De 7 beste Android-apps in Google Play van week 7 – 2015

Redactie
15 februari 2015, 16:02
6 min leestijd
De 7 beste Android-apps in Google Play van week 7 – 2015

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst.  Zo hoef je dus niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

Deze week besteden we in de Beste Android-apps van de week onder meer aandacht voor  de officiële Rabo Wallet-app van de Rabobank en de fantastische games Limbo en Evoland.

De 7  beste apps van week 7 – 2015

1. Cuddlr

cuddlr

Cuddlr is een Android-app waarmee je kunt zoeken naar mensen die zin hebben om te knuffelen. Volgens de makers is het geen dating-app, maar “een app die mensen bij elkaar wil brengen“.  Terwijl we worden overspoeld met dating-apps als Tinder, wil Curddlr volgens de makers iets anders doen. Want iedereen wordt volgens hen blij van een knuffel. Waarom zouden we dan niet knuffelen met vreemden?

Als je iemand hebt gevonden waarmee je wilt knuffelen, kun je hem of haar een berichtje sturen om vervolgens een tijd af te spreken. Bij elke Cuddlr-gebruiker wordt tevens getoond hoe lang je naar degene moet reizen om een knuffel te krijgen. Lees meer over Cuddlr en bekijk screenshots van de app.

Download Cuddlr in Google Play (gratis)

2. Rabo Wallet

rabowalleticon

Veel winkels worden voorzien van een nieuw pinapparaat met nfc-betaaloptie. Dit zorgt ervoor dat je bijvoorbeeld met een nfc-pas kunt pinnen door `m alleen tegen het betaalapparaat te houden. De Rabo Wallet-app biedt hetzelfde als deze passen, maar integreert jouw pas in een app zodat je het pasje niet meer bij je hoeft te hebben. Betalingen onder de 25 euro kunnen zonder pincode worden afgerekend, voor hogere bedragen is het nog steeds nodig om de pincode in te voeren.

Vooralsnog werkt Rabo Wallet alleen met de Galaxy S4 en Galaxy Note 3, maar Rabobank is druk bezig om de app ook voor meerdere apparaten met een nfc-chip beschikbaar te maken. Betalen is echter niet de enige functie die de app heeft. Het is met Rabo Wallet ook mogelijk om je huidige saldo te bekijken en klantkaarten in te scannen, zoals je pas voor de Albert Heijn. Deze wordt vervolgens op het scherm getoond, waarna de betreffende winkel `m kan scannen. Lees meer over de Rabo Wallet en bekijk screenshots en een video van de app.

Download Rabo Wallet in Google Play (gratis)

3. Limbo

LIMBO-icon

LIMBO, de griezelige  puzzel-platformer, is voor Android uitgebracht. De game mag je niet missen, zeker wanneer je `m nog nooit eerder hebt gespeeld.  De game, die is gemaakt door een kleine ontwikkelaar uit Denemarken, werd bekroond met meer dan  honderd  prijzen en is al geruime tijd één van de populairste indiegames voor de pc.

In LIMBO speel je als een jongetje dat op zoek is  naar zijn zusje. Waarom zij is verdwenen en wat het verhaal hierachter is, blijft lange tijd  onduidelijk. Wel kom je er al snel achter dat de reis naar het meisje geen gemakkelijke zal zijn, want onderweg kom je allerlei obstakels tegen. Aan jou de taak om het jongetje succesvol door de verschillende werelden te loodsen en de puzzels op te lossen. Lees meer over Limbo en bekijk screenshots van de game.

Download LIMBO in Google Play (4,23 euro)

4. Stratego

stratego

Stratego is bij veel bordspelliefhebbers bekend. Plaats je bord voor met spelers, van scouts tot ridders en bommen, en probeer de vijand te verslaan. De vijand heeft ook allerlei spelers opgesteld, en je mag naar hen toe bewegen om te ze `slaan`. Degene met het sterkste poppetje wint.  De bom kan bijvoorbeeld door een speciale speler worden ontmanteld. En sommige spelers kunnen weer lange afstanden overbruggen. Het is daarom enorm belangrijk dat je jouw eerste opstelling goed uitdenkt, en dat je goed onthoud waar welke spelers van de vijand staan.

De game kent een  40 tegen 40 spel en een snel 16 tegen 16 spel. Laatstgenoemde is bijvoorbeeld handig als je een spelletje in de trein wilt spelen. Daarnaast is de Stratego Android-game geheel offline te gebruiken. Lees meer over Stratego en bekijk een video van de game.

Download Stratego in Google Play (1,99 euro)

5. NosePost

Title

Foto`s schieten met koud weer is een onaangename klus. Je doet immers liever niet je handschoenen uit om op de sluiterknop van je smartphone te klikken. KPN heeft daar iets op gevonden met NosePost, een foto-app die je – je raadt het al – bedient met je neus.  Uit onderzoek van KPN blijkt dat 3 op de 10 Nederlanders door hun handschoenen belemmerd wordt om foto`s te schieten. Best zonde als je je bedenkt dat een besneeuwd landschap of een hoge skipiste het perfecte decor zijn voor het schieten van selfies.

NosePost verbind je met Facebook of Twitter, waarna je middels  grote knoppen gemakkelijk met je neus selfies kunt schieten. De app telt af, zodat je voldoende tijd hebt voor de perfecte compositie. Tevreden met het resultaat? Dan deel je de foto met een tikje van je neus op je favoriete sociale netwerk. Wil je foto`s ook meteen delen met het thuisfront, dan kun je de Weekbundel EU van KPN overwegen.  Lees meer over NosePost en bekijk een video van de app.

Download NosePost in Google Play (gratis)

6. IKEA Emoticons

ikea-emoticons-icon

Mis jij de `Zweedse balletjes van de IKEA`-emoticon ook zo enorm op jouw smartphone en tablet? Die kun je nu krijgen met IKEA Emoticons, de officiële emoticon-app van het Zweedse warenhuis.  De app geeft toegang tot honderden emoticons die iets te maken hebben met IKEA, of het huishouden in het algemeen. Volgens IKEA geeft het huishouden namelijk veel spanningen, die weer tot ruzie kunnen leiden.

Met IKEA Emoticons zou je volgens het Zweedse bedrijf deze ergernissen op een luchtige manier bespreekbaar kunnen maken. Vind je een paar vieze sokken van je partner onder het bed? Stuur dan met de app een emoticon van een paar sokken naar je partner, zo meent IKEA.  IKEA Emoticons wordt als een toetsenbord geïnstalleerd. Eenmaal geactiveerd kun je via de notificatiebalk de emoticons van IKEA bereiken. Lees meer over IKEA Emoticons en bekijk screenshots van de app.

Download IKEA Emoticons in Google Play (gratis)

7. Evoland

evoland-icon

Evoland is als game verfrissend, leerzaam en uniek, omdat het een interactieve geschiedenisles in de wereld van games en gaming is.  Je begint in Evolve met een spelwereld die eruitziet als de eerste generatie games: zwart-wit met nog maar weinig mogelijkheden. In deze wereld zoek je naar voorwerpen die je laten vorderen in de game.

Langzaam verandert de wereld in een nieuwere kleurenversie, zoals de Game Boy-game Pokémon Yellow. Hoe verder je in de game komt, hoe `nieuwer` de game wordt.  Zo verandert de game op een gegeven moment van 2d naar 3d, waardoor de game-ervaring compleet verandert.  Niet alleen de graphics veranderen, ook de gameplay, gamemuziek en mogelijkheden die je als speler hebt veranderen naarmate je meer speelt. Daarmee  is Evoland is een prachtige interactieve geschiedenisles in games. Lees meer over Evoland en bekijk een video van de game.

Download Evoland in Google Play (4,49 euro)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu