De 8 beste Android-apps in Google Play van week 22 – 2015

Redactie
31 mei 2015, 16:00
6 min leestijd
De 8 beste Android-apps in Google Play van week 22 – 2015

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst.  Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

Deze week besteden we in ons overzicht met de beste Android-apps van de week onder meer aandacht  aan de livestreaming-app van Twitter genaamd Periscope en de officiële scan-app van Microsoft.

De beste Android-apps van week 22

1. FileChat

FileChat

FileChat is een nieuwe app die je beter moet laten samenwerken met anderen. Dat werkt met documenten, foto`s en video`s en kan via de cloud.  Als meerdere personen dezelfde documenten in de cloud bewerken, is goede communicatie natuurlijk erg belangrijk. Dat is echter niet altijd het geval, mede omdat het nogal omslachtig is om elkaars werk van opmerkingen te voorzien. Dat kan  bijvoorbeeld niet altijd of werkt niet ideaal.

FileChat  maakt van diensten als Dropbox en Google Drive een soort chat-app, zodat je gemakkelijker met anderen overlegt over het werk dat je samen verricht. Zo kun je gemakkelijk berichtjes of aanvullende documenten of foto`s met elkaar delen.  Dat betekent wel dat je FileChat met je favoriete clouddienst moet koppelen. Lees meer over FileChat en bekijk screenshots.

Download FileChat in Google Play (gratis)

2. FORM

form

Roman Nurik is de ontwikkelaar van de geprezen wallpaper-app Muzei, die kunstwerken of eigen foto`s omtovert tot fraaie pixelachtige wallpapers. Zijn nieuwste creatie is FORM watchface, dat een handige integratie met Muzei heeft.  FORM biedt een design dat vergelijkbaar is met het lettertype dat Google voor zijn designconferentie gebruikt, dat ook de naam FORM draagt.

Het lettertype gebruikt de kleur van de achtergrond – die je uit een lijst zelf kunt kiezen – om de cijfers een vergelijkbare  kleur te geven, wat een fraai effect oplevert. Daarnaast toont de watchface een leuke animatie als de tijd verandert. Bekijk screenshots van FORM en lees meer over de app.

Download FORM in Google Play (gratis)

3. Periscope

periscope logo

Met Periscope kun je – net als bij Meerkat – met een druk op de knop een livestream starten, die je desgewenst kunt delen met je volgers op Twitter. Naar verluidt betaalde Twitter afgelopen januari 100 miljoen dollar voor Periscope. Het grote voordeel van de app ten opzichte van Meerkat is dat je streams kunt bewaren om ze later weer af te spelen. Dat is met Meerkat vooralsnog niet mogelijk.

Vanuit het startscherm van Periscope krijg je toegang tot een lijst van streams die momenteel live zijn. Verder is het mogelijk om recente streams te bekijken en er zelf eentje te starten. Standaard worden livestreams bewaard, maar met een druk op de knop kun je dit voorkomen. Bekijk je een livestream die je leuk vindt, kun je met een hartje je waardering tonen. Lees meer over Periscope en bekijk screenshots van de app.

Download Periscope in Google Play (gratis)

4. Wear Mini Launcher

weaerminilauncher-icon

Wear Mini Launcher is een enorm handige app voor Android Wear-smartwatches, waarmee je op je slimme horloge een speciale sectie met snelle instellingen en alle beschikbare apps krijgt.  Via de app op je smartphone kun je  Wear Mini Launcher naar eigen wens aanpassen, bijvoorbeeld om eerst de beschikbare apps en dan pas alle instellingen te tonen.

Via de sectie voor apps kun je snel Android Wear-apps opstarten, met de snelle instellingen kun je onder andere wifi en bluetooth inschakelen, de helderheid aanpassen en het geluid op stil zetten. Lees meer over Wear Mini Launcher en bekijk een screenshot van de app.

Download Wear Mini Launcher in Google Play (gratis)

5. Bevingmeter

bevingmeter-icon

Bevingmeter is een Android-app waarmee je trillingen en daarmee ook aardbevingen kunt meten. De app werd onder andere bekend door de metingen die het deed tijdens de bekerfinale tussen FC Groningen en PEC Zwolle.  Bijna elke smartphone heeft bewegingssensoren, en die kunnen  driedimensionale bewegingen detecteren. Hierdoor is het mogelijk om  trillingen in de grond te meten. Samen met de locatie via de gps-chip wordt de data beschikbaar gemaakt in de Bevingmeter-app, wat met name voor het noorden van Nederland een interessante app is.

Gebruikers kunnen met Bevingmeter een account aanmaken om vervolgens aardbevingen te meten en registeren. Ook is er een kaart beschikbaar waarmee de laatste aardbevingen kunnen worden ingezien. Lees meer over Bevingmeter en bekijk screenshots van de app.

Download Bevingmeter Google Play (gratis)

6. GoEuro

GoEuro-icon

GoEuro  is gemaakt door de Berlijnse gelijknamige startup, die hun app nu ook in het Nederlands hebben uitgebracht. De oprichter van de startup, Naren Shaam, wilde in 2013 een rondreis door Europa plannen en vond het enorm veel gedoe omdat je via allerlei websites je tickets moet aanschaffen. Dat moet gemakkelijker kunnen, dacht Shaam.  Daarom startte  hij GoEuro, dat een zoekmachine en routeplanner in één is waar je ook direct je tickets  kunt bestellen.

GoEuro lijkt een beetje op de app van 9292. Zo kun je een vertrek- en aankomstpunt invoeren en de bijbehorende data selecteren, om vervolgens het aantal personen te kiezen. Vervolgens laat GoEuro de mogelijke reizen zien; via bus, trein of het vliegtuig. De opties zijn te sorteren op basis van reistijd en prijs, en via een schuifje bepaal je rond welk dagdeel je wilt vertrekken. Lees meer over GoEuro en bekijk screenshots van de app.

Download GoEuro in Google Play (gratis)

7. Office Lens

officelensicon

Microsoft heeft zijn scan-app Office Lens officieel uitgebracht voor Android. Met de app kunnen gebruikers allerlei dingen scannen, van whiteboards tot documenten en visitekaartjes.  Het fijne aan de app is dat je niet per se van de voorkant een scan hoeft te maken. Zo kunnen studenten die een scan van een whiteboard willen maken, gewoon een foto schieten van de zijkant. De app herkent automatisch de tekst en afbeeldingen, die naar een door de gebruiker gekozen bestand worden geconverteerd.

Office Lens knipt het document uit, en maakt de scan recht en de tekst doorzoekbaar. Laatstgenoemde is enorm handig voor mensen die veel documenten inscannen en snel iets terug willen vinden; een bonnetje van een restaurant bijvoorbeeld. Zij kunnen dan zoeken op de naam van het restaurant om het betreffende bonnetje te vinden. Lees meer over Office Lens en bekijk screenshots van de app.

Download Office Lens in Google Play (gratis)

8. GeoCaching Buddy

GeoCaching Buddy

Geocachen, een soort gps-speurtocht die je uitvoert met je smartphone, wordt steeds populairder. Wereldwijd liggen miljoenen caches (meestal in de vorm van een munitiekistje of tupperwaredoosje) verstopt die je kunt vinden met een app als GeoCaching Buddy.

Met deze van oorsprong Nederlandse app kun je cachebeschrijvingen downloaden van sites als geocaching.com of opencaching.nl. Deze helpen je bij het oplossen van je gps-speurtocht en het vinden van verborgen caches. Eenmaal gevonden noteer je de cache in je logboek en verstop je hem voor een volgende speler.  GeoCaching Buddy is vooral handig bij het zoeken van zogenoemde multi-caches, waarbij je de locatie moet berekenen met meerdere formules. Lees meer over GeoCaching Buddy en bekijk screenshots van de app.

GeoCaching Buddy (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu