Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. Zo hoef je niks meer te missen!
Lees verder na de advertentie.
Deze week besteden we in ons overzicht met de beste Android-apps van de week onder meer aandacht aan de fijne screenshot-app Screener en de toffe nieuwe game Angry Birds Fight.
De beste Android-apps van week 24
1. Screener
Als je regelmatig met screenshots werkt en ze op een aantrekkelijkere manier wilt weergeven, dan is Screener de moeite waard. De app is eenvoudig in gebruik en plaatst screenshots in een smartphone of smartwatch. Het aanbod is groot en diverse bekende toestellen als de Samsung Galaxy S6, OnePlus One en Motorola Moto 360 zijn beschikbaar.
Heb je je keuze gemaakt, dan kun je een screenshot uit je galerij selecteren en eventueel een achtergrond kiezen. Die kan eveneens uit je galerij komen, maar het is ook mogelijk om voor een effen kleur te gaan. Vervolgens kun je een schaduw aan het toestel toevoegen, de achtergrond vager maken en het plaatje opslaan of delen via mail of social media. Lees meer over Screener en bekijk screenshots van de app.
→ Download Screener in Google Play (gratis)
2. Angry Birds Fight!
Sinds deze week is alweer de dertiende game in de populaire Angry Birds-reeks beschikbaar, in de vorm van Angry Birds Fight. Net als bij voorgaande games probeert ontwikkelaar Rovio voor wat meer afwisseling te zorgen door een ander soort spel te maken. Angry Birds Fight is namelijk een zogenoemde match-3 puzzelgame, wat betekent dat je drie dezelfde vogeltjes naast elkaar moet zien te schuiven om ze zo weg te spelen.
Elk potje dat je in Angry Birds Fight speelt, speel je in principe tegen een andere persoon op de wereld. In de game neem je het namelijk zoveel mogelijk online op tegen anderen, al is het ook mogelijk om offline het spelletje te spelen. Lees meer over Angry Birds Fight en bekijk een video van de game.
→ Download Angry Birds Fight! in Google Play (gratis)
3. Google Presentaties
Google Presentaties is de standaard-app in Android voor het bekijken en bewerken van PowerPoint-presentaties. De app is niet zo uitgebreid als de desktopsoftware, maar voor basale bewerkingen is hij prima geschikt. Daarbij kun je denken aan het aanpassen van teksten, vormen en (de volgorde van) dia`s.
Met de laatste versie van Google Presentaties is het eindelijk mogelijk om je PowerPoints van je smartphone of tablet naar de Chromecast te sturen. Daarnaast heeft de app ondersteuning voor AirPlay gekregen. Lees meer over het vernieuwde Google Presentaties en bekijk een video.
→ Download Google Presentaties in Google Play (gratis)
4. Snapchat
Met de laatste update is de Snapchat-app voor Android en iOS weer wat veiliger geworden. Je kunt vanaf nu tweestapsverificatie inschakelen, zodat de kans afneemt dat je account wordt gekaapt. De Snapchat tweestapsverificatie schakel je in via de instellingen. Vervolgens moet je vanaf elk nieuw apparaat waarop je nog niet bent ingelogd een code van zes cijfers invoeren.
De laatste versie van Snapchat heeft ook een nieuw filter dat je kunt gebruiken voor je Snaps. Deze toont het accupercentage, zodat de ontvanger snel ziet dat bijvoorbeeld je telefoon bijna leeg is. Lees meer over de vernieuwde Snapchat-app voor Android.
→ Download Snapchat in Google Play (gratis)
5. AutoGuard Dash Cam
In Google Play zijn er momenteel diverse apps te vinden die je smartphone omtoveren tot een dashcam. Een goede optie is AutoGuard Dash Cam, een Android-app die gratis is te proberen en volledig is vertaald naar het Nederlands. Het prettige aan AutoGuard Dash Cam is dat de applicatie automatisch start met filmen zodra deze in contact staat met je autoradio (via bluetooth) of is verbonden met de sigarettenaansteker.
De app filmt in hd of full-hd (natuurlijk afhankelijk van de cameramogelijkheden van jouw smartphone) en kan beelden desgewenst opslaan, ook als je niet betrokken bent bij een ongeval. Lees meer over AutoGuard DashCam en bekijk screenshots van de app.
→ Download AutoGuard Dash Cam in Google Play (gratis / 2,39 euro)
6.Falcon Pro 3
Falcom Pro 3, de uitstekende Twitter-app van ontwikkelaar Joaquim Verges, heeft een update gekregen die de app verfijnder maakt. Er is nu een licht thema beschikbaar en je hebt de optie om snel kolommen te verwijderen of herpositioneren. Het lichte thema kan desgewenst automatisch overschakelen naar het donkere thema, afhankelijk van het tijdstip. Dat is prettig als je de Twitter-app zowel overdag als `s avonds veel gebruikt.
Verder kun in je versie 1.2 kolommen vasthouden en omhoog of omlaag bewegen om ze anders in te delen. Swipe je kolommen van rechts naar links, dan worden ze verwijderd. De Falcon Pro 3 update brengt ook enkele kleinere vernieuwingen. Lees meer over Falcon Pro 3 en bekijk screenshots van de app.
→ Download Falcon Pro 3 in Google Play (gratis)
7. B2GDroid
Heb je altijd al interesse gehad in Mozilla`s eigen besturingssysteem, dan is B2GDroid het uitproberen waard. Deze launcher past de iconen, menu`s, instellingen en het lockscreen aan, en toont hoe bijvoorbeeld je notificaties zouden binnenkomen als je gebruikmaakt van Firefox OS. De launcher vervangt je bestaande rom niet volledig, maar geeft wel een goede indruk van de interface van het besturingssysteem.
B2GDroid is wel nogal buggy, vooral als je gebruikmaakt van de Firefox OS apps die de standaard-apps in Android proberen te vervangen. Dat gaat niet altijd goed, waardoor de launcher de neiging heeft om vast te lopen. Lees meer over B2GDroid en bekijk een video.
B2GDroid is niet in Google Play beschikbaar, maar wel via deze link van ontwikkelaar Fabrice Desré te downloaden. Houd er rekening mee dat de Firefox OS launcher alleen werkt met toestellen die worden aangedreven door een ARM-processor.
8. iO
iO is een fijne puzzelgame die al langere tijd voor iOS beschikbaar is, maar onlangs uitkwam en flink verbeterd werd voor Android. Het spel is het best te omschrijven als een minimalistische puzzelgame, waarbij het de bedoeling is om een balletje van punt A naar B te brengen. Dat doe je door te spelen met de snelheid, de grootte van het balletje te veranderen en goed te timen. Vooral dat laatste is erg pittig, omdat de levels soms lastig in elkaar steken.
O valt verder op door de toffe grafische stijl die het spel hanteert. Je speelt in een zwarte spelwereld waarbij de aanwezige puzzelelementen een soort neonkleur hebben. De fijne soundtrack geeft de game een eigen en aparte sfeer. Lees meer over iO en bekijk een video van de game.
→ Download iO in Google Play (3,99 euro)