De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

De 9 beste Android apps in Google Play van week 30 – 2014

Redactie
27 juli 2014, 16:01
7 min leestijd
De 9 beste Android apps in Google Play van week 30 – 2014
Beste android apps

AndroidPlanet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst.  Zo hoef je dus niks meer te missen!

Deze week vind je in de lijst met beste Android apps onder andere de  updates voor Google Maps, Google Play en Chrome Beta, maar ook het uitstekende Photo Grid en PixtoCam. En mis onze uitgebreide lijst met Android wear apps

Lees verder na de advertentie.

1. PixtoCam

Pixtocam

PixtoCam is een geinige app voor Android Wear die het beeld van de camera van je smartphone op je pols toont. Dit beeld wordt ook wel de viewfinder genoemd, waarmee je een beeld hebt van hetgeen dat de camera in beeld brengt. Het maakt daarbij niet uit of je smartphone in in- of uitschakeld en of de camera-app is geactiveerd of niet: start PixtoCam op en je krijgt automatisch het beeld van de camera van je toestel te zien.
Vervolgens kun je front- en back-camera selecteren, in- en uitzoomen, het beeld draaien, een selfie-timer instellen, de flash in- of uitschakelen tijdens een foto of video en nog veel meer. Ofwel: gewoon je camera besturen vanaf je samrtphone. Dit is met name handig voor selfies, waarbij je de smartphone ergens neer kunt zetten en met je pols het beeld kunt bekijken en een foto kunt schieten. Lees meer over PixtoCam en bekijk een video van de app.

PixtoCam for Wear OS

Pixtogram

€ 2,99 via Google Play

3. Google Play

googleplay

Google gaat op korte termijn het Google Play design op de schop nemen. De app-winkel gaat gebruikmaken van het `Material design` dat Google vorige maand tijdens de ontwikkelaarsconferentie Google I/O onthulde en dat een belangrijk onderdeel wordt van Android L, de nieuwe versie van het mobiele besturingssysteem. Het material design kenmerkt zich door een universeel uiterlijk met simpelere interface-elementen, meer 3D-effecten, nieuwe animaties en schaduwen. Daarnaast krijgen gebruikers meer feedback als ze op interface-elementen klikken.
Qua functionaliteit is het nieuwe Google Play nagenoeg ongewijzigd, maar de app-pagina`s zijn volledig onder handen genomen met een nieuw ontwerp dat rustiger oogt en meer ruimte biedt voor gebruikersbeoordelingen. De beschrijvingen van apps zijn full-screen te bekijken en de wijzigingen die updates met zich meebrengen, worden alleen getoond als de app ook daadwerkelijk op je Android-toestel staat. Lees meer over het nieuwe Google Play design en bekijk screenshots van de nieuwe app-winkel.

Download Google Play als apk-bestand (gratis)

4. CM apps

cm-apps

CyanogenMod, de meest populaire alternatieve Android-versie, beschikt over enorm veel eigen Android-apps die met de software worden geleverd. Deze zijn niet in Google Play te downloaden, maar door de Nederlander Maarten Dekkers is dat voortaan wél mogelijk. Je hebt geen root nodig: installeer CM Apps om CyanogenMod apps om je Android-toestel te installeren.

Welke CyanogenMod apps zijn dat dan? Nou, bijvoorbeeld de Apollo-muziekspeler, Camera Next-app, de handige klok- en torch-widget, de calculator, bestandsbeheerder, Trebuchet-launcher of de wallpaper-collectie van CyanogenMod. Genoeg keuze! Lees meer over de Cyanogenmod apps en bekijk screenshots van CM apps.

Download CM Apps in Google Play (gratis)

5. Photo Grid

Photo Grid Bitstrips alternatieven

Wil jij ook graag bij Instagram meerdere foto`s in één afbeelding voegen? Het is namelijk een hype om meerdere foto`s in één Instagram-foto samen te voegen als een soort collage. Veel populaire Instagram-accounts maken gebruik van deze mogelijkheid en zij doen dat via een app. Wij kiezen Photo Grid uit, die volgens on de beste app is om bij Instagram meerdere foto`s in een collage samen te voegen.
Photo Grid laat je foto`s uit de galerij selecteren en deze in een grid plaatsen, om zo fraaie collages te maken van een gezellige stapavond of vakantie. Je zoveel schuiven in de collages als je wilt en zelf bepalen hoe elke afzonderlijke foto wordt weergegeven. Hoe je bij Instagram meerdere foto‘s in één foto toevoegt, lees je in het artikel.

Download Photo Grid in Google Play (gratis)

6. Google Maps

google maps update

Google rolt ergens deze week een Google Maps update uit die het mogelijk maakt dat de kaarten-app tips geeft op basis van de tijd en het weer. Zowel de Android- als iOS-versie toont op korte termijn meer relevante informatie. Door te drukken op de nieuwe Explore-knop rechtsonder kun je zien wat er in de buurt allemaal te doen is.

Google wil dat de kaarten-app meer gaat dienen als reishulp. Zo kun je zien of een interessante locatie het beste te bereiken is middels een autorit van vijf minuten of een wandeling van twintig. Het weer heeft ook invloed op tips en of deze überhaupt worden getoond. Op die manier hoef je volgens Google niet bang te zijn dat je bij een lunchroom terecht komt als je eigenlijk op zoek bent naar avondeten of in een fraai park arriveert als het net begint te onweren. Lees meer over de Maps update en bekijk screenshots.

Download Google Maps in Google Play (gratis)

7. Wear Internet Browser

wear internet browser

Aangezien Android Wear net zo open is als Android zelf, neemt het aantal apps voor het platform met de dag toe. Zoals je in ons overzicht met Android Wear apps ziet, zijn er diverse weer-apps, games en productiviteit-apps beschikbaar en vandaag kunnen we daar ook een heuse browser bij rekenen. Met Wear Internet Browser kun je over het web surfen met je smartwatch om je pols en je telefoon in je broekzak. De app is gratis en importeert automatisch je bladwijzers uit Chrome.

Na installatie wordt Wear Internet Browser toegevoegd als informatiekaart aan Android Wear. Als je op de kaart tikt, kun je naar een website zoeken middels je stem (bijvoorbeeld ‘AndroidPlanet’ of ‘Engadget’), waarna de app zoekt binnen je bladwijzers. Wordt de website niet gevonden, dan wordt een zoekopdracht gestart. Lees meer over Wear Internet Browser en bekijk screenshots.

Download Wear Internet Browser in Google Play (gratis)

8. Modern Combat 5

Modern Combat 5

Wat mobiele shooters betreft, wordt het waarschijnlijk niet fraaier dan Modern Combat 5. Dit vijfde deel in serie, die nog het meeste wegheeft van Call of Duty-reeks, maakt gebruik van een nieuwe grafische engine en dat kun je zien. De game draait bijzonder vloeiend en ziet er scherp uit, al moet je over een behoorlijk vlot Android-toestel beschikken om daarvan te kunnen genieten. Er zijn nieuwe effecten voor lichtinval, water en rook en de omgeving is gedeeltelijk te verwoesten.

Qua gameplay komt Modern Combat 5 overeen met eerdere delen in de serie, maar nieuw zijn de vier classes (Assault, Heavy, Recon of Sniper) en Spec-Ops missies die losstaan van de campagnemodus. Deze missies hebben geen verhaal, maar wel een thema. Zo moet je bijvoorbeeld teamgenoten met een sluipschuttersgeweer rugdekking moet geven terwijl ze door een straat rennen.

Download Modern Combat 5 in Google Play (5,99 euro)

9. Chrome Beta

Chrome Material Design

De release van Android L komt steeds dichter in de buurt. Nadat Google al eerder het Google Play design van een Material Design-update voorzag, is nu Chrome aan de beurt.

Chrome Beta is van een grote update voorzien die het Material Design naar de app brengt. Chrome Beta is de bètaversie van Chrome, waar Google de nieuwe features en designs als eerste naar uitrolt om bugs te ontdekken. In de praktijk is de app echter vrij stabiel en oogt het nieuwe Chrome Material Design uitstekend, met name de nieuwe animaties.

Lees meer over het Chrome Material Design, bekijk screenshots van de nieuwe interface en download daar het apk-bestand als de app in Google Play voor jou nog niet is geüpdatet. Google rolt vaker updates gefaseerd uit, dus het kan handig zijn om het apk-bestand handmatig te installeren.

Download Chrome Beta in Google Play (gratis)

Check ook ons overzicht met de beste Android Wear apps!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu