De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

De 7 beste Android-apps in Google Play van week 48 – 2014

Redactie
30 november 2014, 16:02
5 min leestijd
De 7 beste Android-apps in Google Play van week 48 – 2014

AndroidPlanet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst.  Zo hoef je dus niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

Deze week besteden we in de Beste Android-apps van de week onder meer aandacht voor de uitstekende uitbreiding van Monument Valley, de Android-app van Peerby, Chromecast-ondersteuning voor de NPO-app en de megahit Dubsmash.

De 7 beste apps van week 48 – 2014

1. Dubsmash

Dubsmash

De geinige app Dubsmash is in een paar dagen uitgegroeid tot een hit in Google Play en de App Store. Met de app kun je geinige filmpjes maken waarin je beroemde stemmen en liedjes playbackt. Dubsmash biedt een enorm aanbod aan geluidsfragmenten die je met de frontcamera van je Android-toestel kunt playbacken. Dat heeft al geleid tot een flink aantal YouTube-video`s met veel hilariteit. Bij het openen van de app zie je een lijst met mapjes en audiobestanden.

Je kunt kiezen uit categorieën als videogames, jeugdsentiment, kantoor en internetgekkies. Ook populaire Nederlandse quotes en memes zijn beschikbaar. Na het kiezen van een thema krijg je een rits audiofragmenten die je kunt beluisteren en kiezen voor je opname. Lees meer over Dubsmash en bekijk een voorbeeldvideo.

Download Dubsmash in Google Play (gratis)

2. Monument Valley Forgotten Shores

monumentvalley

Monument Valley, tot nu toe de beste Android-game van 2014, heeft een uitbreiding ontvangen. Monument Valley Forgotten Shores is per direct te downloaden in Google Play en brengt acht nieuwe levens naar de game.

We hebben met Monument Valley één van de mooiste game-ervaringen gehad. De game is binnen een paar uur uit te spelen, maar de combinatie van vernuftig gamedesign, intrigerende puzzels en idyllische muziek zorgt ervoor dat die uren veel te kort duren.

De game is gebaseerd op het werk van Nederlandse kunstenaar Maurits Cornelis Escher, die speelde met wiskundige principes. Zijn werken lijken oneindig, maar door zijn kunst via verschillende perspectieven te bekijken wordt de kunst compleet anders. Monument Valley speelt ook met meerdere perspectieven en optische illusies. Lees meer over Monument Valley Forgotten Shores en bekijk een video van de game.

Download Monument Valley in Google Play (3,59 euro)

3. Peerby

peerby

De Nederlandse spullenleen-app Peerby is nu ook voor Android beschikbaar. Met de app kun je spullen lenen en uitlenen aan mensen in de buurt.

Heb je even iets nodig, zoals een boor, hamer, lijmpistool of nietmachine? Dan kun je terecht bij Peerby, de app die het kopen van deze producten die je maar één (of twee) keer nodig hebt overbodig maakt. “Met Peerby leen je eenvoudig spullen van mensen in de buurt, vaak krijg je al binnen 30 minuten antwoord“, aldus Peerby.

De afgelopen maand waren de decoupeerzaag, boormachine en verhuisdozen de populairste Peerby-items. Lees meer over Peerby voor Android en bekijk screenshots van de app.

Download Peerby in Google Play (gratis)

4. Samsung Kick

samsung kick

amsung heeft een eigen voetbal-app gelanceerd in de vorm van Kick. De app toont onder meer uitslagen, speelschema`s en voorbeschouwingen en is gratis te downloaden. Voorwaarde is wel dat je beschikt over een Samsung-smartphone of -tablet; met andere Android-toestellen werkt Samsung Kick helaas niet.

Naast de laatste scoren en statistieken kun je in de app ook spelersstatistieken vergelijken, zodat je kunt zien wie er wel en niet in vorm is. Handig als je in je voetbalpoule een aantal lastige beslissingen moet maken. De statistieken zijn redelijk gedetailleerd: zo zie je het aantal gespeelde wedstrijden, doelpunten, schoten op doel, gecreëerde kansen en de efficiëntie van een speler. Ook zie je hoeveel gele of rode prenten hij heeft ontvangen. Lees meer over Samsung Kick en bekijk screenshots van de app.

Download Samsung Kick in Google Play (gratis)

5. NPO

npo app

De Chromecast-ondersteuning voor de NPO-app voor Android is eindelijk beschikbaar. Hierdoor kun je programma’s en series vanaf je smartphone of tablet naar de Chromecast streamen. De NPO werkte samen met Google om “de best mogelijke ervaring” voor de Android-app te ontwikkelen. De uitzendingen worden in maximaal 342p, wat minder is dan een hd-resolutie, naar de Chromecast gestreamd. Via de cast-knop bij een uitzending kun je de beelden naar de tv streamen. We hebben de functie getest en zijn, ondanks de lage beeldkwaliteit, toch erg tevreden over de snelheid en stabiliteit van de functie. Lees meer over de NPO Chromecast-functie.

Download NPO in Google Play (gratis)

6. One More Line

One More Line

One More Line is typisch zo`n casual game om een puur minuten de doden als je staat te wachten op de bus, trein of metro. Het spel heeft een fijne retrostijl, die simpel en kleurrijk oogt, en gameplay die makkelijk is op te pakken. Je bestuurt een Snake-achtig figuurtje en door op het scherm te tikken, klamp je je vast aan de cirkels die je op je pad tegenkomt.

Vervolgens moet je op het juiste moment loslaten om andere cirkels te ontwijken en niet per ongeluk de barrières aan de zijkanten te raken. Vooral dat laatste is behoorlijk pittig. Je moet namelijk goed opletten dat je jezelf niet de verkeerde kant op katapulteert, want anders is het game over en kun je weer van voor af aan beginnen. Lees meer over One More Line en bekijk een video van de game.

Download One More Line in Google Play (gratis)

7. TweetComb

tweetcomb

TweetComb is een simpele en gratis Twitter-app die al is voorzien van het Material Design. Je hebt zelf de keuze om de hoofdkleur van TweetComb in te stellen, waarbij tweets in witte blokken   la Google Now worden getoond. Ook is er een groene ronde knop aan de onderzijde te vinden waarmee je een tweet kunt opstellen. Bij tweets heb je de mogelijkheid om te retweeten, `m als favoriet te markeren, erop te reageren of een tweet via andere kanalen te delen.

TweetComb biedt tevens de mogelijkheid om meldingen te krijgen voor mentions, favorieten en retweets. Een laatste belangrijke optie van de app is de zoekfunctie, waarbij trefwoorden in het hamburgermenu zijn te zien. Een trefwoord verwijderen doe je door `m weg te swipen. Lees meer over TweetComb en bekijk screenshots van de app.

Download TweetComb in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's