De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

De 7 beste Android-apps in Google Play van week 28 – 2015

Redactie
12 juli 2015, 16:00
6 min leestijd
De 7 beste Android-apps in Google Play van week 28 – 2015

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst.  Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

Deze week besteden we in ons overzicht met de beste Android-apps van de week onder meer aandacht  aan  de  fraaie comic-app Material Comic Viewer en de populaire game Agar.io.

De beste Android-apps van week 28

1. Play Emulator

play emulator

Android-toestellen worden steeds krachtiger en dat bewijzen de steeds mooiere games die voor het besturingssysteem worden uitgebracht. Ook  is er  een kleine groep mensen die liever aan de slag gaan met emulatoren; applicaties waarmee je spelletjes van andere platformen op een  Android draait. Met het nieuwe Play Emulator doe je dit met PlayStation 2-spellen.

Het besturen van games met Play is vrij simpel. Linksonder worden de pijltjesknoppen, waarmee je de richting van het personage aangeeft, geplaatst. Rechts vind je de bekende PlayStation 2-knoppen (driehoek, cirkel, kruisje en vierkantje) om verschillende acties uit te voeren. Lees meer over Play Emulator en bekijk een video van de app.

De emulator is via deze link als apk-bestand te downloaden.

2.  Material Comic Viewer

Comic Viewer-icon

Material Comic Viewer is de Pocket Casts voor comics. Enorm uitgebreid en vooral met de juiste functies op de juiste plekken. De app ondersteunt  cbr- .rar- .cbz- en .zip-bestanden en leest ook  fotofolders. Door een koppeling met Google Drive, Dropbox en OneDrive kun je gemakkelijk comics vanaf de cloud op je smartphone of tablet downloaden en via het sorteersysteem is een comic opzoeken nog nooit zo gemakkelijk geweest.

Material Comic Viewer biedt de optie om collecties samen te stellen en automatisch titels, uitgavenummer en releasedatum te genereren. Je kunt handmatig je comics sorteren en de app onthoudt waar je in een comic bent gebleven. De app laat je ook inzoomen, het volledige scherm gebruiken en snel tussen verschillende comics bladeren. Ook is er een zwart-wit-modus aanwezig, die energiezuinig is bij gebruik met amoled-schermen. Lees meer over Material Comic Viewer en bekijk screenshots.

Download Material Comic Viewer in Google Play (gratis)

3. Tuber

tuber

Als je graag naar  YouTube-video`s kijkt  en op veel verschillende kanalen bent geabonneerd, merk je dat de interface van de officiële YouTube-app niet ideaal is. Zo moet je onnodig veel stappen doorlopen om simpelweg een filmpje van een specifiek  kanaal te bekijken. De nieuwe Android-app Tuber probeert dit `probleem` te verhelpen.

Tuber is een simpele YouTube-app die bestaat uit slechts drie onderdelen. Eentje dient als plek voor al je geabonneerde kanalen, een ander geeft je een overzicht met nieuwe video`s en ook  worden individuele kanalen weergegeven. Het is niet mogelijk om met Tuber YouTube-kanalen toe te voegen. De app laat dus  alleen video`s zien waar je op bent  geabonneerd. Lees meer over Tuber en bekijk screenshots van de app.

Download Tuber in Google Play (gratis)

4. Redub

redub-icon

Door de internethit Dubsmash was het plotseling helemaal populair: het playbacken van bekende geluidsfragmenten – onze Rutger heeft inmiddels met zijn Dubsmash-video 115.000 views op YouTube gescoord. Inmiddels is de hype en populariteit van Dubsmash wel afgelopen, maar zijn er genoeg apps die het playbacken weer nieuw leven in willen blazen. Zo ook Redub, dat je gehele videoclips wil laten opnemen en editten.

In de app heb je de mogelijkheid om een videoclip van YouTube op te zoeken en deze te selecteren als basis voor jouw eigen videoclip. Vervolgens wordt de camera opgestart en kun je met zowel de camera aan de voor- als achterzijde beelden schieten. Deze worden getoond in een handig overzicht, waarbij je kunt zien welke clips achter elkaar komen en op welke gedeelte van het nummer de beelden worden getoond. Lees meer over Redub en bekijk screenshots.

Download Redub  in Google Play (gratis)

5. Hooks

hooks

Hooks is het best te omschrijven als combinatie van het handige Pushbullet en IF by IFTTT. De app laat je voor allerlei zaken die op het internet gebeuren een notificatie instellen. Zo probeert de Android-app je van alles op de hoogte te houden wat van jou belangrijk is. Kijk je bijvoorbeeld graag tv-series, dan stuurt Hooks je een berichtje als er een nieuwe aflevering is verschenen. Hetzelfde geldt wanneer je favoriete voetbalclub op tv is of wanneer je favoriete livestream op Twitch start. Je kunt het zo gek niet verzinnen, of Hooks heeft er een notificatie voor.

Een handige feature van Hooks is de mogelijkheid om rss-feeds te koppelen aan een notificatie. Dat is fijn wanneer je op de hoogte wilt blijven van je favoriete websites. Hooks geeft je verder voldoende opties om notificaties naar wens in te stellen. Zo kun je instellen bij welk kanaal je een berichtje wilt ontvangen en of dat samen moet gaan met een geluidje. Lees meer over Hooks en bekijk screenshots van de app.

Download Hooks in Google Play (gratis)

6. Wallapop

wallapop-icon

Wallapop is een online vlooienmarkt waar je tweedehands spullen kunt kopen en verkopen. De Android-app toont al die spullen in een fraai design waar je heerlijk doorheen scrollt.  Alle artikelen die op Wallapop staan, worden gesorteerd op basis van locatie. Hoe dichter een product zich bij je bevindt, hoe hoger ‘ie in de lijst wordt getoond. De mensen achter Wallapop benadrukken dat het belangrijk is om met een verkoper af te spreken, zodat je het product in het echt even kunt zien. Daarom toont de app producten in de buurt helemaal bovenaan.

Via de app heb je de mogelijkheid om een verkoper te benaderen en een berichtje te sturen. Vervolgens kun je een afspraak maken om het product te bekijken.  Wallapop laat je logischerwijs ook op producten bieden, in plaats van direct de vraagprijs te accepteren. Via de fotogalerij kun je meer foto’s van het betreffende product bekijken. Lees meer over Wallapop en bekijk screenshots van de app.

Download Wallapop in Google Play (gratis)

7. Agar.io

agario-icon

Agar.io is een zogeheten MMO, een massive multiplayer online. Bij de game is het mogelijk om een account aan te maken of als gast te spelen, waarna je begint met een bobbeltje. Het is van levensbelang om groter te worden, want grotere bolletjes kunnen kleinere bolletjes opeten. En dan ben je af. Dood. Klaar. Daarmee is  Agar.io enorm verslavend en frustrerend.

In de  Agar.io bestuur je het bolletje door met je vinger over het scherm te vegen. In het begin zul je vooral de hele kleine bolletjes ‘opeten’, om vervolgens langzaamaan nieuwe spelers te verorberen. Hoe groter je wordt, hoe langzamer je beweegt. Daardoor is het ook aanzienlijk moeilijker om andere spelers op te eten. Lees meer over de Agar.io Android-game en bekijk screenshots.

Download Agar.io  in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu