De 8 beste Android apps in Google Play van week 39 – 2014

Redactie
28 september 2014, 16:09
6 min leestijd
De 8 beste Android apps in Google Play van week 39 – 2014
Beste android apps

AndroidPlanet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst.  Zo hoef je dus niks meer te missen!

Deze week vind je in de lijst met beste Android apps onder andere de app die je beloont als je niet je smartphone gebruikt tijdens het fietsen, de fraaie bel- en contacten-app Ready en de vernieuwde Thuisbezorgd-app.

Lees verder na de advertentie.

1. Fietsmodus

fietsmodus

De Nederlandse overheid heeft een app gelanceerd die het gebruik van een smartphone tijdens het fietsen wil ontmoedigen. Fietsmodus, die gratis voor Android te downloaden is, probeert je veiliger te laten fietsen en beloont je ook nog eens voor veilig fietsen. De actie lijkt grotendeels op de ‘Facebooken, twitteren en appen doe je op een P’-actie, waarbij de Rijksoverheid autorijders ontmoedigde om hun smartphone tijdens het rijden te gebruiken.

Als gebruiker kun je Fietsmodus inschakelen zodra je op de fiets stapt. De app houdt met de gps bij hoeveel kilometer je hebt afgelegd en beloont dit met punten die je kunt inwisselen voor cadeautjes. Het maximum dat je per dag kunt fietsen, is 7,5 kilometer. Lees meer over Fietsmodus en bekijk een video.

Download Fietsmodus voor Android (gratis)

2. Horizon

Horizon android

De makers van Horizon hebben – wat ons betreft volledig terecht – een enorme hekel aan video’s die in portretmodus zijn opgenomen. Daarop besloten ze een app te ontwikkelen die je altijd horizontaal laat filmen, ongeacht hoe je je smartphone vasthoudt. Met Horizon maakt het niet uit of je tijdens het schieten van je filmpje je toestel draait; de app gebruikt de ingebouwde gyroscoop om de juiste oriëntatie te behouden. Tijdens het draaien of zwiepen met de camera blijft het beeld parallel met de grond.

Handig is dat je met Horizon zowel de frontcamera als de camera aan de achterzijde van je toestel kunt gebruiken. Er zijn verschillende opnamemodi en instellingen om te bepalen met welke kwaliteit je filmt. Andere apps kunnen Horizon starten voor het opnemen van video’s en de resultaten worden op een logische plek op je toestel opgeslagen (de DCIM-map). Lees meer over de camera-app Horizon en bekijk een video.

Download Horizon in Google Play (gratis)

3. Reisplanner Wear

Reisplanner Wear

De Nederlandse Spoorwegen heeft zijn officiële app voor Android Wear en de smartwatches die op het besturingssysteem draaien uitgebracht. De app werkt simpel en vrij slim: je stelt enkele favoriete locaties in – je thuis- of werklocatie, bijvoorbeeld – en de app kijkt vervolgens waar je bent. Als je in de buurt bent van je huis, dan plant Reisplanner Wear de reis naar je werkadres en vice versa.

Ook word je tijdens de reis op de hoogte gehouden van het verloop en eventuele wijzigingen. Daarbij herinnert de app je aan het uitchecken: altijd handig. Het niet uitchecken levert vervoerders jaarlijks zo’n 16 miljoen euro aan boetes op. Lees meer over Reisplanner Wear en bekijk screenshots.

Download Reisplanner Wear in Google Play (gratis)

4. Thuisbezorgd

thuisbezorgd update

De laatste Thuisbezorgd update brengt een geheel nieuw design, bestelgeschiedenis inclusief handige inlogfunctie en een externe betalingsoptie. Met laatstgenoemde wordt bijvoorbeeld de ING-app geopend zodra je een betaling moet voltooien. Je vult de pincode in, selecteert het account waarmee je wilt betalen en de betaling is voltooid. Geen gedoe met tancodes meer. Je keert na het verwerken van de betaling via een externe app terug in de nieuwe Thuisbezorgd-app.

Niet alleen het betalen is gemakkelijker gemaakt, ook bestellingen opnieuw bestellen is door de Thuisbezorgd update een fluitje van een cent. Dit gebeurt voortaan via de bestelgeschiedenis die is gekoppeld aan je Thuisbezorgd.nl-account, waar je al je bestellingen kunt zien en met een druk op de knop opnieuw kunt bestellen. Erg handig voor degenen die hun favoriete maaltijden opnieuw willen bestellen. Lees meer over de Thuisbezorgd update en bekijk screenshots.

Download Thuisbezorgd.nl in Google Play (gratis)

5. 123D Catch

123D Catch

123D Catch is een interessante Android-app voor wie regelmatig gebruikmaakt van de AutoCAD-software van AutoDesk. Je kunt met de app op een relatief simpele manier interactieve 3D-modellen maken van objecten, mensen en gebouwen. Deze zijn te delen via de app, maar ook via sociale media, e-mail en sms. Daarnaast kun je de gemaakte modellen importeren in AutoCAD, zodat je er verder aan kunt schaven.

Het maken van een 3D-model doe je door een reeks foto’s van je subject te nemen. Meestal  heb je tussen de 20 en 30 kiekjes nodig voor een goed resultaat. Wij namen de proef op de som en fotografeerde het Android-poppetje op onze redactie van links, rechts, boven en onder. De verwerking van modellen kost behoorlijk wat tijd, maar het resultaat ziet er doorgaans redelijk goed uit. Lees meer over 123D Catch en bekijk een video van de app.

Download 123D Catch in Google Play (gratis)

6. Asphalt Overdrive

Asphalt Overdrive downloaden

De racegame Asphalt Overdrive, die nog het beste is te omschrijven als Temple Run met auto’s, heeft zijn weg naar Google Play gevonden. De game is gratis te downloaden en biedt in-app aankopen in de vorm van power-ups, al heb je deze niet per se nodig om progressie te boeken. Overdrive wijkt behoorlijk af van eerdere games in de Asphalt-serie. Je racet namelijk niet meer vrijelijk over diverse circuits, maar moet door op het beeld te swipen obstakels ontwijken en mede-weggebruikers van de weg af beuken. Daarmee krijg ervaringspunten en power-ups zodat je kunt versnellen om uit de klauwen van de politie te blijven.

Tussendoor kom je de nodige schansen tegen en heb je de mogelijkheid om trucs uit te voeren. Toch voelt Asphalt Overdrive door de nieuwe gameplay-elementen een stuk beperkter. Driften en zoeken naar de ideale lijn op een circuit is er niet meer bij. Wel ziet Overdrive er weer strak uit, met een 80s stijltje dat ons wel kan bekoren.

Download Asphalt Overdrive in Google Play (gratis)

7. Ready Contact List

ready contact list

Ready Contact List is een telefoon-app waarmee je contacten beheert en kunt bellen. We schreven al eerder over de Ready Android-app, die zijn naam heeft veranderd naar Ready Contact List. Toen was de app nog in gesloten bèta, nu is ‘ie voor iedereen te downloaden.

De Android-app heeft een fraai design en werkt intuïtief: Ready Contact List gebruikt allerlei snelkoppelingen en verbindt informatie in de telefoon-app, waardoor je veel sneller kunt werken. Zo heb je de mogelijkheid om na het ophangen direct de beller als contactpersoon op te slaan of, indien de contactpersoon al is opgeslagen, hem of haar opnieuw te bellen, een e-mail te sturen, een afspraak in te plannen of een sms te versturen. Lees meer over Ready Contact List en bekijk een video van de app.

Download Ready Contact List in Google Play (gratis)

8. Today Calendar

today calendar Android L

Today Calendar, de op het Android Open Source Project gebaseerde kalender-app voor Android, wordt door velen geprezen. De app pakt de beste functies van de standaard Android-versie en voegt hier een mooi design en extra functies aan toe. In afwachting op het aankomende Android L heeft ontwikkelaar Jack Underwood zijn app alvast een Material Design-makeover gegeven. De app verkeerde eerder nog in de bètafase, maar is door Underwood na enkele weken van testen en verbeteren in Google Play uitgebracht.

Het nieuwe Today Calendar Android L-design heeft nog niet alle api’s van Android L, maar al wel grotendeels het nieuwe design dat vanaf de nieuwe Android-versie standaard wordt. Dat betekent: frisse kleuren, minimalistische iconen en een zwevende actieknop die in deze app geel kleurt. Lees meer over het Today Calendar Android L-design.

Download Today Calendar in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu