De 7 beste Android-apps in Google Play van week 16 – 2015

Redactie
19 april 2015, 16:00
6 min leestijd
De 7 beste Android-apps in Google Play van week 16 – 2015

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst.  Zo hoef je dus niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

Deze week besteden we in ons overzicht met de beste Android-apps van de week onder meer aandacht voor de accubesparings-app  Servicely en de Material Design-update voor WhatsApp.

De beste Android-apps van week 16

1.  WhatsApp

whatsapp-icon

WhatsApp is door de makers eindelijk voorzien van het Material Design van Android Lollipop. Daardoor heeft de app een frissere look gekregen, met nieuwe kleuren, iconen en een iets andere indeling.  De nieuwe versie van WhatsApp met Material Design is nog niet in Google Play beschikbaar, maar via deze link  (officiële website) als apk-bestand te downloaden. Zaak is wel dat je voor installatie de optie `Onbekende bronnen` inschakelt via `Instellingen > Beveiliging`. De laatste versie heeft het nummer 2.12.34 en weegt 19MB.

Bij het starten van de vernieuwde app vallen direct een aantal zaken op. Zo hebben de knoppen rechtsboven (zoeken, nieuw bericht en opties) een iets andere look en is het icoon voor de tekst `WhatsApp` verdwenen. Ook is de bovenbalk waarin je schakelt tussen oproepen, chats en contacten platter, langer en voorzien van een andere kleur groen. Dit komt terug in elk scherm van de app. Lees meer over WhatsApp met Material Design en bekijk screenshots van de app.

Download WhatsApp in Google Play (gratis)

2.  Lara Croft: Relic Run

laracroftrelicrun-icon

In  Lara Croft: Relic Run kun je springen, onder obstakels glijden en via muren rennen om op die manier de overkant te behalen. Een belangrijk onderdeel van de game is de toevoeging van eindbazen. Deze bazen, zoals een grote T-Rex, moet je met specifieke tactieken verslaan, waarbij de handelingen van de normale ren-game ook tijdens eindbaasgevechten worden gebruikt.

Daarnaast beschikt  Lara Croft: Relic Run over verschillende voertuigen die je kunt gebruiken en is het mogelijk om via in-app-aankopen power-ups, goudstukken en andere onderdelen te kopen die je spelprogressie versnellen. Het aanbieden van in-app-aankopen zorgt er wel voor dat  de game gratis te downloaden is. Lees meer over Lara Croft Relic Run en bekijk screenshots van de game.

Download Lara Croft: Relic Run in Google Play (gratis)

3.  Servicely

Servicely-icon

Servicely – die alleen op geroote telefoons en tablets werkt – gebruikt een speciale hit-lijst waar je Android-apps en -diensten aan toe kunt voegen. Denk bijvoorbeeld aan Google Play Services, Google Maps en andere boosdoeners  die je toestel vaak wakker houden. Om de zestig seconden – de interval is zelf in te stellen – kijkt de app of dergelijke apps en diensten draaien. Als dat het geval is, worden ze direct gestopt. Dat zorgt voor een drastisch verbeterde accuduur.

Servicely doet daarmee grotendeels wat andere apps, zoals Greenify en Xposed, ook doen. Toch zitten er enkele voordelen aan  Servicely, zoals het Material Design van de app, de mogelijkheid om systeem-apps te stoppen en het lage geheugengebruik. Daarnaast is de app geheel gratis te gebruiken. Lees meer over Servicely en bekijk screenshots van de app.

Download Servicely in Google Play (gratis)

4. Puddl

puddl-icon

Puddl is een app met Material Design die het leven van studenten overzichtelijker wil maken, door hen te helpen met het plannen van allerlei studententaken – van roosters tot deadlines van opdrachten.  De belangrijkste functie van Puddle is het overzicht met alle taken van de student. Deze taken kun je sorteren op basis van deadline of klas. Zo zie je bijvoorbeeld in één oogopslag alle taken van de klas `wiskunde`, maar kun je `m ook op datum sorteren.

Middels de rode ronde actieknop kun je nieuwe taken toevoegen, waarbij het mogelijk is om een notitie bij de taak te voegen. Via de selectievakjes zijn  taken als voltooid te markeren. Lees meer over Puddl en bekijk screenshots van de app.

→ Download Puddl in Google Play (gratis)

5. SlidePick

slidepick-icon

SlidePick is een gratis app die al een tijdje in Google Play beschikbaar is, maar onlangs van een update werd voorzien. Met de applicatie kun je in een paar minuten honderden foto`s op je Android doorlopen en verwijderen. De hoge snelheid waarmee je dat doet is te danken aan de Tinder-achtige werking van de app. Je selecteert allereerst een aantal foto`s of importeert een heel album, om ze hierna  op te ruimen. Veeg naar links om een kiekje te verwijderen en swipe naar rechts om `m te behouden.

Vooralsnog is het alleen mogelijk om foto`s of albums te importeren die lokaal zijn opgeslagen, maar de ontwikkelaars achter SlidePick beloven spoedig met ondersteuning voor Dropbox, Google Drive, Box en OneDrive te komen. Lees meer over SlidePick en bekijk screenshots van de app.

→ Download SlidePick in Google Play (gratis)

6. Airstream

AirStream-icon

Airstream is een handige Android-app die het mogelijk maakt dat content van je pc, Dropbox, Google Drive of OneDrive naar je Android-smartphone of -tablet wordt gestreamd.  De app, gemaakt door een lid van technologieforum XDA, doorzoekt jouw pc of clouddiensten op beschikbare videobestanden die door Airstream kunnen worden geïndexeerd. Daarnaast ondersteunt Airstream ook foto`s en muziekbestanden, die eveneens via de software naar je Android-toestel zijn te streamen.

Airstream heeft veel weg van een bestandsbeheerder, waar je via het menu door de beschikbare apparaten kunt bladeren, zoals je pc of cloudopslagdienst. De app werkt samen met een desktopversie voor de pc, die de gebruiker nog even moet installeren. Content is direct op je Android af te spelen en kan ook naar de Chromecast worden gestreamd. Lees meer over Airstream en bekijk screenshots van de app.

→ Download  Airstream in Google Play (gratis)

7. Dormi

dormi-icon

Dormi maakt van jouw oude Android-smartphone of -tablet een babyfoon, die je met verschillende nieuwere Android-toestellen kunt verbinden om zo jouw kind in de gaten te houden.  De app heeft de mogelijkheid om jouw kind in de gaten te houden via de camera, waarmee je op elk gewenst moment de videofeed vanaf een ander gekoppeld Android-apparaat kunt bekijken. Ook is er een slimme geluidsindicator aanwezig, waarbij Dormi geluiden van de baby herkent en op de gekoppelde Android-apparaten een melding toont.

Een handigheidje van Dormi is dat de app naast wifi en mobiele data – waarbij het verbruik netjes wordt aangegeven in een speciaal infoblokje binnen de app – is dat de app ook zonder werkende internetverbinding werkt. Zo kun je Dormi-apparaten met elkaar laten verbinden via wifi-direct en de hotspot-functie van Android. Als de verbinding met het apparaat bij de baby wordt verloren, krijg je hier ook direct een melding van. Lees meer over Dormi en bekijk screenshots van de app.

Download Dormi in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu