De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

De 7 beste Android-apps in Google Play van week 12 – 2015

Redactie
22 maart 2015, 16:00
6 min leestijd
De 7 beste Android-apps in Google Play van week 12 – 2015

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst.  Zo hoef je dus niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

Deze week besteden we in ons overzicht met de beste Android-apps van de week onder meer aandacht voor de Nederlandse apps Daalder, een digitale portemonnee, en de uitgebreide WhatsApp-concurrent Happening.

De beste Android-apps van week 12

1.  Daalder

daalder

Met Daalder  kun je betalen in Nederlandse winkels en horeca, zonder dat  je bij een specifieke bank of telecomprovider aangesloten hoeft te zijn, of een speciale smartphone hoeft te gebruiken. Opwaarderen gaat via iDeal, dat een mobiele webversie aanbiedt. Zo kun je ook vanaf je smartphone de Daalder-app opwaarderen.

Om te betalen met Daalder open je de app en zoek je naar aangesloten winkels en horeca. Je kiest vervolgens de betreffende locatie, vult een bedrag in en verstuurt het naar de winkel. Zij krijgen direct een melding van de betaling te zien.  Aan het gebruik van Daalder zijn voor de gebruiker geen kosten verbonden, en geld op Daalder kan ook weer simpel naar een betaalrekening worden overgemaakt. Lees meer over en bekijk een video van Daalder.

Download Daalder  in Google Play (gratis)

2. Happening

happening-icon

Happening is een Nederlandse WhatsApp-concurrent die met het toevoegen van verschillende handige features  een betere en meer complete app wil zijn.  Happening beschikt over een chatfunctie waarbij je groepen kunt aanmaken. Deze worden in blokken op het homescreen getoond. “Je beste vrienden, de mensen met wie je op ski-vakantie gaat, de stamgasten van je favoriete bar, deelnemers aan het tennistoernooi dat jij organiseert”, aldus Happening.

Verder is er naast een chatfunctie een  fotogalerij en gedeelde todo-, wie-betaalt-wat-, datumprikker- en wie-is-wie-ljst beschikbaar. Daarmee is Happening bijvoorbeeld naast vriendegroepen ook enorm geschikt voor studentenhuizen, die via de app kunnen inventariseren wie er mee-eet. En als de bordjes leeg zijn, kan direct de rekening worden opgesplitst. Lees meer over Happening en bekijk screenshots van de app.

Download Happening in Google Play (gratis)

3.  Motion Tennis Cast

motiontenniscast

Motion Tennis Cast werkt samen met de Chromecast en streamt gamebeelden naar de tv, waarbij de smartphone wordt gebruikt als controller om te tennissen.  Hoewel er al verschillende games beschikbaar zijn die naar de Chromecast kunnen worden gestreamd en met de smartphone of tablet als controller kunnen worden gespeeld, doet Motion Tennis Cast iets nieuws. De game gebruikt de smartphone als motion-controller. Zwaai met je arm om de bal te serveren en terug te slaan. Waar kennen we dit van? Juist: de Wii.

Motion Tennis Cast biedt verschillende moeilijkheidsniveau`s en gamemodi, waardoor je rustig kunt beginnen met een normaal potje op het amateurniveau. Daarnaast biedt de game inzicht in je beweging, zoals het aantal calorieën dat je hebt verbrand tijdens een potje tennis. Bekijk een video van Motion Tennis Cast.

Download Motion Tennis Cast in Google Play (gratis)

4. Swipes

swipes-icon

Swipes is een fraaie todo-app voor Android die er met een Material Design fraai uitziet en met zijn Evernote-integratie vooral enorm handig is.  Todo-apps zijn er in overvloed, maar nog geen app heeft mij écht weten te trekken. Ze zijn veelal te druk, onoverzichtelijk of gewoonweg niet mooi. Met Swipes ben ik voor de eerste keer écht verrast, door de snelle en handige werking en het heerlijk rustige design van de app.

Swipes laat je todo`s maken met de ronde actieknop aan de rechter onderkant. Al je todo`s komen in het hoofdvenster te staan, waar je todo`s van links naar rechts kunt swipen om ze als voltooid te markeren. Van rechts naar links swipen zorgt ervoor dat je een todo als herinnering instelt, waarbij een pop-up vraagt wanneer de todo weer in je inbox verschijnt. Door lang op een optie te kiezen, zoals `morgen`, kun je een specifieke tijd aan de todo koppelen. Lees meer over Swipes en bekijk screenshots.

Download Swipes in Google Play (gratis)

5. Atari Fit

atari fit

Atari heeft een fitness-app voor Android uitgebracht die je motiveert om meer te bewegen voor gratis games. Door dagelijks trouw je stappen en workouts bij te houden, kun je klassieke spelletjes als Pong, Centipede en Super Breakout spelen. Atari Fit heeft veel weg van een conventionele fitness-app. Nadat je bent ingelogd (optioneel via Facebook) kun je beginnen met het bijhouden van je activiteiten. Het is mogelijk losse workouts bij te houden of zelf een trainingsschema samen te stellen. Dat kan zowel individueel als met een team vrienden.

Kies je voor het laatste, dan heb je de mogelijkheid om elkaar extra te motiveren. Hoe meer groepsdruk en hoe meer je beweegt, des te meer muntjes je verdient om nieuwe games vrij te spelen. Atari Fit is een goed voorbeeld van gamification, waarbij je gestimuleerd wordt om fitter te worden in ruil voor toffe klassieke Atari-games. Lees meer over Atari Fit en bekijk screenshots van de app.

Download Atari Fit in Google Play (gratis)

6. SongArc

songarc

SongArc is het best te omschrijven als een combinatie van de muziekgame Guitar Hero en dansgame Dance Dance Revolution. In het spel moet je de aanwijzingen op het scherm met je vingers volgen voor een topscore.  Je kunt SongArc gebruiken met de gratis liedjes die worden meegeleverd, maar het is ook mogelijk om nummers uit je eigen muziekbibliotheek te importeren. Daarvoor heb je wel zogenoemde sheets nodig; je kunt deze zelf maken of andermans sheets downloaden. Bij het starten van de app is het mogelijk om een tutorial te spelen om bekend te worden met de besturing, maar in principe wijst SongArc zichzelf.

Je speelt de game door goed getimed op de icoontjes te drukken die van boven naar beneden over het scherm lopen. Zie je een lus met icoontjes, dan is het de bedoeling om op het scherm te drukken en deze met je vinger te volgen. Je moet echter pas drukken als het icoontje ter hoogte van de arc zweeft, anders ontvang je geen punten en wordt je combo beëindigd. Zo nu en dan moet je smartphone ritmisch heen en weer bewegen en hoe beter je dit doet, des te hoger je uiteindelijke score. Bekijk een video van SongArc.

Download SongArc in Google Play (gratis)

7. Hyper Maze Arcade

Hyper Maze Arcade

Hyper Maze Arcade is het best te omschrijven als een soort endless-runner, maar dan in een fraai vormgegeven doolhof. De opzet is heel simpel: je start een spelletje en veegt naar links, rechts, boven of beneden om het vierkantje te bewegen. Dit is moeilijker dan je denkt, want tijdens het spelen dien je supersnel na te denken over de route die je aflegt.

Hyper Maze Arcade heeft drie verschillende modi: hyper, minimal en extreme. Laatstgenoemde is – zoals de naam al doet vermoeden – het pittigst en speel je vrij door twee minuten te overleven in de normale (hyper) modus. Minimal wordt beschikbaar als je het één minuut weet vol te houden.  Ook tof is de soundtrack van Hyper Maze Arcade. Deze bestaat uit een viertal technonummers, die opvallend goed bij de game passen. Dit gecombineerd met de drukke grafische stijl geeft Hyper Maze Arcade echt een eigen smoel. Lees meer over Hyper Maze Arcade en bekijk een video van de game.

Download Hyper Maze Arcade in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu