De 9 beste Android-apps in Google Play van week 15 – 2015

Redactie
12 april 2015, 16:00
7 min leestijd
De 9 beste Android-apps in Google Play van week 15 – 2015

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst.  Zo hoef je dus niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

Deze week besteden we in ons overzicht met de beste Android-apps van de week onder meer aandacht voor de accubesparings-app Pixel OFF, de veilige browse-app Orbot en Moet Ik Rennen?

De beste Android-apps van week 15

1. Picoo Launcher

picoo-launcher-icon

Picoo Launcher is in een korte tijd redelijk populair geworden: een lichte launcher met veel Material Design-invloeden die enkele hele handige functies naar je Android brengt.  De app  sorteert jouw apps automatisch op basis van je wensen. Zo voegt het apps toe in mappen en kiest het de apps uit die voor jou belangrijk zijn. De app-drawer is ook compleet veranderd, waarbij er ruimte is voor een grote zoekbalk en apps op basis van alfabetische volgorde zijn gesorteerd.

Een opvallende functie is het snelle-instellingenpaneel van de app. Hier vind je de meest gebruikte functies, zoals het activeren en uitschakelen van de zaklamp, vliegtuigmodus, dataverbinding en wifi. Lees meer over Picoo Launcher en bekijk screenshots van de app.

Download Picoo Launcher in Google Play (gratis)

2. Mailwise

mailwise-icon

Eén van de meest handige Exchange-apps is Mailwise, dat alle e-mails lokaal op je toestel bewaart en dus niet op hun servers opslaan. De app ondersteunt e-mailaccounts van Microsoft Exchange ActiveSync, Yahoo, AOL, Hotmail, Live.com, Outlook, MSN, Gmail, GMX en IMAP, waardoor Mailwise eigenlijk voor iedereen geschikt is. Alle e-mails worden optioneel in één handig overzicht samengevoegd, wat de productiviteit ten goede komt.

Vanuit het hamburgermenu kun je wisselen tussen accounts en folders, waarbij de inbox overzichtelijk oogt. E-mails worden als chronologische conversaties weergegeven en Mailwise filtert automatisch alle overbodige informatie uit e-mails, zoals handtekeningen en informatie uit vorige e-mails. Lees meer over Mailwise en bekijk screenshots van de app.

Download Mailwise in Google Play (gratis)

3. Pixel OFF

ap_resize

De naam van de app luidt voluit `Pixel OFF Save Battery AMOLED` en dekt de lading perfect: met deze app kunnen gebruikers van een toestel met een amoled-scherm extra energie besparen en langer met hun accu doen. Wanneer je  Pixel OFF inschakelt  wordt er een soort gaas van kleine zwarte pixels over het beeld gelegd, waardoor het aantal pixels dat belicht wordt (en dus energie verbruikt) afneemt.

Pixel OFF heeft geen roottoegang nodig en kan starten wanneer je je telefoon aanzet of wanneer het  accupercentage onder een bepaald niveau duikt. De app is in principe gratis, al krijg  je met een in-app aankoop van 1,49 euro meer pixelvarianten tot je beschikking. Dat is handig als je wil voorkomen dat het beeld te donker wordt. Lees meer over Pixel OFF en bekijk screenshots van de app.

Download Pixel OFF in Google Play (gratis)

4. Moet Ik Rennen?

Schermafbeelding 2015-04-07 om 10.56.46

De Android-app Moet Ik Rennen laat zien of je een sprintje moet trekken om je trein, metro, bus, tram of veerboot te halen.  De app toont altijd de eerstvolgende reisoptie en of je jezelf daarvoor moet haasten.  Moet Ik Rennen is ontwikkeld door vier studenten  Communicatie en Multimedia Design in opdracht van de Gemeente Amsterdam.

De app gebruikt realtime ov-data voor  trein, bus, metro, tram en veerboot en laat je snel en gemakkelijk je reistraject invoeren. Via de gps van je smartphone herkent de app jouw locatie, waarbij je alleen de eindbestemming hoeft in te voeren. De app zoekt vervolgens de snelste route op en toont bij deze route de melding of je moet rennen om het vervoersmiddel te halen. Bij deze melding verschijnt automatisch de resterende tijd die je hebt. Lees meer over Moet Ik Rennen en bekijk screenshots van de app.

Download Moet Ik Rennen in Google Play (gratis)

5.  Kofe Caffeine Tracker

kodecaffeinetracker-icon

Kofe Caffeine Tracker is een handige app waarmee je jouw cafeïnegebruik kunt bijhouden. De gemiddelde dagelijkse `veilige` cafeïnedosis is 300-400 milligram per dag, en deze app zorgt ervoor dat je daar niet overheen gaat.  Met  Kofe Caffeine Tracker kun je invoeren welke cafeïnedranken jij op een dag drinkt. Denk bijvoorbeeld aan koffie, maar ook aan Red Bull of andere bekende  dranken.

Daarnaast heb je de mogelijkheid om je eigen drankjes in te voeren die nog niet in de database van  de app  staan. Inmiddels is de database voorzien van zo`n  700 verschillende drankjes. Vervolgens berekent  Kofe Caffeine Tracker precies hoeveel cafeïne je binnen krijgt. Lees meer over  Kofe Caffeine Tracker en bekijk screenshots van de app.

Download Kofe Caffeine Tracker in Google Play (gratis)

6. Orbot

orbot-icon

Orbot is de officiële Android-app van het Tor Project, het team achter het Tor-netwerk en de bijbehorende browser die beide anoniem internetten mogelijk maken.  Ook op je Android kun je anoniem internetten, maar dan met Orbot.  Het Tor-netwerk zorgt ervoor dat je anoniem kunt internetten door enkele computers tussen jou en de uiteindelijke website in te plaatsen.

Met Orbot kun je anoniem met je Android internetten, omdat de app het internetverkeer door de Tor-proxy leidt. Daarnaast is het mogelijk om een speciale modus in te schakelen waarmee alle apps de Tor-proxy gebruiken. Deze is echter nog wel experimenteel en wordt alleen aangeraden als je een firewall wilt omzeilen. Per app kan ook de Tor-proxy van Orbot worden ingesteld. Daarnaast is het mogelijk om via Orbot geblokkeerde websites te bezoeken. Lees meer over Orbot en bekijk screenshots van de app.

Download Orbot in Google Play (gratis)

7. FlashFire

flashfire-icon

De Nederlandse ontwikkelaar Chainfire, bekend van de root-app SuperSU en flash-tool Odin, heeft een nieuwe flash-app voor Samsung-toestellen uitgebracht die vanaf het device software flasht.  FlashFire flasht vanaf het toestel roms en mods zonder dat je een custom recovery nodig hebt. Er is echter wel root nodig om de app goed te laten werken.

FlashFire biedt de mogelijkheid om OTA-updates, nieuwe roms en mods te flashen, allemaal vanaf het toestel. Je kunt ook back-ups maken, deze weer herstellen of je toestel gewoonweg wipen door alle informatie en instellingen van het toestel af te halen. Daarbij let FlashFire op de partities van het toestel en of het flash-proces helemaal goed gaat. Mocht dit niet het geval zijn, kun je altijd nog de desktopversie van Odin erbij pakken. Lees meer over FlashFire en bekijk screenshots van de app.

FlashFire is gratis te downloaden via de bijbehorende Google+ community. Hier kun je lid van worden om vervolgens hier de app uit Google Play te downloaden.

8. SMSSecure

smssecure-icon

SMSSecure is een app die is gebaseerd op TextSecure, de bekende versleutelde berichten-app van Open Whisper Systems. In plaats van online berichten verzendt SMSSecure versleutelde sms`jes vanuit je sms-bundel.  “In sommige landen is data nog erg duur of heb je geen mogelijkheid om met een mobiel datanetwerk te verbinden. Dan is het handig als je ook beveiligde sms-berichten kunt versturen“, aldus de maker.

SMSSecure is een complete vervanging voor je huidige sms-app, waarbij berichten lokaal en versleuteld op je smartphone worden opgeslagen. Alle berichten die via de app worden verzonden, zijn versleuteld middels end-to-end-encryptie. Dit betekent dat een bericht alleen in te zien is voor de ontvanger. De identiteit van de ontvanger kan worden gecontroleerd met een speciale vingerafdruk, die in de derde screenshot te zien is. Lees meer over SMSSecure en bekijk screenshots van de app.

Download SMSSecure in Google Play (gratis)

9. Aviary

aviary-kl

Aviary laat je op hoog niveau foto`s bewerken op je mobiele apparaat. De app biedt een overzicht van al je foto`s die je vervolgens in de app kunt importeren om te bewerken. Aviary heeft een handige optie om een foto in één keer automatisch te verbeteren, maar laat je ook eigenhandig effecten of frames toevoegen, of de  helderheid, contrast, kleurtemperatuur en verzadiging aanpassen.

Door het Material Desing zijn de kleuren en iconen rustiger en zijn er voortaan ronde zwevende actieknoppen beschikbaar waarmee je belangrijke acties kunt ondernemen, zoals het starten van de camera. Lees meer over Aviary en bekijk screenshots van de app.

Download Aviary in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu