De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

De 7 beste Android apps in Google Play van week 26 – 2014

Redactie
29 juni 2014, 15:54
5 min leestijd
De 7 beste Android apps in Google Play van week 26 – 2014
Beste android apps

AndroidPlanet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst.  Zo hoef je dus niks meer te missen!

Deze week vind je in de lijst met beste Android apps onder andere de  enorm verslavende game Volg de Lijn, de officiële app van het Jeugdjournaal en het gloednieuwe toetsenbord van Android L!

Lees verder na de advertentie.

1. Volg de Lijn

volgdelijn

Volg de Lijn is één van de grote klappers in Google Play van het moment. De game is enorm simpel: houd je vinger op het scherm, volg de witte lijn en komt niet buiten deze lijn. Als je de buitenkant aanraakt, heb je verloren. In Volg de Lijn is het de bedoeling dat je zo ver mogelijk komt, waarbij de app steeds sneller gaat en obstakels in de weg liggen.
De game is moeilijker dan `ie op het eerste gezicht lijkt. Daar waarschuwen de ontwikkelaars ook voor, die melden dat de game enorm verslavend kan zijn. Lees meer over Volg de Lijn en bekijk screenshots.

Download Volg de Lijn in Google Play (gratis)

2. FireChat

firechat

Voor iedereen die de komende tijd één of meerdere festivals bezoekt, is een app als FireChat onmisbaar. Met de chat-app kun je namelijk berichten uitwisselen met je vrienden, zelfs op plekken waar de mobiele ontvangst bedroevend slecht is. FireChat maakt gebruik van de mesh networking-techniek van Open Garden. Smartphones fungeren hierbij als nodes die communicatie doorsturen. Er wordt een peer-to-peer netwerk opgezet en hoe meer apparaten met elkaar zijn verbonden, des te groter het bereik. Omdat alleen tekst wordt verzonden, is de vertraging in de bezorging van berichten beperkt.
De makers hebben sinds kort cross-platform chatten toegevoegd, zodat je ook kunt kletsen met vrienden die een iPhone gebruiken, in plaats van een Android-telefoon. Zo ben je dus altijd bereikbaar, ongeacht of je je op een festival, in een tunnel of in de woestijn bevindt. Lees meer over FireChat en bekijk screenshots.

Download FireChat in Google Play (gratis)

3. Slingshot

slingshot

Facebook heeft zijn Snapchat-concurrent Slingshot een week na de Amerikaanse release ook in Europa uitgebracht. Met de foto-app kun je snel afbeeldingen naar andere gebruikers sturen. Slingshot onderscheidt zich van zijn concurrenten door het feit dat je zelf eerst moet antwoorden met een foto, voordat je de foto van een andere gebruiker kunt bekijken. Daarnaast is het mogelijk om filmpjes met een maximale lengte van 15 seconden naar anderen te sturen, door de `Shoot` knop in te houden.
Net als bij concurrenten Snapchat en Taptalk verdwijnen foto`s die je hebt ontvangen en bekeken. Voordat je een kiekje schiet, kun je deze eerst nog bewerken met tekst en tekeningen. Vervolgens `Sling` je je creatie naar één of meerdere gebruikers. Overigens moet je om Slingshot te gebruiken je telefoonnummer koppelen. Lees meer over de Slingshot Android-app, inclusief screenshots.

Download Slingshot in Google Play  (gratis)

4. Jeugdjournaal

jeugdjournaal

De NOS heeft vandaag de officiële Jeugdjournaal Android-app uitgebracht. De nieuws-app is speciaal gemaakt voor jonge kijkers van het Jeugdjournaal, dat nieuws op een kindvriendelijke doch zeer objectieve manier brengt. De Jeugdjournaal Android-app lijkt grotendeels op de NOS-app, maar het design oogt een stuk speelser door het gebruik van grote foto`s in plaats van een opsomming van nieuwsheadlines.
In de Jeugdjournaal-app vind je de laatste filmpjes, nieuwsberichten, stellingen en uitzendingen van het Jeugdjournaal. Ook is het mogelijk om met de app een weerfoto te maken en deze in te sturen. De foto kan vervolgens in de uitzending komen. Lees meer over de Jeugdjournaal Android-app en check screenshots.

Download Jeugdjournaal in Google Play (gratis)

5. Google Presentaties

google presentaties

Na Google Documenten en Spreadsheets heeft vandaag ook Google Presentaties zijn weg naar Google Play gevonden. Met de gratis app kun je presentaties maken en bewerken met je Android-toestel, zowel alleen als in groepsverband. Presentaties worden uiteraard automatisch in Drive opgeslagen, zodat je ze gemakkelijk met anderen kunt delen.
Het handige aan Google Presentaties is dat je ook bestaande presentaties – waaronder Microsoft PowerPoint-bestanden – kunt openen en bewerken. Als je even geen internet hebt is dat ook geen probleem: zodra je weer verbonden bent, worden de wijzigingen die je hebt gemaakt doorgevoerd. Tot slot kun je direct vanaf je Android-toestel je presentaties tonen, zodat je in principe een pc of laptop thuis kunt laten. Lees meer over Google Presentaties en bekijk screenshots van de nieuwe Google-app.

Download Google Presentaties in Google Play (gratis)

6. Videoland

videoland android

De app van Videoland is nu beschikbaar in Google Play en te gebruiken voor iedereen die beschikt over een tablet met Android 4.0.3 of hoger. Daarnaast heb je een abonnement voor de streamingdienst nodig, dat 10 euro per maand kost. Je kunt Videoland ook een maand uitproberen voor het symbolische bedrag van 1 cent, om er zo achter te komen of het aanbod films en series je aanspreekt. Het is maandelijks mogelijk om de dienst op te zeggen en tot vier personen kunnen een profiel aanmaken; handig dus als je je abonnement wil delen met familieleden of vrienden.
Je kunt onbeperkt films en series kijken, al moet je voor veel (nieuwe) films een extra bedrag betalen, dat bovenop de abonnementskosten komt. Zo ben je voor het huren van de sd-versie van de film Drive 2,99 euro kwijt (hd-versie niet beschikbaar) en kost de thriller The Ghost Writer 2,99 euro om te huren en 7,99 euro om te kopen. Wij vinden de bedragen wat aan de hoge kant, zeker omdat het hd-aanbod vooralsnog tegenvalt. Lees meer over Videoland en bekijk screenshots.

Download Videoland in Google Play (gratis)

7. Android L Keyboard

androidL

Het officiële Android L toetsenbord is te downloaden in Google Play. Deze nieuwe app is al beschikbaar in de developer preview van Android L, waar wij reeks aan de slag mee zijn gegaan in onze uitgebreide Android L preview. Uit die preview-versie is de apk van het keyboard gehaald, die in de alpha-software al stabiel en snel werkte.
Hoewel het eerst alleen mogelijk was om een zip-bestand via een alternatieve recovery te flashen, is het nu ook mogelijk om de app gewoon simpel te installeren via Google Play. Lees hoe je het Android L toetsenbord installeert en bekijk screenshots.

Download Android L Keyboard in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu