De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

De 8 beste Android apps in Google Play van week 25 – 2014

Redactie
22 juni 2014, 16:01
7 min leestijd
De 8 beste Android apps in Google Play van week 25 – 2014
Beste android apps

AndroidPlanet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst.  Zo hoef je dus niks meer te missen!

Deze week vind je in de lijst met beste Android apps onder andere de  enorm verslavende en eigenzinnige chat-app Yo, de geinige WK-app Vliegende Van Persie en de officiële e-mail-app van Google!

Lees verder na de advertentie.

1. Telegram

telegram update

De chat-app Telegram was na de overname van WhatsApp door Facebook even enorm populair, aangezien deze – in tegenstelling tot WhatsApp – wél berichten versleuteld verstuurd en gebruikers bovendien de optie biedt om geheime gesprekken te voeren. Toch lijken veel gebruikers toch weer teruggekeerd te zijn naar WhatsApp en maken ze alleen nog gebruik van alternatieven als de servers van WhatsApp er weer eens uit liggen.
Dat weerhoudt de ontwikkelaars er echter niet van om Telegram te updaten en de laatste versie van de chat-app (1.5) brengt dan ook een nieuwe fotoviewer met de optie om te zoomen en te swipen om de viewer af te sluiten. Verder kun je in de app nu meerdere foto`s tegelijkertijd selecteren en verzenden en wordt voor het tonen van meldingen een eigen systeem gebruikt, in plaats van dat van Google. De Telegram update introduceert tot slot nieuwe swipenavigatie, een aantal aanvullende talen (Nederlands was al beschikbaar), bugfixes en snelheidsverbeteringen. Lees meer over de Telegram update.

Download Telegram update in Google Play (gratis)

2. Slingshot

slingshot

Facebook heeft zijn Snapchat-concurrent Slingshot uitgebracht. Voorlopig is de foto-app waarmee je snel afbeeldingen naar andere gebruikers kunt sturen echter alleen in de VS beschikbaar. Slingshot onderscheidt zich van zijn concurrenten door het feit dat je zelf eerst moet antwoorden met een foto, voordat je de foto van een andere gebruiker kunt bekijken. Daarnaast is het mogelijk om filmpjes met een maximale lengte van 15 seconden naar anderen te sturen, door de `Shoot` knop in te houden.
Net als bij concurrenten Snapchat en Taptalk verdwijnen foto`s die je hebt ontvangen en bekeken. Voordat je een kiekje schiet, kun je deze eerst nog bewerken met tekst en tekeningen. Vervolgens `Sling` je je creatie naar een andere gebruiker. Overigens moet je om Slingshot te gebruiken je telefoonnummer koppelen. De foto-app is officieel nog niet beschikbaar in Nederland en België, maar je kunt wel al Slingshot downloaden als apk-bestand. Op die manier kun je de app alvast uitproberen. Lees meer over Slingshot.

Download Slingshot via Mega (gratis)

3. Yo

yo

Ben je alle ingewikkelde chat-apps zat of heb je gewoonweg niet zoveel te vertellen, dan is Yo het uitproberen waard. Het programmaatje beperkt de gesprekken die je met andere gebruikers hebt tot twee tekens: `Yo`. Of je nu iemand een digitale groet wilt sturen, wilt vragen hoe het gaat of benieuwd bent wat de ander gaat doen: het kan allemaal met Yo. Volgens de makers is dit dan ook het meest simpele en efficiënte communicatiemiddel ter wereld. Simpel is de app zeker, maar over dat laatste hebben wij zo onze twijfels.
Dat neemt niet weg dat Yo voor veel hilariteit zorgt. Je voegt snel andere gebruikers toe door hun Yo-gebruikersnaam in te voeren middels het plusteken, waarna ze in het blokkenoverzicht met contacten komen te staan. Daarnaast kun je anderen uitnodigen via WhatsApp. Vanuit de instellingen zie je hoeveel Yo`s je al hebt ontvangen en heb je de optie om irritante medegebruikers te blokkeren. Lees meer over Yo.

Download Yo in Google Play (gratis)

4. E-mail

android email

De Android email-app die standaard wordt meegeleverd bij smartphones en tablets die op stock Android draaien, heeft zijn weg naar Google Play gevonden. De app is identiek aan de Gmail-app die je vindt op bijvoorbeeld de Nexus 5, maar je kunt nu ook andere maildiensten koppelen met de app. Zo zijn onder andere Hotmail, Yahoo Mail en Outlook onder te brengen in de mail-app.
Verder is de beveiliging opgeschroefd en is er ondersteuning aanwezig voor IMAP-, POP3- en Exchange-accounts. Bovendien kun je zelf selecteren welke mappen gesynchroniseerd moeten worden. E-mail is niet de eerste Google-app die ook beschikbaar wordt gemaakt in de Play Store: eerder vonden ook de camera- en toetsenbord-app hun weg naar Google Play. Het voordeel hiervan is dat de apps los van het besturingssysteem kunnen worden bijgewerkt, zodat je als gebruiker sneller updates ontvangt. Lees meer over de Android email app.

Download E-mail in Google Play (gratis)

5. Vliegende Van Persie

Nederland Australië

Nog even en dan speelt het Nederlandse elftal zijn tweede wedstrijd op het WK 2014. In Porto Alegre hoopt Oranje zijn tweede overwinning op rij te boeken, nadat Spanje afgelopen vrijdag al met een klinkende 5-1 werd verslagen. Het Nederlands elftal speelde slechts drie keer eerder tegen Australië en heeft nog nooit van de Socceroos gewonnen. Komt daar vandaag verandering in?
Om alvast in de stemming voor Nederland Australië te komen, kun je aan de slag met diverse WK apps of de Flappy Bird-kloon Vliegende Van Persie. In deze game moet je de spits, die tegen tegen Spanje een wonderschone kopgoal maakte, langs gekleurde buizen loodsen om zo een topscore te behalen. Een beetje flauw en natuurlijk alles behalve origineel, maar hé, het is Van Persie!

Download Vliegende Van Persie in Google Play (gratis)

6. Z Launcher

zlauncher

Nokia heeft ons vandaag verrast met een eigen launcher voor Android, die als bèta is te downloaden en gebruiken voor recente smartphones die niet zijn geroot. De homescreenvervanger onderscheidt zich door het feit dat hij leert van jouw gebruik. Zo worden apps automatisch gesorteerd, zodat je snel de applicaties vindt die je regelmatig gebruikt. Daarnaast kun je op het homescreen letters tekenen om zo snel de gewenste app te vinden.
Bovendien worden `s ochtends andere apps getoond dan in de avond. Onderaan in beeld is wel nog een traditioneel dock te vinden met de telefoon-app, Hangouts, Google Maps en Chrome. De launcher werd ontwikkeld door de tak van Nokia die niet door Microsoft werd overgenomen en wel software ontwikkelt, maar geen smartphones mag uitbrengen. Lees meer over Z Launcher.

Download Z Launcher via Z Launcher (gratis)

7. Copy Bubble

Copy Bubble

Copy Bubble is een lichtgewicht app die dienstdoet als een klembord voor alle tekst en plaatjes die je wilt kopiëren en plakken op je Android-toestel. De werking van de app kan niet simpeler: je kopieert vanuit elke andere app zinsneden of plaatjes door er even op te drukken en de kopieerfunctie van Android te gebruiken. Copy Bubble maakt een aparte bubbel aan voor alles dat je kopieert en je klembord bereik je snel door op de kleine vliegende widget te tikken. Deze toont het aantal gekopieerde objecten, is te verplaatsen en verdwijnt automatisch als je Copy Bubble afsluit.
Vanuit Copy Bubble zie je alle tekst en plaatjes die je hebt gekopieerd onder elkaar. Je kunt ze gemakkelijk in een andere app of bestand plakken en delen via mail, sociale media, een sms`je en ga zo maar door. Ben je klaar met het gekopieerde bestand, tik dan op het kruisje om het te verwijderen van het klembord. Door de notificatiebalk naar onder te trekken, kun je daarnaast de vliegende widget verbergen of Copy Bubble afsluiten. Lees meer over Copy Bubble.

Download Copy Bubble in Google Play (gratis)

8. Nieuwsuur

nieuwsuur voor android

Het dagelijkse actualiteitenprogramma Nieuwsuur is er nu ook als app voor Android. Deze geeft een overzicht van het laatste nieuws in binnen- en buitenland en laat je alle uitzendingen van het programma in redelijk goede kwaliteit terugkijken. Vanuit het startscherm zie je een nieuwsoverzicht met berichten van vandaag, gisteren en eergisteren. Je kunt naar beneden scrollen voor oudere berichten, al verloopt dat niet bijzonder soepel. Wel worden berichten mooi weergegeven en kun je snel gerelateerde video’s bekijken. Daarnaast kun je het bericht delen via mail, sociale media of een sms.
Het hamburgermenu open je door op de knop linksboven te tikken. Dit menu geeft toegang tot uitzendingen, blogs van correspondenten als Eelco Bosch van Rosenthal en Rudy Bouma en foto’s van Nieuwsuur achter de schermen. Zo krijg je een indruk van het team achter het actualiteitenprogramma en wie verantwoordelijk is voor de uitzendingen van Nieuwsuur. Lees meer over en bekijk screenshots van Nieuwsuur.

Download Nieuwsuur in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu