De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

De 7 beste Android-apps in Google Play van week 14 – 2015

Redactie
5 april 2015, 16:00
5 min leestijd
De 7 beste Android-apps in Google Play van week 14 – 2015

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst.  Zo hoef je dus niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

Deze week besteden we in ons overzicht met de beste Android-apps van de week onder meer aandacht voor  de  handige apps van Beatport en TicketSwap, maar ook voor Facebooks nieuwe video-app Riff.

De beste Android-apps van week 14

1.  OS Monitor

osmonitor-icon

OS Monitor is een gratis Android-app waarmee je jouw toestel in de gaten kunt houden, door onder andere inzicht te geven in alle actieve processen, verbindingen en logs.  De app  heeft vier tabbladen, waarvan `process` en `connection` de belangrijkste zijn. Bij eerstgenoemde kun je alle actieve processen bekijken, zoals welke apps op de achtergrond draaien en hoeveel processorkracht de apps verbruiken. Het connection-tabblad biedt een inkijkje in alle actieve connecties die je smartphone of tablet maakt.

Bij de tabbladen `misc` en `messages` kun je respectievelijk andere informatie over je systeem, zoals de batterij- en cpu-status, en logs van het systeem bekijken. Daarmee biedt de app een handig kijkje in jouw Android-toestel. OS Monitor is daarbij opensource en geheel gratis te gebruiken. Lees meer over OS Monitor en bekijk screenshots.

Download OS Monitor in Google Play (gratis)

2. Fotonica

fotonica

Fotonica is de zoveelste rengame  voor Android, maar wel eentje die opvalt door de interessante  presentatie en muziek. De spelwereld bestaat namelijk uit witte punten, lijnen en polygonen met hier en daar een kleurtje. Bovendien is de snelheid in de game enorm hoog. Je zult dus snel moeten reageren om niet ergens tegenaan te knallen.

Voor het spelen van Fotonica heb je maar één hand nodig. Door op het beeld te drukken zet je een sprint in en laat je even los, dan maak je een sprong. Door in  de lucht weer op het beeld te drukken  kun je duiken en veilig landen. Naarmate je verder komt, wordt het leveldesign ingewikkelder en wordt de moeilijkheidsgraad flink opgeschroefd. Er zijn in totaal acht  levels om te ontdekken en drie  eindeloze tracks die je uitdagen om een topscore neer te zetten. Bekijk een video van Fotonica.

Download Fotonica in Google Play (0,99 euro)

3. Riff

riff-icon

Facebook heeft een nieuwe app gelanceerd waarmee gebruikers met korte video`s op elkaar kunnen reageren.  Bij Riff log je logischerwijs in met je Facebook-account. Vervolgens kun je op bestaande video`s reageren of je eigen video opnemen. Laatstgenoemde doe je door een tag te kiezen die informatie geeft over de video, zoals `love`, `lipsync` of `birthday`. De opgenomen video heeft een maximale lengte van twintig seconden, die je daarna via Riff met andere gebruikers kunt delen.

Hoe meer mensen op jouw video reageren, hoe langer de video wordt en hoe meer mensen de video uiteindelijk krijgen te zien. Er kunnen daarbij geen vooraf opgenomen video`s worden gebruikt; als je een video wilt verspreiden of op een video wilt reageren, moet je op datzelfde moment een videoclip via de app opnemen. Bekijk screenshots van Riff en lees meer over de app.

→ Download Riff in Google Play (gratis)

4. Office Lens van Microsoft

officelens-icon

Office Lens van Microsoft maakt het mogelijk om via de camera van je Android allerlei documenten te scannen, of het nu bonnetjes, notities, visitekaartjes of whiteboards zijn. De scan is vervolgens met Office-apps aan te passen, die je vanuit de app per scan kunt uitkiezen. Als laatste heb je de mogelijkheid om de gescande bestanden naar OneNote of OneDrive van Microsoft te uploaden.

Daarnaast herkent de app automatisch woorden in scans, waardoor je de mogelijkheid hebt om op basis van trefwoorden al jouw scans te doorzoeken. Dit maakt de collectie van scans gemakkelijker te doorzoeken. Bekijk een video van Office Lens en lees meer over de app.

→ Download Microsoft Office Lens  in de Google+ community  (gratis)

5. Beatport

beatport-icon

Beatport is een muziekstreamingdienst die zich focust op elektronische muziek. Er is nu ook een Android-app uitgebracht, waarmee gebruikers gratis muziek van het platform kunnen streamen.  Beatport is op enkele punten voorzien van het Material Design van Android, waarbij de app fraai en overzichtelijk  oogt.

Na het aanmaken van een account kun je bij Beatport inloggen en artiesten volgen, muziek streamen en door de collectie van het platform navigeren. Producties die je tof vindt, kun je een hartje geven en met anderen delen. Bij laatstgenoemde wordt de deelfunctie van Android automatisch opgestart. Lees meer over Beatport en bekijk screenshots van de app.

→ Download Beatport in Google Play (gratis)

6.  DuckTales Remastered

ducktales-icon

DuckTales Remastered is de verbeterde versie van de originele game uit 1989, die alleen voor de Nintendo Entertainment System (NES) beschikbaar was. De nieuwe editie is nu te downloaden voor Android.  In  DuckTales Remastered zijn er vijf locaties die je kunt ontdekken, waaronder de Himalaya`s, Transsylvanië en de maan. In totaal moet je vijf legendarische schatten vinden om de game uit te spelen.

De gameplay heeft wat weg van de oude Mario, waarbij Disney een speciale gemakkelijke speelmodus voor kinderen heeft gemaakt. Wil je een uitdaging? Dan is er ook de extreme modus, waarbij vijanden opeens heel dodelijk worden. Lees meer over DuckTales Remastered en bekijk een video van de game.

→ Download  DuckTales Remastered in Google Play (11,12 euro)

7. TicketSwap

tickerswap-icon

TicketSwap is een handige dienst waarmee gebruikers kaartjes voor concerten en festivals kunnen kopen en verkopen. Je biedt je eigen kaarten aan of zoekt naar beschikbare kaartjes voor een evenement waar jij heen wilt.  De Android-app van TicketSwap ondersteunt het verkopen van tickets nog niet, maar laat je wel handig zoeken naar beschikbare tickets. Zo kun je per dag zien welke tickets worden aangeboden en voor welk evenement ze geldig zijn.

Verder is het mogelijk om een oproep te plaatsen voor kaartjes. Zo krijg je automatisch een melding  als het betreffende kaartje wordt aangeboden. Via de Android-app van TicketSwap kun je een notificatie krijgen als dit gebeurt. Lees meer over TicketSwap en bekijk screenshots van de app.

Download TicketSwap in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu