De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

De 7 beste Android-apps in Google Play van week 26 – 2015

Redactie
28 juni 2015, 16:00
6 min leestijd
De 7 beste Android-apps in Google Play van week 26 – 2015

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst.  Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

Deze week besteden we in ons overzicht met de beste Android-apps van de week onder meer aandacht  aan het nieuwe Intel Remote Keyboard en de app van blogplatform Medium.

De beste Android-apps van week 26

1. Intel Remote Keyboard

intelremotekeyboard-icon

Een aantal dagen geleden is  Intel Remote Keyboard uitgebracht, een nieuwe app waarmee je de muis en het toetsenbord van je pc met je Android kunt besturen. De app is eigenlijk  voor de zogenoemde mini pc`s ontwikkeld, maar gelukkig  met elke computer te gebruiken. Voorwaarde is wel dat je minimaal Windows 7 of 8 draait.

De app toont een fijn toetsenbord, die je in zowel de portret- als landschapsmodus kunt gebruiken, en een trackpad. Het trackpad bedien je door over de lege ruimte te vegen. Ook is er een handige balk aanwezig waarmee je gemakkelijk kunt scrollen. De app is dus vooral handig wanneer je je pc op een televisie aansluit en `m zo te bedienen. Daar waren echter al genoeg alternatieven voor te vinden in  Google Play. Lees meer over Intel Remote Keyboard en bekijk screenshots.

→ Download Intel Remote Keyboard in Google Play (gratis)

2. Startpagina

Startpagina Android

Je bent waarschijnlijk wel bekend met Startpagina, de website waar allerlei links naar Nederlandse websites worden verzameld. Hier was al geruime tijd een Android-app voan beschikbaar, al was het wel jammer dat het nogal ontbrak aan functies. Het was namelijk simpelweg een snelkoppeling naar de mobiele site van Startpagina, die dan op het homescherm werd geplaatst.

Daar is nu verandering in gekomen. De app is namelijk grondig onder handen genomen en voorzien van een nieuw design en handige functies. Vooral het nieuwe uiterlijk springt in het oog. De app heeft een fraaie oranje balk waarin je gemakkelijk kunt schakelen  tussen allerlei categorieën. Zo is er een categorie aanwezig voor nieuws, winkelen en vakantie. In `Populair` vind je simpelweg de meest populaire links. Lees meer over de Startpagina Android-app en bekijk screenshots.

Download Startpagina in Google Play (gratis)

3. FireWhip

firewhip-icon

In FireWhip bestuur je een vuurzweep die je in de rondte moet zwaaien om vijanden dood te maken. Met toffe geluidseffecten en pixelated graphics is de game verslavender dan je denkt.  De speler speelt in de game een pixelachtige vlek met een zweep die bestaat uit vlammen. Het verhaal daarachter is niet bekend; hier zul je het mee moeten doen. FireWhip draait dan ook niet om het verhaal, maar om de gameplay. Op de pixelvlek komen vijanden – kleine bolletjes – af die je met de zweep kunt doden, door een rondje te swipen  waarna de vuurzweep in de rondte gaat.

Het zwaaien van de vuurzweep is best lastig. Je swipet in een cirkel om de vlek heen om de zweep te activeren en rond te draaien. Hoe sneller je swipet, hoe krachtiger de zweepslag. Probleem is dat je niet te snel moet swipen, anders raakt `ie al zijn kracht kwijt. Maar als je op het juiste moment je vinger van het scherm haalt, voer je een verwoestende vuuraanval uit die veel krachtiger is dan een normale slag van de vuurzweep. Lees meer over FireWhip en bekijk een video van de game.

→ Download FireWhip in Google Play (1,09 euro)

4.  The Trace: Murder Mystery Game

thetrace-icon

In de point-and-click-game  The Trace: Murder Mystery Game probeer je het mysterie achter een ogenschijnlijke zelfmoord te ontrafelen, door aanwijzingen te vinden en deze te koppelen aan de dader.  Door de ogen van detective Pierce bekijk je een nieuwe zaak: een ogenschijnlijke zelfmoord. Een man ligt op de grond en de garagedeur rust op zijn keel. Verstikking. In zijn hand ligt de afstandsbediening van de garagedeur. Maar heeft hij zelf wel op de knop gedrukt? Dat is de eerste grote vraag in  The Trace: Murder Mystery Game, dat je door een doolhof van vraagstukken, aanwijzingen en verbanden leidt.

Door het plaats delict goed te doorzoeken – dingen oppakken, kastjes openen, schilderijen verplaatsen en bij elk hoekje te kijken – kun je aanwijzingen vinden die je in een overzicht aan elkaar koppelt. Door aanwijzingen te vinden kom je vanzelf op nieuwe vragen, die je vervolgens met nieuwe aanwijzingen of het koppelen van informatie kunt beantwoorden. Lees meer over  The Trace: Murder Mystery Game en bekijk een video van de game.

→ Download The Trace: Murder Mystery Game in Google Play (3,99 euro)

5. Medium

medium-icon

Als je één ding doet op Medium, dan is het lezen. Het platform is opgericht door Twitter-bedenkers Evan Williams en Biz Stone, en werkt nauw samen met het sociale netwerk. Het idee achter Medium is dat iedereen een platform moet hebben om te publiceren – of je nu een journalist, blogger of juist geen schrijver bent. Medium is door velen positief ontvangen, mede door de opmaak van de website waardoor gebruikers rustig kunnen lezen.

De Android-app wil je net als de website lekker laten lezen, met verschillende tabbladen voor onder andere de beste verhalen en jouw bookmarks. De app gebruikt Googles Material Design en toont voorbeelden van verhalen in eenzelfde soort kaarten als Google Now gebruikt. Tijdens het lezen van een verhaal kun je middels de app op specifieke zinnen reageren en stukken markeren. Lees meer over de Medium Android-app en bekijk screenshots.

Download Medium in Google Play (gratis)

6. Actiecode

actiecode

Actiecode toont de beste kortingsacties van webwinkels en fysieke winkels in één overzichtelijke app. De Android-app die vandaag is gelanceerd moet gebruiksvriendelijker werken. Zo hoef je je niet per se meer te registreren en zijn de handleiding en zoekfuncties uitgebreid. Met een druk op de knop kun je je favoriete webshops volgen, en als die een aantrekkelijke aanbieding hebben, kun je daar desgewenst van op de hoogte worden gesteld met een pushbericht. Daardoor is het niet nodig om elke keer het hele aanbod door te spitten.

Met een veegbeweging kun je kortingscodes van onder andere Bol.com, Zalando, Sarenza, Sneakerbaas en Hello Fresh opvragen. Vervolgens kun je de code invoeren bij de desbetreffende webwinkel of – als het een coupon betreft – laten zien bij de kassa. Daarnaast kun je in de app terecht voor codes en winacties die exclusief zijn voor Actiecode. Lees meer over de Actiecode-app voor Android en bekijk screenshots.

→ Download Actiecode in Google Play (gratis)

7. Lollipop Screen Recorder

Lollipop Screen Recorder-icon

Android 5.0 Lollipop biedt de mogelijkheid om je scherm op te nemen zonder dat je hiervoor ingewikkelde stappen hoeft te ondernemen.  Lollipop Screen Recorder gebruikt de api`s om een app te maken waarmee je met de druk op de knop je scherm opneemt.

Lollipop Screen Recorder werkt erg simpel:  je start de app op en drukt op het icoontje om te beginnen met opnemen. Vervolgens kun je de smartphone of tablet gebruiken en het scherm opnemen – bijvoorbeeld de acties die je op het scherm uitvoert, zoals het spelen van een game of bewerken van een foto. Ook herkent de app automatisch of je in landschapsmodus of verticale modus opneemt. Lees meer over  Lollipop Screen Recorder en bekijk screenshots van de app.

Download Lollipop Screen Recorder in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu