De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

De 8 beste Android-apps in Google Play van week 20 – 2015

Wouter Nijsen
17 mei 2015, 16:00
6 min leestijd
De 8 beste Android-apps in Google Play van week 20 – 2015

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst.  Zo hoef je dus niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

Deze week besteden we in ons overzicht met de beste Android-apps van de week onder meer aandacht aan  WhatsApp met Material Design, de nieuwe timelapse-app van Microsoft en de toffe  avontuurgame Broken Age.

De beste Android-apps van week 20

1. Broken Age

brokenage-icon

In de point-and-click-avonturengame  Broken Age speel je met twee personages: een jongen die alleen in een ruimteschip woont en heel benieuwd is naar de buitenwereld, en een meisje uit een dorp dat moet worden geofferd aan een groot beest om het dorp te redden. De jongen komt uit de toekomst, het meisje uit het verleden, waarbij de verhalen zo enorm op elkaar lijken terwijl beiden uit een compleet andere wereld komen.

In de game onderzoek je objecten, ondervraag je andere personages en luister je aandacht, om de meest lastige puzzels op te lossen.  Tijdens het spelen is het mogelijk om tussen beide personages te wisselen, waardoor je met een ander personage verder kunt als je met de ander even vastzit. Lees meer over Broken Age en bekijk een video van de game.

Download Broken Age in Google Play (10,65 euro)

2. WhatsApp

whatsapp-icon

WhatsApp met Material Design werd enkele geleden als apk-bestand beschikbaar gemaakt, maar is nu ook in Google Play beschikbaar. Bij het starten van de vernieuwde app vallen direct een aantal zaken op. Zo hebben de knoppen rechtsboven een iets andere look en is het icoon voor de tekst ‘WhatsApp’ verdwenen. Ook is de bovenbalk waarin je schakelt tussen oproepen, chats en contacten platter, langer en voorzien van een andere kleur groen.

Open je een chatgesprek, dan zul je opmerken dat de bovenbalk iets is veranderd. Verder zijn de tekstwolkjes van berichten die je stuurt iets donkerder en staat het vakje voor tekstinvoer onder in beeld nu los. Lees meer over WhatsApp met Material Design en bekijk screenshots.

Download WhatsApp in Google Play (gratis)

3. Notification Reminder

Notification Reminder-icon

Je kunt op veel verschillende manieren herinneringen instellen. Denk bijvoorbeeld aan een afspraak in je agenda of een herinnering via Googles nieuwe e-mail-app Inbox. Notification Reminder pakt het probleem van vergeten écht aan en wil met veel opties en mogelijkheden je nooit meer iets laten vergeten.

Via de app kun je herinneringen instellen die direct in de notificatiebalk te zien zijn, of pas na een door jou gestelde deadline. Vervolgens kun je meldingen aanpassen, verwijderen, archiveren en snoozen. De app toont verder een handig overzicht van al je todo’s en je kunt per herinnering een speciaal icoontje instellen, om op deze manier de meldingen te sorteren. Lees meer over Notification Reminder en bekijk screenshots.

Download Notification Reminder in Google Play (gratis)

4. Snake Rewind

Snake Rewind

Iedereen is bekend met het spelletje Snake, dat oorspronkelijk in 1997 voor Nokia-telefoons werd uitgebracht. Jaren later is  er een vervolg op dit spelletje verschenen in de vorm van Snake Rewind. De game  is afkomstig van de originele bedenker van Snake, Taneli Armento, en is in samenwerking met Rumilus Design ontwikkeld.

Hoewel het spelconcept van Snake Rewind grotendeels gelijk is  aan zijn voorganger, is de game  wel in een modern jasje gestoken. Zo heeft Snake  grafisch een duidelijke upgrade gekregen, wat je vooral merkt aan de nieuwe spelomgevingen en fraaie lichteffecten. Lees meer over Snake Rewind en bekijk een video.

Download Snake Rewind in Google Play (gratis)

5. Microsoft Hyperlapse

microsofthyperlapse

Microsoft maakte al een tijdje geleden bekend aan een nieuwe dienst voor het maken van timelapsefilmpjes te werken, en die is afgelopen week  verschenen. Hyperlapse is ook beschikbaar als Android-app en laat je gemakkelijk timelapsevideo`s maken, die door de app dan gestabiliseerd worden, zodat beelden een stuk vloeiender ogen.  Het unieke aan Microsoft Hyperlapse is dat de software specifieke frames uit de beelden kiest en vervolgens combineert. Hierdoor zien video`s er een stuk vloeiender uit, dan wanneer de dienst standaard frames samenvoegt.

Hyperlapse van Microsoft is beschikbaar als  bètaversie en daarom nog niet in Google Play  beschikbaar. Om de app te downloaden dien je lid te worden van de Google+-community. Daar worden de stappen die je moet doorlopen kort beschreven.

6. HomeUX

homeux-icon

Steeds meer partijen proberen met eigen applicaties het nieuwe uiterlijk en bijhorende functies van Lollipop naar zoveel mogelijk Android-toestellen te brengen. Het recent verschenen HomeUX is daar een voorbeeld van. De launcher  voert op  fraaie wijze Material Design door, maar is ook door de vele opties interessant.

Naast het simplistische uiterlijk en vloeiende animaties van Android 5.0, blinkt HomeUX namelijk uit door de manier waarop de app omgaat met mappen. Zo worden applicaties direct in een map onder de tijd en datum getoond en kun je hieronder een andere map uitklappen. Algemene  instellingen zijn te  vinden door het grote gekleurde vlak naar links te vegen. Lees meer over HomeUX en bekijk een video.

Download HomeUX in Google Play (1,65 euro)

7. Google Fit

GoogleFit icon

Google Fit werd deze week van een flinke update voorzien.  De app kan  voortaan schatten hoeveel meters je op een dag gelopen hebt en de verbrande calorieën tonen. Om deze functies te laten werken, dien je enkel je geslacht, lengte en gewicht in te vullen.

Daarnaast voegt de update een fijne widget toe, die op het homescherm kan worden geplaatst. Hierin wordt simpele informatie getoond, waaronder de voortgang in de door jouw vastgestelde doelen. Ook is er een watchface toegevoegd voor smartwatches die draaien op Android Wear. Lees meer over de vernieuwde Google Fit-app en bekijk screenshots.

Download Google Fit voor Android (gratis)

8. Muse Art Lock Screen

museart-icon

Wil je elke keer verrast worden als je je smartphone aanzet en ben  je een liefhebber van kunst, dan is Muse Art Lock Screen het uitproberen waard. Na installatie van de app wordt er elke keer een ander kunstwerk op je lockscreen getoond wanneer je je toestel aanzet.  Kom je een kunstwerk tegen dat je mooi vindt, dan kun je het liken en desgewenst met anderen delen via mail of social media.

De app leert van je gebruik en toont na een tijdje alleen nog kunst die aan jouw smaak voldoet. Momenteel bestaat de database van Muse Art Lock Screen uit meer dan 100.000 doeken en verhalen van onder meer het Guggenheim, British Museum en de Tate Gallery. Lees meer over Muse Art Lock Screen.

Download Muse Art Lock Screen in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's