De 8 beste Android apps in Google Play van week 40 – 2014

Redactie
5 oktober 2014, 16:01
6 min leestijd
De 8 beste Android apps in Google Play van week 40 – 2014
Beste android apps

AndroidPlanet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst.  Zo hoef je dus niks meer te missen!

Deze week vind je in de lijst met beste Android apps onder andere de de geheimzinnige berichten-app Ping, de officiële KIJK-app van SBS6, Net 5 en Veronica en de vernieuwde apps van de Volkskrant en Foodzy!

Lees verder na de advertentie.

1. Andrognito

Andrognito

Er zijn diverse wachtwoordenkluizen in Google Play te vinden, maar wil je juist foto’s, video’s en documenten beveiligen, dan is de keuze niet reuze. Ontwikkelaar CODEX zag dit in en maakte Andrognito, een kleine app die fungeert als veilige kluis voor al je data. Na het aanmaken van een viercijferige pincode kun je beginnen met het plaatsen van bestanden in de kluis. De app maakt gebruik van drie lagen encryptie en heeft een aantal handige functies die voorkomen dat kwaadwillenden bij je data kunnen.

Andrognito heeft een strakke, vrij simpele interface die past in het design van Android L. Door op het plusteken rechtsboven te tikken, kun je nieuwe bestanden verbergen. Je kunt lang drukken om bestanden te selecteren en tappen om te kijken wat je met een bestand kunt doen. Ook handig is de Stealth Mode, die je kunt gebruiken om indringers te foppen. Je lokt ze dan naar een nepkluis die leeg is en waar ze geen schade aan kunnen richten. Lees meer over Andrognito.

Download Andrognito in Google Play (gratis)

2. Ping

ping

Ping is de nieuwe app van de mensen achter Secret, de deel-anoniem-je-geheimen-app. Het is echt lastig om Ping precies uit te leggen. Het is een zeer simpele en minimalistische app die je op de hoogte houdt van onderwerpen. En die onderwerpen mag jij zelf kiezen. Wie de onderwerpen bepaalt en de berichten stuurt? Dat weet je niet.

De onderwerpen verschillen van ‘populair bij Google’ en ‘welke apps moet ik vandaag uitproberen’ tot ‘waarschuw mij als Kanye West iets tweet’. Waarschijnlijk maakt Ping gebruik van speciale feeds van onder andere Google, Twitter en een app-website, om op deze manier aan zijn informatie te komen. Lees meer over Ping en bekijk screenshots.

Download Ping in Google Play (gratis)

3. KIJK

kijk android

KIJK is de Uitzending Gemist van SBS6, Net5 en Veronica. Via het terugkijkplatform kun je uitzendingen van de zenders terugkijken. Na wat opstartproblemen werkt de app nu naar behoren, met een fraaie interface die naast kleurrijk ook vrij overzichtelijk is.

Volgens de mensen achter KIJK zijn er inmiddels meer dan 5000 programma’s, series en films te bekijken. “Met KIJK kun je uiteraard kijken naar alle programma’s die je hebt gemist, exclusieve fragmenten en je kunt zelfs vooruit kijken”, aldus KIJK. Lees meer over de KIJK Android-app en bekijk screenshots.

Download KIJK in Google Play (gratis)

4. 99 Problems

99 problems

De beschrijving van 99 Problems in Google Play is al even minimalistisch als de game zelf. In zestien woorden wordt haarfijn beschreven wat de bedoeling is: tappen op het scherm om zo in 99 levels een geel blokje langs obstakels te loodsen. Die obstakels bestaan uit steeds groter wordende groepen blokken die je, door goed getimed op het scherm te drukken, moet ontwijken.

Dat klinkt niet heel spannend, maar de combinatie van makkelijk op te pakken gameplay en voldoende uitdaging maakt 99 Problems de moeite waard. De 99 levels lopen naadloos in elkaar over en elk hoger niveau dat je bereikt, wordt duidelijk aangegeven met het aantal ‘problemen’ dat nog over is. Vanaf niveau vijf gaan de blokjes die je tegenkomt ook nog bewegen en zo worden steeds weer nieuwe uitdagingen toegevoegd. Lees meer over 99 Problems en bekijk screenshots van de game.

Download 99 Problems in Google Play (gratis)

5. Foodzy

foodzy

De Nederlandse Android-app Foodzy heeft een grote update gehad die een fraai nieuw design brengt. Foodzy is een leuke dienst waarmee je kunt bijhouden wat je allemaal op een dag eet en drinkt – en of je niet te veel calorieën in je mond stopt. Het vergt de nodige handelingen – alles wat je eet of drinkt moet je handmatig toevoegen -, maar voor de echte foodie- en health-freaks is Foodzy is enorm fijne, kleine en ietwat schattige app.

“Het voordeel van Foodzy ten opzichte van veel andere foodtracking apps is het feit dat de app over een Nederlandse voedseldatabase met meer dan 30.000 producten beschikt. Je kunt dus als Nederlandse gebruiker gewoon een beker Optimel of een volkoren boterham inchecken”, aldus Johan Voets van Foodzy. Lees meer over Foodzy en bekijk screenshots.

Download Foodzy voor Android (gratis)

6. Popcorn Time

Popcorn Time populair

De illegale streamingdienst Popcorn Time, waarmee je via een Netflix-achtige app films en series kunt bekijken, heeft in oktober 2014 een update doorgevoerd waardoor het mogelijk wordt om ondertiteling van films en series via de Chromecast op de tv te tonen. Dit was één van de meest gehoorde klachten van Popcorn Time-gebruikers, die hun video’s naar de tv streamden maar geen ondertiteling zagen. De functie is beschikbaar in versie 2.3 van de Android-app en komt spoedig beschikbaar voor de desktop-app.

Met Popcorn Time kun je illegaal films en series streamen via het torrent-protocol. Eigenlijk download je een torrent, maar begin je tijdens het downloaden direct met kijken. De interface is grotendeels gelijk aan Netflix, waarbij je onder andere trailers van films kunt bekijken en Nederlandse ondertiteling – mits aanwezig – kunt selecteren. Lees meer over Popcorn Time ondertitels en de Android-app van de videostreamingdienst.

Download Popcorn Time via de website van Popcorn Time (gratis)

7. De Volkskrant

volkskrant android

De Volkskrant Android-app is compleet vernieuwd, samen met de website van de krant. Zowel de website als de apps lijken grotendeels op elkaar, waarbij het design van een krant nog steeds erg naar voren komt. Dat betekent: veel witruimte, tekst en de focus op het belangrijkste nieuws.

Het hoofdscherm van de app bestaat uit twee secties: het laatste nieuws en volgens de Volkskrant de belangrijkste artikelen. Dit zijn veelal langere stukken uit de krant. Als je abonnee bent, krijg je onbeperkt toegang tot de artikelen van de Volkskrant. Lees meer over de vernieuwde Volkskrant Android-app en bekijk screenshots.

Download Volkskrant in Google Play (gratis)

8. Boxer

boxer

Boxer is een gratis e-mail-app die enorm veel e-maildiensten ondersteunt. Om even een rijtje op te noemen: Gmail, Exchange, Outlook, Yahoo, Hotmail, iCloud, AOL, Office 365 en imap- en pop3-e-mailaccounts kun je aan Boxer toevoegen. Daarnaast verbindt de app met al je favoriete diensten, zoals Evernote, Facebook, Twitter, LinkedIn en Dropbox. Met laatstgenoemde kun je gemakkelijk bestanden aan een e-mail toevoegen.

De inbox is een gecombineerd overzicht van al je e-mailaccounts en via Twitter, Facebook en LinkedIn worden foto’s van contactpersonen gehaald. Ook ondersteunt Boxer labels en kun je, net als bij Mailbox, e-mails swipen om acties uit te voeren. Lees meer over Boxer en bekijk screenshots van de app.

Download Boxer in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu