De 7 beste Android-apps in Google Play van week 47 – 2014

Redactie
23 november 2014, 16:02
5 min leestijd
De 7 beste Android-apps in Google Play van week 47 – 2014

AndroidPlanet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst.  Zo hoef je dus niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

Deze week besteden we in de Beste Android-apps van de week onder meer aandacht voor de zakelijke WhatsApp-concurrent Alterdesk, de updates voor Google Keep en Telegram en de muzikale 360 graden-ervaring van Paul McCartney.

De 7 beste apps van week 47 – 2014

1. Popcorn Time

Popcorn Time populair

De Android-app van Popcorn Time laat gebruikers nu ook films en series opslaan, waarna gebruikers de video’s offline via de app kunnen bekijken. De functie wordt later ook aan de desktop-versie toegevoegd.

Door de nieuwe Popcorn Time offline-functie kunnen gebruikers alvast films en series lokaal op hun apparaat opslaan via de app, waarna zij de video’s op een later moment offline kunnen bekijken. “Enorm handig als je in het vliegtuig zit of je toevallig op de maan bent”, aldus Popcorn Time.

Met Popcorn Time kunnen gebruikers gratis en illegaal nieuwe films en series streamen, op eenzelfde manier als Netflix. De dienst is met name in Nederland populair. Lees meer over de nieuwe Popcorn Time offline-functie.

Download Popcorn Time via de website van Popcorn Time (gratis)

2. Amaze File Manager

Amaze File Manager

Bestanden beheren doe je in stijl met de Amaze File Manager, dat van het Material Design van Android 5.0 is voorzien en lekker vlot werkt. En gratis te downloaden is.

Amaze File Manager is een kleine Android-app die geheel opensource is en geen in-app-aanbiedingen heeft. Net als vele andere bestandsbeheerders is Amaze File Manager lekker basic, maar biedt genoeg functies om de veeleisende gebruiker ook tevreden te houden.

De app biedt standaardfuncties als knippen, plakken, kopiëren en zip-bestanden in-en uitpakken. Ook is het mogelijk om met verschillende tabbladen tegelijkertijd te werken, de weergave van een lijst naar folders aan te passen en apps direct te deïnstalleren of backuppen. Lees meer over Amaze File Manager en bekijk screenshots.

Download Amaze File Manager in Google Play (gratis)

3. Smoover

Smoover

Smoover is een nieuwe navigatie-app voor Android die als doel heeft files te verminderen en misschien zelfs te voorkomen. Dan moet echter wel iedereen zich houden aan de adviezen die de app geeft.

Smoover geeft (gesproken) rijadviezen in geval van grote drukte, zodat je je snelheid en rijgedrag daarop kan aanpassen. Het idee is dat hoe meer mensen de app gebruiken en zich aan de adviezen houden, des te soepeler de doorstroom van verkeer gaat. Adviezen hebben betrekking op onder andere je snelheid, het wisselen van rijstroken, incidenten op de weg en het verwachte ontstaan van files.

De tips moeten ervoor zorgen dat de verkeersstroom gelijkmatiger wordt, zodat files minder lang duren en minder vaak voorkomen. Lees meer over Smoover en bekijk screenshots van de app.

Download Smoover in Google Play (gratis)

4. Paul McCartney

paulmccartney

Een Android-app laat je in 360 graden naar een optreden van Paul McCartney kijken. Plaats de smartphone in een virtual reality-bril en het lijkt net alsof je erbij bent. De app is ontwikkeld om te gebruiken in combinatie met een kartonnen virtual reality-bril, waarbij het scherm van de smartphone wordt gebruikt om de beelden te tonen. Deze kartonnen brillen zijn reeds in de markt en veelal te koop voor een lage prijs. Google startte deze trend met Google Cardboard.

De Paul McCartney app, die is gemaakt door Jaunt Inc., toont hoe de oud-Bealte Live and Let Die voor een groot publiek speelt. Als je de smartphone of virtual reality-bril beweegt, draait het beeld mee. Lees meer over de Paul McCartney app en bekijk beelden.

Download Paul McCartney in Google Play (gratis)

5. Google Keep

google-keep-icon copy

Google Keep laat gebruikers voortaan lijstjes delen om samen aan notities te werken. Door de update wordt Google Keep een belangrijke concurrent voor verschillende andere todo-apps, zoals Wunderlist, dat juist bekend staat om het delen van lijstjes.

De Google Keep lijstjes worden daarmee een stuk functioneler om te gebruiken, omdat je samen aan lijstjes kunt werken. Handig voor als je op vakantie gaat of om samen de boodschappen te regelen. Lees meer over de Google Keep lijstjes en bekijk screenshots van de nieuwe functie.

Download Google Keep in Google Play (gratis)

6. Alterdesk

alterdesk

De nieuwe Android-app Alterdesk moet het zakelijke alternatief voor WhatsApp worden. De chat-app werd ontwikkeld door Nederlanders en werkt met veel verschillende apparaten. Volgens de makers moet Alterdesk een einde maken aan de stroom e-mails die dagelijks worden verzonden en communicatie binnen bedrijven korter en bondiger maken. De app is vergelijkbaar met WhatsApp en laat werknemers realtime met elkaar communiceren. Bovendien werkt hij met zowel smartphones, tablets (Android én iOS) en desktopcomputers en zelfs met Android Wear-horloges en Google Glass.

Verder  bestanden zijn gemakkelijk te delen, tot een grootte van maximaal 100MB per bestand en 1GB per bericht. Daardoor ben je niet verplicht om Dropbox of WeTransfer te gebruiken wanneer je grote bijlages wilt verzenden. Lees meer over de mogelijkheden van Alterdesk en bekijk screenshots van de app.

Download Alterdesk in Google Play (gratis)

7. Telegram

telegram

Telegram is voorzien van het Material Design van Android Lollipop, en oogt daarmee fraaier en minder WhatsApp-achtig.

De Telegram Material Design-update wordt gekenmerkt door de blauwe ronde actieknop die aan de rechter onderzijde is te zien. Hiermee kun je een nieuw gesprek starten en een bericht typen. Ook is het nieuwe hamburgermenu aanwezig, waar gebruikers snel nieuwe groepsgesprekken kunnen beginnen en hun Telegram-contacten in kunnen zien.

Daarnaast wordt het ook per contact mogelijk om in te stellen of zij jouw laatst gezien-status mogen zien of niet. Lees meer over de Telegram Material Design-update en bekijk screenshots van de app.

Download Telegram in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu