De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

De 8 beste Android-apps in Google Play van week 33 – 2015

Redactie
16 augustus 2015, 16:00
6 min leestijd
De 8 beste Android-apps in Google Play van week 33 – 2015

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst.  Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

Deze week besteden we in ons overzicht met de beste Android-apps van de week onder meer aandacht aan de bizarre foto-app Dreamify, de officiële Fallout-game en de fraaie muziekspeler Encore.

De beste Android-apps van week 33

1. Hangouts 4.0

hangouts-icon

Hangouts 4.0 vernieuwt het design van de chat-dienst aanzienlijk.  Wat direct opvalt aan de vernieuwde app is de actieknop rechtsonder, die typerend is voor het Material Design van Android, maar in de vorige versie nog afwezig was. Door op de knop te drukken kun je nieuwe (video)gesprekken starten, groepen aanmaken en snel veelgebruikte contacten kiezen. De tabbladen bovenin zijn daardoor niet meer nodig en zijn in de nieuwe app dan ook verdwenen.

Verder is het veld waarin je meerdere contacten voor een groepsgesprek invoert, licht gewijzigd. Voorheen stond hier na het toevoegen van één contact de vraag of je nog iemand wilt toevoegen. Ook is er nu een overflowmenu wanneer je lang op een bericht tikt met twee opties: verwijderen (`Delete`) en markeren als ongelezen (`Notify`). Lees meer over Hangouts 4.0 en bekijk screenshots.

Download Hangouts in Google Play (gratis)

2. Dreamify

Dreamify

Dreamify is een nieuwe app die is gebaseerd op de Deep Dream-tool van Google. Deze tool wordt door computers gebruikt om afbeeldingen te analyseren en herkennen. Deep Dream kan echter ook worden toegepast om foto`s om te toveren tot gekke, dromerige creaties. Dit is precies wat Dreamify doet, maar dan met de kiekjes die je op jouw Android staan.

Zodra je Dreamify hebt opgestart, heb je de mogelijkheid om een foto te maken of er eentje te uploaden uit je galerij. Voordat je een kiekje van een effect kunt voorzien, is het zaak om er een  te kiezen uit het hoofdmenu. Wacht vervolgens totdat de app je foto heeft bewerkt, en je krijgt er een unieke afbeelding voor terug. De resultaten zien er soms bizar uit, maar dat is juist het toffe van Dreamify. Lees meer over Dreamify en bekijk screenshots van de app.

Download Dreamify  in Google Play (gratis)

3. Lip Swap

lipswap-icon

Lip Swap is een app van Google waarmee het mogelijk is om een gedeelte van jouw gezicht op een andere afbeelding te plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan je ogen of mond. Daarnaast kun je een video maken waarbij jouw mond praat, terwijl `ie over de mond van een ander wordt geplaatst.

Daarbij heb je zelf de mogelijkheid om zelf aan te geven waar het gedeelte van jouw hoofd op de afbeelding wordt geplaatst, wat vrij bizarre afbeeldingen kan opleveren. Lees meer over Lip Swap en bekijk screenshots van de app.

Download Lip Swap in Google Play (gratis)

4. Pushbullet

Pushbullet

Pushbullet, een handige app waarmee je pushberichten kunt verzenden en notificaties van je Android-toestel op je computer kunt bekijken en opvolgen, is voorzien van end-to-end-encryptie.  De functie is enorm fijn voor fanatieke Pushbullet-gebruikers: hun verbinding tussen de smartphone of tablet en pc is voortaan sterk beveiligd.

Door end-to-end-encryptie is het alleen voor het ontvangende apparaat mogelijk om de data in te zien, en vice versa. End-to-end-encryptie is hiermee sterker dan een normale versleutelde verbinding; hetgeen dat Pushbullet hiervoor gebruikte. Lees meer over de Pushbullet end-to-end-encryptie en bekijk screenshots van de app.

Download Pushbullet in Google Play (gratis)

5. Fallout Shelter

Fallout Shelter

Fallout Shelter is de eerste mobiele game uit de populaire Fallout-reeks die we kennen van de spelcomputers en pc. Het spel, dat is ontwikkeld door Bethesda, werd in juni tijdens de gamebeurs E3 onthuld en direct beschikbaar gemaakt voor iOS. Een Android-versie bleef echter uit, maar daar is deze week  verandering in gekomen. Fallout Shelter is nu beschikbaar voor Android.

Fallout Shelter is een losstaand spel waarin het de bedoeling is om een ondergrondse basis (of Vault) te bouwen, waar mensen worden beschermd tegen de gevolgen van een kernramp. Het is aan jou om de bevolking van je Vault te onderhouden en te zorgen dat ze tevreden blijven. Dat doe je bijvoorbeeld  door ze van werk te voorzien, te upgraden en te beschermen tegen de gevaren van het post-apocalyptische leven. Lees meer over Fallout Shelter en bekijk een video van de game.

Download Fallout Shelter  in Google Play (gratis, bevat in-app aankopen)

6. Encore Music

encore-icon

De muziekspeler Encore Music ondersteunt de mogelijkheid om zowel via streaming als via lokale bestanden muziek af te spelen, en doet dit in een hele fraaie interface. Om muziek via Spotify Premium te spelen, is er een plugin nodig die de gebruiker kan downloaden en installeren. Daarnaast zijn er andere plugins beschikbaar, zoals DSP Suite om de equalizer van de muziekspeler helemaal naar eigen wens aan te passen of ChartLyrics om teksten bij de muziek te tonen.

“Wilde je altijd al de albumversie van `Freebird` streamen, om daarna je lokale bestand van de pianoversie van `Freebird` af te spelen? Dat kan nu met Encore Music“, aldus de makers. Daarbij biedt de app de mogelijkheid om afspeellijsten van zowel online als offline muziek te maken, waarbij de app automatisch tussen beide bronnen wisselt. Lees meer over Encore Music en bekijk screenshots van de app.

Download Encore Music in Google Play (gratis)

7.  Fileseal

Fileseal

Met de nieuwe Android-app Fileseal leg je over  al je bestanden een extra beveiligingslaag door  ze te versleutelen. Dat werkt simpel en gebeurt automatisch op de achtergrond. Je dient enkel een map op je Android te kiezen, waarna Fileseal de bestanden hierin automatisch beveiligt en opnieuw opslaat. Dit werkt ook met de bestanden die je later aan de map toevoegt.

Fijn aan Fileseal is dat de app standaard samenwerkt met diverse clouddiensten. Op het moment van schrijven worden Google Drive en Dropbox ondersteunt, en de ontwikkelaar belooft met updates hier meer diensten aan toe te voegen. Maak je gebruik van de functie, dan worden versleutelde bestanden automatisch naar de cloud geüpload en de originele (niet beveiligde) bestanden verwijderd. Lees meer over Fileseal en bekijk screenshots van de app.

Download Fileseal  in Google Play (gratis, bevat in-app aankopen)

8.  Gathering Sky

Gathering Sky

Niet iedere Android-game heeft snelle gameplay en veel actie nodig om interessant te blijven, en dat bewijst het nieuwe Gathering Sky. Dit  is een spelletje  waarin het de bedoeling is om rustig de spelwereld te verkennen en zo tot rust te komen. Je speelt als een groep vogels en probeert ze van omgeving tot omgeving te begeleiden, zonder dat hier veel actie aan te pas komt.

In Gathering Sky begin je als een enkele vogel in de lucht en krijg je de taak om meer vogels te vinden, om zo een groep te vormen. Dat doe je door rustig door de verschillende omgevingen te vliegen. Toch staat muziek in Gathering Sky centraal. Elke omgeving  heeft een eigen soundtrack en dat zorgt voor een unieke en muzikale spelervaring. Lees meer over Gathering Sky en bekijk een video van de game.

Download Gathering Sky  in Google Play (3,32 euro)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu