De 7 beste Android-apps in Google Play van week 6 – 2015

Redactie
8 februari 2015, 16:01
5 min leestijd
De 7 beste Android-apps in Google Play van week 6 – 2015

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst.  Zo hoef je dus niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

Deze week besteden we in de Beste Android-apps van de week onder meer aandacht voor  de  de handige tweet-app Xpire en de Material Design-update voor Buienradar.

De 7  beste apps van week 6 – 2015

1.  Telegram

telegram-icon

Telegram heeft een update gekregen waardoor gebruikers voortaan de mogelijkheid hebben om bestanden met een maximale grootte van 1,5GB met elkaar te delen.  Het zijn namelijk ietwat moeilijke tijden voor Telegram, want WhatsApp heeft hard toegeslagen met het lanceren van een eigen webversie: WhatsApp Web. Daarom moet Telegram met nieuwe functies blijven komen om de populaire chat-app van Facebook voor te blijven.

Eén van die nieuwe features is een soort cloudopslagdienst, waarmee gebruikers bestanden met een maximale grootte van 1,5GB met elkaar kunnen delen. De bestanden blijven bewaard in de cloud, waardoor je op elk apparaat met de chat-app toegang tot de bestanden hebt. Lees meer over de  Telegram bestanden delen-functie en bekijk screenshots van de app.

Download Telegram in Google Play (gratis)

2.  PPSSPP

PPSSPP

PSSPP is er voor diverse platforms, waaronder Android, pc en Mac. Daarnaast zijn er (onofficiële) versies voor iOS, Linux, BlackBerry en Maemo te downloaden via de website van PPSSPP. Allemaal hebben ze één ding gemeen: ze laten je toffe PSP-games als Persona 3 Portable, Burnout Legends en Soul Calibur spelen. Voorwaarde is wel dat je de games bezit in de formaten .ISO of .CSO.

Wil je PSP-games op je Android-toestel draaien, dan heb je een toestel met tenminste Android 2.3 nodig. Na installatie van PPSSPP kun je direct beginnen met het spelen van games die je hebt geplaatst op een geheugenkaartje in de map /PSP/GAME. Hoe vloeiend de spellen draaien, is afhankelijk van de hardware van je Android-toestel. Bekijk een video van PSP emulator PPSSPP.

Download PPSSPP in Google Play (gratis)

3. Xpire

xpire

Xpire is een van de vele Twitter-apps in Google Play, maar wel eentje die zich onderscheidt van soortgelijke applicaties. Je kunt er namelijk tweets mee inplannen die na verloop van tijd automatisch verdwijnen.  Op die manier moet Xpire volgens de makers jouw digitale voetafdruk verkleinen. Houd er wel rekening mee dat als je tweet verdwijnt hetzelfde geldt voor de reacties, retweets en favorites.

Je kunt met de app niet alleen tweets inplannen, maar ook snel eerdere berichten bekijken en eventueel verwijderen. Door gebruik te maken van steekwoorden vind je tweets terug die je toch liever niet openbaar wil hebben. Handig als je op sollicitatiegesprek gaat, maar niet je Twitter-account op privé wil zetten. Lees meer over Xpire en bekijk screenshots van de app.

→ Download Xpire in Google Play (gratis)

4. Buienradar

buienradar-icon

De populaire weer-app Buienradar heeft een update gekregen, waardoor de app is voorzien van het Material Design van Android Lollipop.  “Buienradar helpt je met actuele weersinformatie en betrouwbare verwachtingen om je dagelijkse activiteiten beter te plannen“, aldus de makers over de app. Buienradar is tevens één van de populairste weer-apps in Google Play, die dagelijks door duizenden mensen wordt gebruikt.

Door de laatste update is Buienradar voorzien van het Material Design, waarbij gebruikers via de linkerkant een menu naar binnen kunnen schuiven. Hier hebben ze toegang tot hun favoriete locaties, de weersverwachting en het huidige weer. Ook is er een sectie met verkeersinformatie beschikbaar.

Download Buienradar in Google Play (gratis)

5.  Sinking Feeling

sinking-feeling-icon

Sinking Feeling is een supersnelle arcadegame waarbij je een klein, lachend poppetje bestuurt. Zoals de naam al doet vermoeden valt het poppetje naar beneden en zink je als het ware door het eindeloze level. Dit klinkt wellicht wat simpel, maar de game is pittiger dan je op het eerste gezicht zou denken.

Terwijl je naar beneden valt, kom je glasplaten tegen. Je kunt ervoor kiezen om ze  telkens te ontwijken, maar dan scoor je geen punten. Breek je wel door de glasplaten heen, dan moet zorgen dat je dit juist  doet. Een klein foutje wordt direct afgestraft en betekent vaak game over. Lees meer over Sinking Feeling en bekijk screenshots van de game.

→ Download Sinking Feeling in Google Play (0,89 euro)

6. Sudoku

Sudoku

Sudoku is een sudoku-app die is voorzien van het Material Design. Met de game kun je veertig sudokupuzzels spelen en 1600 andere puzzels aanschaffen via een in-app-aankoop.  Sudokupuzzels waren voor een periode enorm populair. Die populariteit is een beetje weggeëbd, maar  combineer het spelletje met het Material Design van Android Lollipop en mogelijk spreek je als ontwikkelaar weer een nieuwe doelgroep aan.

Sudoku wil je gewoon simpel laten puzzelen. Er zijn standaard 40 puzzels beschikbaar die in verschillende niveau`s onder worden verdeeld. Via de undo-knop kun je een cijfer ongedaan maken, waarbij foute cijfers tijdens het checken handig worden gemarkeerd met een kleurtje. Ook is er een handige bookmark-functie aanwezig, waarmee je actieve puzzels als favoriet kunt markeren. Zo vind je ze altijd snel terug. Lees meer over Sudoku en bekijk screenshots van de app.

Download Sudoku in Google Play (gratis)

7.  HPSTR Live Wallpaper

hpstr-icon

Veel mensen gebruiken zelfgemaakte foto`s of standaard afbeeldingen als wallpaper  voor hun smartphone, maar zijn hier al vrij snel op uitgekeken. HPSTR Live Wallpaper verhelpt dit kleine probleem door je als gebruiker een eigen achtergrond te laten creëren. Zodra je de app opstart, zie je een willekeurige, maar unieke foto. Is  deze niet zo interessant, dan laat je de app met het ververs-knopje onderaan een nieuwe uitkiezen. HPSTR haalt haar plaatjes van  Reddit, Unsplash en 500px, wat zorgt voor een enorme collectie aan verschillende beelden.

Uiteraard is het ook mogelijk om de achtergronden aan te passen. Dit doe je met de knopjes links- en rechtboven op het scherm. Zo kies je gemakkelijk uit verschillende vormen, die je vervolgens weer van een filter of effect kunt voorzien. Bij de gratis versie wordt dit door de app zelf gedaan, maar wanneer je de betaalde versie aanschaft krijg je meer controle. Lees meer over HPSTR Live Wallpaper en bekijk screenshots van de app.

→ Download HPSTR Live Wallpaper in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu