De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

De 7 beste Android-apps in Google Play van week 25 – 2015

Redactie
21 juni 2015, 16:00
6 min leestijd
De 7 beste Android-apps in Google Play van week 25 – 2015

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst.  Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

Deze week besteden we in ons overzicht met de beste Android-apps van de week onder meer aandacht  aan  de  officiële klok- en wekker-app van Google en de mediacenterdienst Kodi.

De beste Android-apps van week 25

1. Kodi

kodi-icon

De populaire mediacenterdienst Kodi, die voorheen bekend was als de opensourcesoftware XBMC, heeft zijn officiële Android-app uitgebracht.  Met de app kun je bijvoorbeeld lokale media als gedownloade video`s naar je Android streamen, die normaliter op je pc zijn te vinden. Of de mogelijkheid om dezelfde lokale video`s naar de  Chromecast te streamen. Media wordt tevens van bijbehorende informatie voorzien, zoals een filmposter bij een film. Naast video`s ondersteunt Kodi ook foto`s en muziek.

Kodi biedt daarnaast vele plug-ins aan waarmee gebruikers hun software naar eigen wens kunnen aanpassen. Denk bijvoorbeeld aan een sectie met het weer of de mogelijkheid om on-demand-diensten aan Kodi toe te voegen. Lees meer over de Kodi Android-app en bekijk screenshots.

Download Kodi in Google Play (gratis)

2.  Shoot

shoot-icon

BitTorrent, het bedrijf achter onder andere de gelijknamige software, cloudsoftware Sync en het de veilige berichten-appBleep, brengt nu een app uit om bestanden met elkaar te delen. Via qr-codes.  De app werkt heel  simpel: je drukt op `verzenden` in de app waarna je een bestand kunt kiezen, zoals een foto. Op je scherm verschijnt dan een qr-code die de ontvanger kan scannen. Vervolgens wordt het bestand daar de gebruiker verstuurd en zien zowel de verzender als ontvanger de progressie van de verzending.

Shoot werkt via de peer-to-peer-technologie van torrents, waarbij gebruikers bestanden direct met elkaar communiceren  – zonder tussenkomt van een server. Dat is veiliger en in veel gevallen ook sneller. Ook kunnen gebruikers met de Shoot-app gemakkelijker grote bestanden naar elkaar verzenden. Lees meer over Shoot en bekijk screenshots en een video van de app.

Download Shoot in Google Play (gratis)

3. Vessel

vessel-icon

De videodienst Vessel heeft zijn Android-app gelanceerd. De website wil de concurrentie aangaan met YouTube door  tegen betaling hoge kwaliteit videomateriaal  aan te bieden.  De Android-app betreft nog wel een bètaversie, maar is volgens het bedrijf goed genoeg voor publiek gebruik. Iedereen die de app installeert en nog geen account heeft, kan de dienst voor een maand gratis gebruiken. Daarna kost het 2,99 dollar per maand. Vessel toont onder andere video`s van internetbekendheden, maar ook webseries en muziekvideo`s.

Via de app heb je de mogelijkheid om kanalen te volgen of video`s op basis van je interesses voorgeschoteld te krijgen, zoals video`s over tech. Op dit moment biedt Vessel meer dan honderd verschillende kanalen aan, waaronder  The Ellen DeGeneres Show, Machinima, Nerdist en Linus Tech Tips. Lees meer over de Vessel Android-app en bekijk screenshots.

Download Vessel  in Google Play (gratis)

4. Portal

portal-icon

De makers van Pushbullet, dat Android-notificaties naar de pc brengt, hebben een nieuwe app uitgebracht om bestanden van de pc naar Android te versturen en vice versa.  De app werkt via de wifi-verbinding  en de computer moet met hetzelfde netwerk zijn verbonden om de verbinding tot stand te brengen.

Nadat je met het wifi-netwerk bent verbonden, moet je een qr-code scannen die wordt getoond via de website van Pushbullet. Daarna kun je direct bestanden overzetten.  Bestanden die van de pc naar het mobiele apparaten worden overgezet, zijn in de Portal-app te vinden. Bestanden met een bekende extensie, zoals .mp3 of .jpg, worden in de bijbehorende map geplaatst, zoals muziek of foto`s. Lees meer over de Portal Android-app en bekijk screenshots en een video van de app.

Download Portal in Google Play (gratis)

5. Football Mafia

Football Mafia

Corruptie en de voetbalwereld lijken anno 2015 bijna hand in hand te gaan. De nieuwe Android-game Football Mafia speelt daar op een grappige manier op in en daagt je uit zo corrupt mogelijk te spelen.  Het begint in Football Mafia allemaal met het omkopen van één of meerdere  ballenjongen. Heb je genoeg geld verdient met de ballenjongens, dan is de volgende stap het omkopen van spelers en assistent-coaches. Maar pas op, want als de FBI je in de gaten heeft en je gepakt wordt, kan het zomaar zijn dat je alles kwijtraakt.

Je bent in Football Mafia dus niet zelf aan het voetballen, maar voornamelijk op knoppen aan het drukken. Hoe meer geld je binnenharkt, des te meer invloed je krijgt om scheidsrechters en zelfs hele teams te beïnvloeden. Je kunt de game ook gedeeltelijk automatisch spelen, al moet je voor deze functie een reclamefilmpje bekijken. Lees meer over Football Mafia en bekijk screenshots van de game.

Download Football Mafia in Google Play (gratis)

6. Adobe Photoshop Mix

Adobe Photoshop Mix

Photoshop Mix is de meest recente en  uitgebreide fotobewerkings-app van Adobe. De app laat je met lagen werken, plaatjes combineren, objecten uitknippen en fraaie filters toevoegen.  Zo uitgebreid als Photoshop op de desktop is Photoshop Mix natuurlijk niet, maar voor het snel aanpassen en opleuken van foto`s is de applicatie prima geschikt.

Je kunt experimenteren met een handjevol  bewerkingsopties en gemakkelijk door te swipen en tikken meerdere foto`s met elkaar combineren.  Daarnaast kun je foto`s in zijn geheel aanpassen door bijvoorbeeld een vintage of zwartwit-filter toe te passen, maar je hebt ook de mogelijkheid om slechts een gedeelte aan te passen. De app maakt altijd een nieuw bestand aan, zodat je niet per ongeluk de originele foto verpest. Lees meer over Adobe Photoshop Mix en bekijk screenshots van de app.

Download Adobe Photoshop Mix in Google Play (gratis)

7. Google Klok

klok

Google heeft zijn officiële klok-app beschikbaar gemaakt in Google Play. Het klokje is ontworpen volgens de richtlijnen van het Material Design van Android Lollipop en ziet er strak en minimalistisch uit.  De Google Klok-app heeft alles wat je van een digitale wekker mag verwachten. Je kunt (herhalende) alarmen instellen voor specifieke momenten en dagen, de huidige tijd checken voor uiteenlopende plekken op de wereld, aftellen vanaf (milli)seconden, minuten of uren en een stopwatch gebruiken.

Vanaf het scherm met de huidige tijd kun je daarnaast op de optieknop klikken om de nachtmodus in te schakelen; handig als je gaat slapen en toch snel de tijd wilt checken als je even wakker wordt. Via de instellingen bepaal je of de klok digitaal of analoog wordt weergegeven en stel je de (automatische) tijdzone in. Lees meer over Google Klok en bekijk screenshots van de app.

Download Klok in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu