De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

De 8 beste Android-apps in Google Play van week 5 – 2015

Redactie
1 februari 2015, 16:02
7 min leestijd
De 8 beste Android-apps in Google Play van week 5 – 2015

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst.  Zo hoef je dus niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

Deze week besteden we in de Beste Android-apps van de week onder meer aandacht voor  de Material Design-app voor Instagram, de Popcorn Time-concurrent Flixtor en de officiële nieuwe Outlook-app.

De 8  beste apps van week 5  – 2015

1.  Imagine

imagine-icon

Instagram heeft nog steeds geen Material Design-update gehad, en misschien gaat  dat nog heel lang duren. Om het wachten te verzachten, kun je het uitstekende Imagine uitproberen.  Imagine is een Instagram-client waarmee je kunt inloggen met je Instagram-profiel en de dienst kunt gebruiken. De app werkt met  de Instagram-api, waarmee je foto`s en video`s kunt uploaden, jouw feed en reacties op posts kunt bekijken en posts kunt liken.

Ook is het met Imagine mogelijk om profielen te bekijken en mensen te volgen en ontvolgen. Wat niet door restricties met de Instagram-api kan, is je profiel aanpassen, privéberichten zien en notificaties  ontvangen. Lees meer over Imagine en bekijk screenshots van de app.

→ Download Imagine in Google Play (gratis)

2. Flixtor

flixtor

Flixtor is een videostreamingdienst die sterk doet denken aan Popcorn Time. De dienst was al een tijdje te gebruiken op de pc en Mac, maar is nu  ook als app beschikbaar voor Android.

Flixtor is het best te omschrijven als een alternatief voor Popcorn Time. De app  heeft zich dan ook duidelijk laten inspireren door de populaire videostreamingdienst, want ze vertonen veel gelijkenissen. Zo maakt Flixtor net als Popcorn Time gebruik van torrents, waarmee je gemakkelijk de meest recente films en tv-series naar je Android-smartphone kunt streamen. Dit is echter wel illegaal, wat ook het gebruik van Flixtor illegaal maakt. Verder  doet de interface van de app sterk denken aan Popcorn Time, wat wil zeggen dat het aanbod van films en series op een Netflix-achtige manier wordt gepresenteerd. Daarbij werkt de app met de Chromecast en wordt ondertiteling ondersteund. Lees meer over Flixtor en bekijk screenshots van de app.

Flixtor is niet in Google Play te vinden, maar dien je via deze link  als een  los apk-bestand op je Android-toestel te installeren. Hoe je dit kunt doen, lees je in onze tip voor het installeren van apk-bestanden. Zorg overigens dat je voor de installatie beschikt over Android 4.0.4 of hoger.

3. Lazy Swipe

Title

Gebruikers van grote smartphones hebben doorgaans twee handen nodig om hun toestel te bedienen. Lazy Swipe maakt het gemakkelijker om snelle acties met één hand uit te voeren en laat je tevens notificaties  raadplegen.

Na installatie kun je aangeven of je wilt dat Lazy Swipe met een veegbeweging van links- of rechtsonder start. Vervolgens heb je de optie om het snelmenu ook notificaties van bijvoorbeeld Facebook, Twitter en WhatsApp te laten tonen, al is daarvoor wel toegang tot je meldingen benodigd. Favorieten voeg je toe door even op een app-icoon te drukken en een leeg veldje aan te tikken.

Zoals de naam al doet vermoeden, draait Lazy Swipe voornamelijk om swipen. Door met je duim over het snelmenu te vegen, wissel je tussen de toolbox (met snelkoppelingen naar de camera, wifi en zaklamp), favoriete apps en recent gebruikte apps. Bekijk een video van Lazy Swipe en check screenshots van de app.

→ Download Lazy Swipe in Google Play (gratis)

4. Latern Music Player

Lantern Music Player

Lantern Music Player is een nieuwe minimalistische muziekspeler voor Android die is voorzien van het Material Design van Android Lollipop.  De app mag er dan minimalistisch uitzien,  Lantern Music Player barst stiekem van de functies. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om muziek naar de Chromecast te streamen, de handige integratie met Daydream en Muzei of de mogelijkheid om de functie van de zwevende ronde actieknop aan te passen.

Lantern Music Player is voorzien van het Material Design van Lollipop, inclusief nieuwe animaties en icoontjes, en de ronde actieknop waarmee je muziek pauzeert en afspeelt. Er zijn dertien verschillende kleurenschema`s beschikbaar en je hebt verschillende opties om de weergave van de app te veranderen. Ook is er een widget voor je homescreen en lockscreen aawezig. Lees meer over en bekijk screenshots van Latern Music Player.

→ Download  Lantern Music Player in Google Play (gratis)

5.  Microsoft Office

word

Microsoft Office voor Android is nu voor iedereen gratis te downloaden. De apps zijn vooralsnog alleen beschikbaar voor tablets met een 7 inch-scherm of groter.  Microsoft Office voor Android bestaat uit Word, Excel en Powerpoint. De drie apps zijn beschikbaar voor gebruik op tablets met een 7 inch-scherm of groter die draaien op Android 4.4of Android 5.0.

Met Word, Excel en Powerpoint voor Android kun je logischerwijs Word-, Excel- en Powerpoint-documenten bewerken. Voor het gebruik heb je wel een Microsoft-account nodig, maar deze is gratis aan te maken bij het opstarten van de app.  De apps werken grotendeels hetzelfde als de desktopversies van Word, Excel en Powerpoint, waarbij de besturing voor touch is geoptimaliseerd. Knoppen zijn dus wat groter en duidelijker, en specifieke instellingen zijn zo gemaakt dat ze ook met de vingers te bereiken zijn. Lees meer over Microsoft Office voor Android en bekijk screenshots en een video.

Download Microsoft Word in Google Play (gratis)

Download Microsoft Excel in Google Play (gratis)

Download Microsoft Powerpoint in Google Play (gratis)

6. Outlook

Title

Sinds vandaag is de mailapplicatie Outlook ook eindelijk officieel voor Android beschikbaar. Het betreft een preview-app die is gebaseerd op de techonolgie van Acompli, een bedrijf dat Microsoft begin december overnam.

De nieuwe app is in Google Play te vinden onder de naam Microsoft Outlook Preview. De Outlook Android-app is geoptimaliseerd voor zowel smartphones als tablets en integreert al je mails, contacten, agenda-afspraken en e-mailbijlagen. Je kunt snel wisselen tussen verschillende accounts en met veegbewegingen berichten verwijderen of archiveren. Het grote scherm van tablets biedt het voordeel dat je zowel je inbox ziet als de berichten waarop je tikt.

Net als in Acompli (en Inbox by Gmail) is je inbox slim: belangrijke berichten komen automatisch bovendrijven en mails die nog even kunnen wachten, swipe je gemakkelijk weg. Je kunt ze eventueel `inplannen`, zodat ze op een later moment weer terugkeren in je inbox. Minder belangrijke mails verschijnen in de map  `Andere`. Lees meer over de Outlook Android-app en bekijk screenshots.

Download Microsoft Outlook Preview in Google Play (gratis)

7.  Morning Routine

morningroutine-icon

Morning Routine is de mooiste wekker-app voor Android, maar heeft ook nog eens enorm veel functies om zelfs de beste snoozer uit bed te krijgen.

Uit bed stappen  is van velen niet hun sterkste punt.  Morning Routine wil je daarbij helpen door wekkers op een brede manier in te stellen. Je kunt enorm veel wekkers maken, van speciale werk- tot weekendwekkers. Zo heb je logischerwijs de mogelijkheid om een wekker te snoozen, maar ook om bij het wakker worden direct je favoriete muziek- of nieuws-app te openen. Dat maakt opstaan iets minder vervelend.

Een andere geinige optie is de verplichting om een barcode te scannen. Pas als je deze barcode scant, wordt het alarm gesnoozed. Zo moet je wel uit bed komen, als je de barcode tenminste niet op je nachtkastje plakt. Lees meer over Morning Routine en bekijk screenshots en een video van de app.

→ Download Morning Routine in Google Play (gratis)

8. Camu

Camu icon

Camu was al langere tijd voor iOS beschikbaar, maar heeft nu ook zijn weg gevonden naar Android. De app staat in de App Store bekend als een van de betere foto-apps en dat komt vooral door zijn gebruiksvriendelijkheid. Camu is dan ook niet voorzien van de uitgebreide opties die veel andere apps wel hebben, maar richt zich vooral op de basis-functionaliteiten.

Zo zijn er een aantal toffe filters geïmplementeerd, die je al voor het schieten van een foto of video kunt selecteren. Dit doe je door op het scherm naar links of rechts te vegen, totdat je een leuk effect tegenkomt. Door van boven naar beneden te swipen, kun je de helderheid en belichting van een foto aanpassen. Lees meer over Camu  en bekijk screenshots van de app.

→ Download Camu in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu