De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

De 8 beste Android-apps in Google Play van week 34 – 2015

Wouter Nijsen
23 augustus 2015, 16:00
6 min leestijd
De 8 beste Android-apps in Google Play van week 34 – 2015

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst.  Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

Deze week besteden we in ons overzicht met de beste Android-apps van de week onder meer aandacht aan de  nieuwe game Pac-Man 256, het handige Opera Max en de geinige app Ninja Snap.

De beste Android-apps van week 34

1. Pac-Man 256

Pac-Man 256

De afgelopen jaren verschenen er al diverse Pac-Man-games voor Android, maar het nieuwe Pac-Man 256 is één van de leukere. In deze game is het de bedoeling om zover mogelijk in een oneindig doolhof te komen. Hier verzamel je – net als in voorgaande games – bolletjes en eet je spookjes op om punten te verzamelen. Dit is een stuk leuker doordat je nu allerlei verschillende spoken tegenkomt en diverse power-ups inzet om ze te verslaan.

De besturing van Pac-Man 256 is heel simpel. Je beweegt naar boven, beneden, links of rechts door simpelweg die kant op te swipen. Handig is dat je te allen tijde weer terug kunt, als je bijvoorbeeld de verkeerde weg bent ingeslagen. Al gauw wordt het steeds drukker in het doolhof, dus het is belangrijk om het hoofd koel te houden. Lees meer over Pac-Man 256 en bekijk een video.

Download Pac-Man 256  in Google Play (gratis)

2. MSTY

msty

`There`s a MSTY for every moment`, aldus de makers. Je hebt bij het versturen van elk berichtje dan ook de keuze uit tientallen populaire nummers van bijvoorbeeld Years & Years, Hozier en Jason Derulo. Je meldt je aan bij MSTY met je telefoonnummer, waarna je een verificatiecode ontvangt en in je contactenlijst kunt checken of andere gebruikers de app ook op hun toestel hebben staan. Is dat het geval, dan krijg je een notificatie en kun je beginnen met chatten.

Bij elk bericht selecteer je eerst een liedje, vervolgens een achtergrond en daarna een bericht. Je kunt plaatjes toevoegen uit je galerij of een nieuwe foto maken. Voordat je je creatie stuurt, kun je nog even bekijken hoe het overkomt met muziek erbij. Het hele proces neemt maar een paar seconden in beslag en werkt vlekkeloos. Lees meer over MSTY en bekijk screenshots van de app.

Download MSTY in Google Play (gratis)

3. Opera Max

Opera Max

Opera Max is al een tijdje beschikbaar voor Android. De applicatie is vooral handig wanneer je gebruikmaakt van een mobiele internetverbinding. Door Opera Max in te schakelen, worden gegevens van apps en webpagina`s automatisch gecomprimeerd, wat ervoor zorgt dat je content sneller wordt ingeladen en je tegelijk minder data verbruikt. Dit werkt ook met tragere wifi-verbindingen.

Voorheen was het zo dat video`s van YouTube en Netflix, die worden gestreamd over versleutelde verbindingen (https), niet gecomprimeerd konden worden door Opera Max. Dat is sinds de laatste update wel mogelijk: data wordt eerst via de servers van Opera gecomprimeerd en dan doorgestuurd naar de gebruiker. Hierdoor verbruiken gestreamde video`s minder data. Lees meer over Opera Max en bekijk een video.

Download Opera Max  in Google Play (gratis)

4. Ninja Snap

ninja snap

Heb je een vriend of vriendin die regelmatig je telefoon pakt om ongegeneerd door je galerij te bladeren, dan kun je hem of haar terugpakken met Ninja Snap. Deze app maakt stiekem foto`s met de frontcamera van je smartphone. Daarmee kun je je vrienden voor de gek houden.

Je start de grap door een aantal foto`s of een album uit je galerij te selecteren. Vervolgens leg je onopvallend je toestel op de tafel met het scherm ingeschakeld. Zodra een brutale vriend of vriendin door de foto`s gaat scrollen, maakt Ninja Snap in het geniep selfies. Die worden vervolgens hier en daar getoond, wat in het begin natuurlijk voor de nodige verwarring zorgt. Lees meer over Ninja Snap.

Download Ninja Snap in Google Play (gratis)

5. Bubble Cloud

bubblecloud-icon

De Apple Watch zal waarschijnlijk nooit met Android werken, maar met Bubble Cloud kun je wel de interface van Apples smartwatch naar Android Wear brengen. De app is een verzameling van launchers en widgets, maar bevat ook een watchface voor Android Wear.

De launcher laat je smartwatch opvallend veel op een Apple Watch lijken. Zo worden alle apps als cirkels (of bubbels) op het scherm weergegeven en kun je ze gemakkelijk selecteren. Handig aan Bubble Cloud is dat het formaat van apps op een slimme manier wordt aangepast. Maak je bijvoorbeeld veelvuldig gebruik van de kalender-app, dan wordt deze bubbel groter en daardoor gemakkelijker te vinden. Lees meer over Bubble Cloud en bekijk een video van de app.

Download Bubble Cloud  in Google Play (gratis)

6. Simple Uninstaller

Simple Uninstaller

In Google Play staan veel applicaties waarmee je gemakkelijk en snel apps van je toestel kunt verwijderen, maar het nieuwe Simple Uninstaller is één van de betere. De app is – zoals de naam al doet vermoeden – erg simpel in gebruik. Simple Uninstaller toont een lijstje met alle geïnstalleerde apps, en door er op te tikken verwijder je ze. Handig is dat je er meerdere in één keer kunt selecteren, waardoor het proces een stuk vlotter gaat.

Wanneer je een aantal apps selecteert, zie je bovenin hoeveel opslagruimte je vrijmaakt door ze te verwijderen. Opvallend aan Simple Uninstaller is het gebruik van het fraaie Material Design, te herkennen aan de blauwe balk bovenin en groene actieknop rechtsonder. Lees meer over Simple Uninstaller en bekijk screenshots.

Download Simple Uninstaller  in Google Play (gratis)

7. Cartoon Survivor

Cartoon Survivor

Rengames zijn in Google Play in overvloed te vinden en doen vaak weinig speciaals. Toch verschijnt er af en toe eentje die wél het spelen waard is. Het nieuwe Cartoon Survivor is daar een goed voorbeeld van. De game doet op het eerste gezicht niet veel nieuws, maar combineert leuke gameplay met een prachtige presentatie.

Je speelt als Doo Doo, een vogel die elke level succesvol moet afleggen door hard te rennen en op de juiste momenten te springen. Dat doe je in afwisselende spelwerelden met de nodige obstakels. Er wordt gebruikgemaakt van een cartoony stijltje, maar vooral de prehistorische setting is tof. Zo word je achterna gezeten door dinosaurussen, mammoeten en holbewoners. Lees meer over Cartoon Survivor en bekijk een video van de game.

Download Cartoon Survivor  in Google Play (gratis)

8. Metal for Facebook

Metal for Facebook

Metal is een nieuwe Android-app die de standaard Facebook-app vervangt. De applicatie is gebaseerd op Tinfoil for Facebook, beschikt over dezelfde functies en is aanzienlijk sneller dan de normale Facebook-app. Onderscheidend aan Metal is het gebruik van het fraaie Material Design, waarbij de blauwe balk bovenin en ronde actieknop rechtsonder het meeste opvallen.

Vanuit het uitklapbare menu linksboven zijn alle functies van Metal for Facebook te benaderen. Zo heb je toegang tot de zoekfunctie, je persoonlijke pagina, het nieuwsoverzicht, berichten en notificaties. Vooral de notificaties zijn erg handig, maar ze werken helaas nog niet perfect. Lees meer over Metal for Facebook en bekijk screenshots.

Metal for Facebook is (nog) niet te vinden in Google Play, maar is als apk-bestand te downloaden via de officiële Google+-community van de app.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu