app, en het is ook mogelijk om direct een actie te ondernemen, zoals archiveren bij Gmail. Met een druk op de knop verwijder je alle meldingen van het lockscreen. Snaplock toont ook handige informatie, zoals het actuele weer, de weersvoorspelling en je aankomende agenda-afspraken.

Download Snaplock in Google Play (gratis)

3.  Google Translate

googlevertalen

De Google Translate-app is geüpdatet met enkele belangrijke nieuwe features, waaronder de mogelijkheid om direct tekst via de camera en sneller en beter live gesprekken te vertalen.  De nieuwe camerafunctie van de app is afkomstig van WordLens, dat Google in mei van vorig jaar overnam. Je drukt op de cameraknop en richt je smartphone of tablet op een tekst in een andere taal, waarna de app automatisch de tekst vertaalt. Op dit moment worden vertalingen vanuit het Engels naar Frans, Duits, Italiaans, Portugees, Russisch en Spaans ondersteund, en vice versa. In het gifje rechts kun je de feature zien.

De andere belangrijke functie van de nieuwe Google Translate-app is de mogelijkheid om live gesprekken te vertalen. Dit was al een geruime tijd mogelijk, maar nu herkent de app automatisch de gesproken taal en wordt de vertaling veel sneller verwerkt. Lees meer over de Google Translate app en bekijk screenshots en een video van de nieuwe features.

Download Google Vertalen in Google Play (gratis)

4.  Adobe Lightroom

LR-icon

Adobe Lightroom is een app waarmee je al je foto`s kunt beheren en bewerken. Dat laatste kan niet zo uitgebreid als bij bijvoorbeeld Photoshop, maar de app laat gebruikers wel simpele aanpassingen aanbrengen. Denk hierbij aan het tweaken  van de witbalans, exposure en het toevoegen van bepaalde tinten. Hierdoor maak  je foto`s een stuk mooier, al is dat ook met veel andere foto-apps voor  Android mogelijk. Wel uniek is de mogelijk om RAW-bestanden  te importeren, wat de app interessant maakt voor serieuze fotografen die veel onderweg zijn.

Handig is wel dat Adobe Lightroom naadloos samenwerkt met het gelijknamige programma op je pc of Mac. Dit betekent dat de foto`s die je op je computer bewerkt en opslaat, direct toegankelijk zijn op je Android-smartphone. Lees meer over Adobe Lightroom en bekijk screenshots van de app.

Download Adobe Lightroom in Google Play (gratis)

5.  Spoiler Alert

spoileralert

De game Spoiler Alert doet het anders en laat je beginnen bij het einde, om je achterstevoren naar het begin te laten spelen. Het levert een geestige en vermakelijke game-ervaring op.  In Spoiler Alert speel je een kleine chilipeper die eindbazen verslaat, de prinses redt, muntjes verzamelt en met vuurballen en hamers  gooit. Je loopt als het ware automatisch terug, waarbij je op de juiste momenten moet springen, bukken en handelingen uitvoeren als het gooien van een vuurbal.

Er is daarbij echter wel een addertje onder het gras: vijanden die niet zijn vermoord, mag jij dus ook niet doden. Dat maakt de game bij vlagen heerlijk hectisch. Bekijk een video van Spoiler Alert.

Download Spoiler Alert in Google Play (0,84 euro)

6.  Lumific

lumifix-icon

Lumific is een fraaie fotogalerij-app die met zijn Material Design, handige features en snelle updates één van de beste vervangers voor je huidige galerij-app  is.  Lumific  herkent en sorteert jouw foto`s automatisch, waardoor je zo weinig mogelijk tijd kwijt bent aan het organiseren van je foto- en videogalerij.

Daarnaast verbetert  de app  automatisch je foto`s, door ze bijvoorbeeld recht te maken en aan te passen aan het formaat voor in de galerij. Bij foto`s is het mogelijk om ze niet in het overzicht te tonen, maar wel op je toestel te bewaren. Ideaal middel tegen pottenkijkers. Lees meer over Lumific en bekijk screenshots van de app.

Download  Lumific in Google Play (gratis)

7.  Manual Camera

manualcamera-kl

Manual Camera is een camera-app voor Android die je de volledige controle over jouw geschoten foto`s en video`s geeft, door je alle instellingen van de camera zelf te laten beheren.  inds Android Lollipop heeft Google zijn camera-api`s opengesteld voor ontwikkelaars, en daar maakt  Manual Camera gretig gebruik van. Zo biedt de app bijvoorbeeld de mogelijkheid om volledige RAW-bestanden van foto`s te schieten.

Manual Camera laat je enorm veel instellingen van de camera aanpassen. Denk bijvoorbeeld aan de sluitertijd, iso-waardes en witbalans. Deze instellingen kun je allemaal zelf bewerken, waarbij de opties aan de linkerkant worden getoond. Zo lijkt de smartphonecamera een klein beetje op een DSLR. Lees meer over Manual Camera en bekijk screenshots van de app.

Download Manual Camera in Google Play (1,69 euro)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu