De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

De 8 beste Android-apps in Google Play van week 31 – 2015

Redactie
2 augustus 2015, 16:00
6 min leestijd
De 8 beste Android-apps in Google Play van week 31 – 2015

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst.  Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

Deze week besteden we in ons overzicht met de beste Android-apps van de week onder meer aandacht  aan  de privacyvriendelijke Facebook-app Tinfoil en de nieuwe Angry Birds.

De beste Android-apps van week 31

1.  Microsoft Arrow Launcher

arrowlauncher-kl

Microsoft heeft stilletjes de eerste versie van zijn Arrow Launcher voor Android uitgebracht. Arrow Launcher onderscheidt zich van andere launcher doordat er  maar drie homescreens zijn  voor contacten, (veelgebruikte) apps en notities en herinneringen. Op het meest linkse homescreen vind je personen waarmee je onlangs contact hebt gehad via telefoon of e-mail. Bovenin in beeld kun je snel de telefoon-app starten.

Het middelste homescreen is bedoeld voor recent gestarte apps en applicaties die je regelmatig gebruikt. Wanneer je hier een pictogram verwijderd, zal deze door een andere frequent gebruikte app worden vervangen.  Tot slot is het meest rechtse homescreen handig voor wie de neiging heeft om snel zaken te vergeten. Hier kun je namelijk notities en taken invoeren en desgewenst afvinken. Lees meer over  Microsoft Arrow Launcher en bekijk screenshots van de app.

Om Microsoft Arrow Launcher uit te proberen kun je je aanmelden via de Google+-community of handmatig het apk-bestand downloaden en installeren.

2. eMaktub

eMaktub

eMaktub is een app van Nederlandse bodem  en moet – in tegenstelling tot vergelijkbare dating-apps – meer inhoud bieden en een gemakkelijkere manier om een geschikte huwelijkskandidaat te vinden. Dit doet de app door gebruikers te confronteren met enkele vragen zoals “Wat zijn mijn doelen?“, “Wat verwacht ik van een partner“ en “Heb ik een kinderwens?“.

Pas na beantwoording van deze vragen  is het mogelijk om gebruikers te beoordelen. Is de `like` wederzijds, dan wordt er een match gemaakt en is het mogelijk om te chatten.  Het idee achter eMaktub (maktub betekent `het lot` in het Arabisch) is dat het voor mannen en vrouwen uit de islamitische gemeenschap lastig is om een geschikte partner te vinden, aangezien zij elkaar minder vaak treffen tijdens het uitgaan. Lees meer over eMaktub en bekijk screenshots van de app.

Download eMaktub in Google Play (gratis)

3. Monospace

monospace beta

Underwood Apps, de makers van de populaire agenda-appToday Calendar, hebben een simpele, maar krachtige tekstverwerker geïntroduceerd. Monospace BETA laat je teksten tikken met minimale afleiding.  Met de tekstverwerker kun je razendsnel teksten opstellen en opmaken, waarbij je met simpele tikjes bijvoorbeeld woorden schuin- of dikgedrukt maakt.

Door de koppeling met Dropbox te maken, zorg je ervoor dat de tekstbestanden op elk apparaat gesynchroniseerd zijn. Ook kent Monospace ondersteuning voor Markdown, zodat je snel zaken kunt knippen en plakken in bijvoorbeeld WordPress. Lees meer over Monospace en bekijk screenshots van de app.

Download Monospace BETA in Google Play (gratis)

4. Focus Gallery

Focus Gallery icon

De Android-ontwikkelaar Francisco Franco, bekend van de Franco-kernel, heeft een fotogalerij-app uitgebracht die er niet alleen mooi uitziet, maar ook nog eens enkele hele handige features kent. Hij is nu gratis te downloaden. Het uiterlijk heeft veel weg van de Foto`s-app van Google, maar biedt wel een handig overzicht van de verschillende mappen op je toestel. Zo staan bijvoorbeeld jeWhatsApp-foto`s, screenshots en  zelf geschoten foto`s met de camera niet dwars door elkaar, maar netjes gesorteerd.

én van de belangrijkste functies van Focus is de mogelijkheid om foto`s te taggen met een specifieke kleur en thema. Dit kun je gemakkelijk doen door verschillende foto`s te selecteren en dan de bijbehorende tag te kiezen, zoals vakantie of vrienden. Via het uitschuifbare menu aan de zijkant kun je direct snel alle foto`s met een specifieke tag tonen. Lees meer over Focus Gallery en bekijk screenshots of een video van de app.

Download Focus in Google Play (gratis)

5. Angry Birds 2

angry birds 2

Angry Birds 2, het eerste échte vervolg in de serie die eind 2009 het levenslicht zag, heeft zijn weg naar Google Play gevonden. Ook in dit deel nemen de boze vogeltjes het weer op tegen groene varkens die hun eieren proberen te stelen.  Bij het starten van de nieuwe Angry Birds vallen direct twee zaken op. Allereerst ziet de game er prachtig uit, met een introductie die niet onderdoet voor een animatiefilm, en fraaie getekende achtergronden die het tweedimensionale spel wat diepgang geven.

Wat Rovio echter ook heeft toegevoegd, zijn de nodige in-app aankopen. Je kunt Angry Birds 2 gratis downloaden en spelen, maar in elk  level heb je maar een beperkt aantal pogingen. De vogels die je per level tot je beschikking hebt – en die elk hun eigen vaardigheden hebben – worden gerepresenteerd door kaarten. Lukt het je niet om met die kaarten een level te behalen, dan moet je nieuwe aanschaffen of verlies je een leven. Lees meer over Angry Birds 2 en bekijk een video van de game.

Download Angry Birds 2 in Google Play (gratis)

6. Kono

Kono

Kono is een nieuwe Android-app die jouw dagelijkse planning overneemt en voor je regelt. De app is vooral handig wanneer je veel vooruit moet werken en niet de tijd hebt om alle belangrijke zaken op een rijtje te zetten. Kono maakt het maken van afspraken makkelijker, maar helpt je ook wanneer je  bijvoorbeeld  met vrienden wilt afspreken.

De app wordt door de ontwikkelaar beschreven als een slimme assistent. Dat wilt zeggen dat app leert van jou als gebruiker en op basis hiervan zichzelf aanpast. Hierdoor kan Kono verschillende  taken uitvoeren en je voorzien van relevante suggesties. Spreek je bijvoorbeeld vaak met collega`s op een bepaald tijdstip af voor overleg, dan neemt  Kono dit mee voor de volgende keer. Lees meer over Kono of bekijk een video van de app.

Download Kono in Google Play (gratis)

7. Tinfoil for Facebook

tinfoil-icon

Dat Facebook één van de grootste energievreters op je Android-toestel is, mag duidelijk zijn. Samen met de Messenger zorgt de Facebook-app ervoor dat je smartphone flink wat meer energie verbruikt dan normaal. Daarnaast vraagt Facebook om heel veel rechten; van het inzien van je contactenlijst tot de mogelijkheid om constant je locatie te volgen. Wil je hier allemaal niets van weten? Dan kun je Tinfoil for Facebook gebruiken, een app die van de mobiele website van Facebook een volwaardige  app maakt.

Tinfoil for Facebook biedt niet enkel een frame voor de mobiele website, maar ook daadwerkelijk handige opties. Zo heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om check-ins toe te staan, links waarop je drukt binnen de app te openen of alle afbeeldingen te blokkeren. Lees meer over Tinfoil for Facebook en bekijk screenshots van de app.

Download Tinfoil for Facebook  in Google Play (gratis)

8.  Simple GIF Wallpaper

simplegifwallpaper-icon

Gifjes  zijn niet meer weg te denken uit de internetcultuur. Vroeger met name bedoeld om Geocities en soortgelijke websites te versieren, nu worden gifjes overal voor gebruikt; van vermaak tot de normaalste vorm van communicatie. Waarom gebruik je een GIF niet als wallpaper dacht de ontwikkelaar van de app. En inderdaad: waarom ook niet?

Met de app kun je naar gifjes zoeken en de gewenste GIF selecteren en gebruiken. Vervolgens heb je de mogelijkheid om de breedte aan te passen, snelheid van de GIF in te stellen of de afbeelding te roteren. Daarnaast kun je de achtergrondkleur instellen of gewoonweg een afbeelding zoeken die als achtergrond voor de GIF dient. Lees meer over  Simple GIF Wallpaper en bekijk screenshots van de app.

Download Simple GIF Wallpaper in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu