De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

De 8 beste Android-apps in Google Play van week 19 – 2015

Redactie
10 mei 2015, 16:10
6 min leestijd
De 8 beste Android-apps in Google Play van week 19 – 2015

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst.  Zo hoef je dus niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

Deze week besteden we in ons overzicht met de beste Android-apps van de week onder meer aandacht voor de de prijzen-app Yellowbag en de geweldige avontuurgame Grim Fandango.

De beste Android-apps van week 19

1.  Kernel Toolkit

kerneltoolkit-icon

Kernel Toolkit is een handige Android-app voor geroote smartphones en tablets die het mogelijk maakt om alle instellingen van je kernel aan te passen. De app is met name bedoel voor gebruik met custom kernels, waarbij je veel onderdelen handmatig aan kunt passen.

De app heeft vier tabbladen: info, cpu, i/o en power, waar je de verschillende onderdelen van de kernel aan kunt passen. Zo heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om de i/o-schelduler en bijbehorende parameters aan te passen, waarmee de lees- en schrijfsnelheid van Android kan worden verbeterd.  Bij het onderdeel power is een sectie beschikbaar voor de voltages, zodat  je het energieverbruik van je toestel kunt verminderen. Lees meer over Kernel Toolkit en bekijk screenshots.

Download Kernel Toolkit in Google Play (gratis)

2. Yellowbag

Yellowbag

Yellowbag is een app van Nederlandse bodem die je op de hoogte houdt van kortingen voor zelfgekozen producten. De app stuurt notificaties en zet je favoriete shops in een overzichtelijk lijstje.  Nadat je bent aangemeld (dat kan zowel via Facebook of mail) kun je direct beginnen met het toevoegen van je favoriete producten. Je kunt ze opslaan en onderverdelen in categorieën, en zodra een product in prijs daalt, stuurt Yellowbag een notificatie.

De webshops waar de producten verkrijgbaar zijn, worden opgeslagen in een adresboek. Volgens de bedenkers werkt Yellowbag met 93 procent van de webwinkels wereldwijd, dus de kans is groot dat ook jij er wat aan hebt. Lees meer over Yellowbag en bekijk screenshots van de app.

Download App in Google Play (gratis)

3. Remotr

Remotr

Remotr is een nieuwe app waarmee je games vanaf een pc naar je Android kunt streamen. Daarvoor heb je wel een snelle internetverbinding en computer nodig.  Remotr probeert een groot probleem dat zich voordoet bij het overhevelen van een pc-game naar Android te verhelpen: de besturing. Computerspellen zijn logischerwijs voorzien van een ingewikkelde besturing die niet is geoptimaliseerd voor mobiele apparaten. Daarom biedt Remotr je een groot scala aan opties, zodat je zelf precies kunt kiezen hoe je een game wilt bedienen.

Remotr werkt verder met een streamer, die je vanaf de website van de app kunt downloaden. Om de app optimaal te laten functioneren, dien je wel over een snelle internetverbinding en krachtige pc te beschikken. Anders treden er al gauw schokkerige beelden en vertraging in de besturing op, en dat is natuurlijk funest voor de spelervaring. Lees meer over Remotr en bekijk een video.

Download Remotr in Google Play (gratis)

4. Grim Fandango

grimfandango

De cultklassieker Grim Fandango, die wordt gezien als één van de belangrijkste avontuurgames ooit gemaakt, is nu ook voor Android-smartphones en -tablets verschenen.  Grim Fandango is een film noir-achtige game waarin je bizarre puzzels oplost in een wereld boordevol Mexicaanse folklore. En dat is veel leuker, spannender en hilarischer dan het klinkt.

In Grim Fandango speel je met het skelet Manny Calavera, die in het land van de doden leeft. Hij is een zogeheten Grim Reaper, wat betekent dat hij overledenen aanbiedt om hen naar de hemel mee te nemen. Hoe meer geld je hebt, hoe sneller en luxer de reis is. Maar Calavera verkoopt helaas niet meer zo vaak dure tickets, waardoor hij op zoek gaat naar de reden waarom hij zo weinig dure tickets meer verkoopt.  Als  Calavera op onderzoek uitgaat, komt hij terecht in een wereld vol corruptie en wantrouwen, waarbij het oplossen van (hele lastige) puzzels het belangrijkste is. Lees meer over Grim Fandango voor Android en bekijk screenshots.

Download Grim Fandango Remastered in Google Play (10,71 euro)

5. Wemple Weather

Wemple Weather

Aan weer-apps geen gebrek in Google Play, maar Wemple Weather is er eentje die zeker de moeite waard is. Dat komt voornamelijk door het feit dat de app er schitterend uitziet. Wemple Weather past namelijk op fraaie wijze het Material Design  van Android 5.0 (Lollipop) toe. Dat zie je vooral terug aan de felle kleuren, de overzichtelijke interface en vloeiende animaties. Daarmee lijkt Wemple wel behoorlijk op Googles eigen Nieuws en Weer-app.

Zoals een goede weer-app betaamt, zit Wemple Weather vol met handige  informatie. De app zoekt automatisch naar je huidige locatie, al kun je zelf ook plekken toevoegen. Op basis daarvan geeft Wemple Weather uitgebreide weersinformatie.  Zo zie je in een oogopslag hoe het weer er voor de komende uren uit ziet, en of het de aankomende dagen gaat regenen. Met het uitklapmenu linksboven kun je diverse zaken aanpassen en onder meer aangeven wanneer de app nieuwe informatie moet ophalen. Lees meer over Wemple Weather en bekijk screenshots.

Download Wemple Weather in Google Play (gratis)

6. SOS Alarm

sosalarm-icon

De SOS Alarm-app alarmeert op basis van jouw gps-locatie aangesloten hulpverleners die hulp kunnen verlenen tot de officiële hulpdiensten arriveren. Dit duurt normaliter zo`n tien minuten.  Degenen die zich als hulpverlener aanmelden, kunnen hun specialisme kiezen. Als een calamiteit via de app wordt gemeld, is het mogelijk om specifiek aan te geven welke hulpverlener je zoekt.

Hulpverleners met het betreffende specialisme die zich in een straal van duizend meter bevinden, krijgen bij een melding via de app een oproep die ze kunnen accepteren of weigeren.  Indien de hulpverlener een hulpoproep accepteert, ontvangt degene extra informatie over de calamiteit, zoals de straatnaam, route en het  soort incident. Lees meer over de SOS Alarm app en bekijk screenshots.

Download SOS Alarm in Google Play (gratis)

7. Trigger

trigger-icon

Trigger is een lichte en handige Android-app die taken automatiseert, op eenzelfde manier als bijvoorbeeld ook Tasker doet. Trigger is echter wel gemakkelijker en simpeler in gebruik. De app  kan allerlei onderdelen instellen middels automatische acties, van de nfc en bluetooth tot wifi of de dataverbinding. Denk bijvoorbeeld aan het automatisch inschakelen van de wifi-verbinding als je thuis bent.

Of dat het inschakelen van de bluetooth-connectie ervoor zorgt dat automatisch je favoriete muziek-app opstart en begint af te spelen op een verbonden apparaat.  Trigger is gratis te gebruiken, maar om alle functies te ontgrendelen is een in-app-aankoop benodigd. Lees meer over Trigger en bekijk screenshots van de app.

Download Trigger in Google Play (gratis)

8. Snap Me Up

snapmeup-icon

Snap Me Up is een opvallend geestige en fraai vormgegeven wekker-app die je laat opstaan door een selfie te schieten. Als je geen selfie maakt, gaat de wekker namelijk niet uit.  “Doe het licht aan, open je ogen en schiet een selfie! Het alarm zal niet stoppen tot het moment dat de app jouw gezicht herkent en je een selfie schiet“, zegt de ontwikkelaar.

Omdat alle selfies in één overzicht worden getoond, vormt de Android-app op een gegeven moment een overzicht van al jouw ochtenden – van de selfie dat je lachend opstaat tot de selfie met de grootste kater van de maand. Lees meer over Snap Me Up en bekijk screenshots van de app.

Download Snap Me Up in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's