De 7 beste Android-apps in Google Play van week 11 – 2015

Redactie
15 maart 2015, 16:00
6 min leestijd
De 7 beste Android-apps in Google Play van week 11 – 2015

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst.  Zo hoef je dus niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

Deze week besteden we in ons overzicht met de beste Android-apps van de week onder meer aandacht voor de handige Android-app Smart Unlock en de fraaie updates voor Pocket Casts, Evernote en PostNL.

De beste Android-apps van week 11

1.  Smart Unlock

Smart Unlock

Smart Unlock is een app die op basis van vertrouwd wifi-netwerk of bluetooth-apparaat je smartphone of tablet automatisch ontgrendelt.  De Smart Unlock-app is een beetje afgekeken van Android Lollipop, maar daarom niet minder handig. Lang niet iedereen heeft Lollipop, waar je voortaan de mogelijkheid hebt om op basis van gps-locatie of vertrouwd bluetooth-apparaat het toestel te ontgrendelen. Dit betekent dat je niet meer de pincode of het stippenpatroon hoeft in te voeren om je apparaat te ontgrendelen.

De app  biedt de optie om op basis van locatie, vertrouwd bluetooth-apparaat of wifi-netwerk, of een nfc-tag automatisch de smartphone automatisch te ontgrendelen. Dat is enorm handig als je bijvoorbeeld veel op één locatie werkt. Zo kun je het  wifi-netwerk van je thuis- en werklocatie aan de app toevoegen, waardoor je op deze locaties nooit je smartphone of tablet hoeft te ontgrendelen. Lees meer over Smart Unlock en bekijk screenshots.

Download  Smart Unlock in Google Play (gratis)

2. Pocket Casts

pocketcasts

Pocket Casts is geüpdatet met het Material Design van Android Lollipop  dat op een fraaie wijze is doorgevoerd, waardoor podcasts luisteren nog leuker is geworden.  Pocket Casts is onze favoriete podcast-app. Podcasts zijn een soort online radio-uitzendingen die je op elk gewenst moment kunt beluisteren. Je abonneert je via de app op interessante podcasts en downloadt deze als je ze offline wilt beluisteren. Streamen behoort ook tot de opties.

Pocket Casts is door de update voorzien van een felle roze-rode kleur, met het nieuwe inschuifbare menu waarbij de notificatiebalk dezelfde kleur toont. Ook maakt de app gebruik van alle nieuwe Material Design-animaties, waardoor het openen van een podcastkanaal er fraai uitziet. Daarentegen blijft de app bekend aanvoelen voor de fanatieke gebruikers. Bekijk screenshots van de Pocket Casts Material Design-update.

Download Pocket Casts in Google Play (gratis)

3. Evernote

evernote

Evernote, de populaire app om allerlei dingen te onthouden, is voorzien van een update die het Material Design eindelijk naar de populaire productiviteit-app brengt.  De app  is met name populair bij mensen die  georganiseerd zijn. De app biedt de mogelijkheid om allerlei dingen op te slaan, van tekst tot locaties of foto`s. Alles wordt opgeslagen in jouw digitale Evernote-kluis, waarbij je de mogelijkheid hebt om notities gemakkelijk met anderen te delen.

Het Evernote Material Design komt beschikbaar voor Android-toestellen en biedt een frisse nieuwe kleur, platter uiterlijk en verbeterde typografie. Daarnaast is er een nieuw menu aanwezig dat gemakkelijk vanaf de linkerkant naar binnen kan worden geschoven. Ook is de ronde actieknop aangepast, waardoor deze meer in lijn is met het design van Android Lollipop. Bekijk screenshots van de Evernote Material Design-update.

Dowload Evernote in Google Play (gratis)

4. PostNL

mijnpakket-postnl

PostNL heeft zijn MijnPakket-app voor Android vernieuwd. Versie 3.0 is voorzien van een fris, nieuw design en laat je bezorgingen naar een PostNL pakketautomaat op een treinstation of op Schiphol sturen.  Qua functionaliteit is de MijnPakket-app voor Android ongewijzigd. Je kunt in de app nog steeds terecht voor bezorginformatie van al je pakket, zodat je weet waar en wanneer dit  wordt bezorgd.

Verder is het design van MijnPakket sterk verbeterd en dit oogt rustiger dankzij de combinatie van wit en het oranje van PostNL. Afgezien van die kleuren en grijs (voor strepen en lijnen in de app) zul je geen andere kleuren aantreffen. Lees meer over de update voor MijnPakket voor Android.

Download MijnPakket in Google Play (gratis)

5. BUX

bux-icon

BUX is een Android-app waarmee je spelenderwijs leert beleggen. En als je klaar bent voor het grote werk, kun je met de app ook daadwerkelijk geld in bedrijven investeren. Al is het maar een beetje.  Volgens de makers achter BUX combineert de app beleggen met gamification, een  moeilijk woord voor iets heel gemakkelijks: dingen leuker maken. Sparen met airmiles? Dat is gamification.

Alles wat gamen zo leuk en verslavend maakt, kan worden toegepast op allerlei dingen die vooral niet zo leuk zijn. Zoals beleggen, dachten de makers van BUX.  “BUX maakt beleggen op de beurs heel begrijpelijk, eenvoudig, betaalbaar en vooral ook leuk. Gebruikers oefenen eerst met virtueel geld, waarna ze zelf kunnen beslissen of ze willen overstappen naar handelen met echt geld“, zegt  Niels Vrijhoeven van BUX. Lees meer over Bux en bekijk screenshots van de app.

Download Bux in Google Play (gratis)

6. Angry Birds Stella POP

Angry Birds Stella POP

Angry Birds Stella POP werd gisteren uitgebracht in Google Play en is alweer de twaalfde game uit de populaire spelreeks.  Stella POP pakt het echter iets anders aan dan zijn voorgangers.  Stella POP is een zogeheten  bubble-shooter, waarbij het de bedoeling om met gekleurde bolletjes de groene varkentjes in een groot  speelveld weg te spelen.

In Stella POP doe je dit met de bekende catapult, die wordt bediend door de kenmerkende  vogeltjes. Wanneer je een spelletje start, zie je bovenaan de doelstelling en je voortgang staan. Onderaan zie je hoeveel bubbels je hebt om het level te voltooien.  Tijdens het spelen heb je de beschikking over diverse power-ups, die het scoren van punten en  uitspelen van levels een stuk gemakkelijker maken. Lees meer over en bekijk screenshots van Angry Birds Stella Pop.

Download Angry Birds Stella POP in Google Play (gratis)

7.  QuickLyric

quicklyric

QuickLyric is een kleine en handige app waarmee je snel de songteksten van nummers die je luistert kunt opvragen. De app draait  op de achtergrond en haalt automatisch de juiste tekst op.  Als je de app  opent, krijg je meteen de juiste songtekst te zien, zodat je gelijk  kunt meezingen. En als het volgende liedje start, ververs je met een druk op de knop de songtekst. Perfect dus voor karaokefeestjes.

Het voordeel is dat QuickLyric een enorme database kan aanspreken, zodat je bij praktisch elk nummer snel de juiste tekst krijgt. De app werkt met je muziekspeler, maar ook met populaire streamingdiensten als Spotify.  Verder is QuickLyric volledig Nederlandstalig en heb je de mogelijkheid om songteksten lokaal op te slaan, zodat je ze tevens  kunt gebruiken als je geen verbinding met internet hebt. Lees meer over QuickLyric en bekijk screenshots van de app.

→ Download Quicklyric in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu