De 9 beste Android-apps in Google Play van week 49 – 2014

Redactie
7 december 2014, 15:30
7 min leestijd
De 9 beste Android-apps in Google Play van week 49 – 2014

AndroidPlanet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst.  Zo hoef je dus niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

Deze week besteden we in de Beste Android-apps van de week onder meer aandacht voor de Ghostery Android-brwoser, de futuristische nieuwe chat-app Wire en de officiële app van Bol.com.

De 9 beste apps van week 49 – 2014

1. Flo

Flo icon

Flo is een app van Nederlandse bodem die tijdens het autorijden feedback geeft op jouw rijgedrag. Dit wordt automatisch gedaan met behulp van de gps-module en diverse bewegingssensoren van je smartphone. Flo beoordeelt daarnaast je rijgedrag door het geven van cijfers. Je verdient deze door bijvoorbeeld met de juiste snelheid te rijden of niet te snel te accelereren.

Dankzij een recente update doet de app dit nu een stuk beter omdat het algoritme – dat de basis vormt  achter de scores – bepaalde zaken sneller herkent. Feedback krijg je in de vorm van audio en visuele meldingen en het is de bedoeling dat je deze leert herkennen, zodat je onderweg snel je rijgedrag kan bijstellen. Lees meer over Flo.

Download Flo in Google Play (gratis)

2. Wire

wire

Wire is een nieuwe Android-app die gebruikers laat chatten en bellen in een frisse en ietwat futuristische interface. De dienst wordt gesteund door Skype-medeoprichter Janus Friis. In Wire kun je contacten toevoegen en naar hen berichten of media versturen. Media wordt fraai in het conversatiescherm getoond, waarbij ook YouTube-video’s of Soundcloud-tags direct worden verrijkt met de bijbehorende media.

De berichten zijn versleuteld via end-to-end-encryptie, wat wil zeggen dat alleen de ontvanger met zijn persoonlijke sleutels de berichten kan ontsleutelen, en alle communicatie wordt over verschillende apparaten gesynchroniseerd. Een toffe feature van Wire is dat de app je de mogelijkheid geeft om met anderen via voip te bellen. Volgens Wire biedt de app eigen technologie voor “kristalheldere hd-spraak”, en met mensen van Skype in het team moet de kwaliteit steeds beter worden. Lees meer over Wire en bekijk screenshots.

Download Wire in Google Play (gratis)

3. Godus

godus-app

De nieuwe godgame van de bekende gameontwikkelaar Peter Molyneux is vanaf nu ook voor Android te downloaden. In Godus ben je een god die over een stukje aarde heerst. Molyneux is bekend geworden door games als Populous en Black & White, beide godgames waar jij de baas bent. Populous is de game waar het allemaal mee begon en Godus wil het godgenre ook naar mobiele devices brengen.

In Godus ben jij de god, dus je kunt de wereld aanpassen, de mensen sturen en eigenlijk jouw visie verspreiden. Creëer rivieren, bergen, bossen en bouw dorpen met mensen om steeds meer van de wereld te ontdekken. Ook heb je de mogelijkheid om met meteorieten de wereld te teisteren en bosbranden te veroorzaken. Hoe meer je bouwt, hoe meer machten je vrijspeelt. Lees meer over Godus en bekijk een video van de game.

Download Godus in Google Play (gratis)

4. QKSMS

QKSMS android

Voor wie nog wel eens sms’jes stuurt en geen zin heeft om te wachten op een update voor de standaard berichten-app is er QKSMS. De sms-app ziet er dankzij Material Design fris en kleurrijk uit. QKSMS is een vervanger voor je standaard sms-app en doet niet veel meer dan de standaard-app die in Android is te vinden. Wel fraai is het design en het feit dat de app geen advertenties toont.

Er zijn weliswaar in-app aankopen, maar deze zijn optioneel als je bijvoorbeeld tussen thema’s wilt wisselen. Je kunt met QKSMS naar hartenlust sms’en en mms’en door op het plusteken rechtsonder te tikken. Berichten worden weergegeven als conversaties en desgewenst in een zwevend venster getoond. Lees meer over QKSMS en bekijk screenshots van de app.

Download QKSMS in Google Play (gratis)

5. Bol.com

bolcom

De Android-appv an Bol.com is volledig geïntegreerd met het Bol.com-account en bijbehorende bestellingen, facturen en e-books. Logischerwijs kun je er ook producten mee kopen, beoordelingen van producten lezen, suggesties ontvangen en kortingen scoren met speciale acties. Een andere handige functie is de mogelijkheid om je track-and-trace-code vanuit de app op te zoeken.

“Met de app kunnen klanten eenvoudig bladeren, filteren en sorteren in het assortiment van ruim 9 miljoen artikelen. En ook tweedehands artikelen kunnen binnen de app bekeken en aangeschaft worden”, aldus een woordvoerder van Bol.com. Lees meer over de Bol.com Android-app en bekijk screenshots.

Download Bol.com in Google Play (gratis)

6. AirDroid 3

airdroid3-icon

AirDroid 3 brengt nieuwe native apps voor Windows en Mac, waarmee je via de AirDroid-server in kunt loggen en jouw telefoon vanaf je pc of laptop kunt besturen. Zie het als een soort remote desktop, die je via muisklikken en het toetsenbord kunt besturen. Helaas heb je hier nog wel rootrechten voor nodig, maar AirDroid werkt eraan om de feature ook voor niet-geroote-toestellen beschikbaar te maken.

Je installeert de app op je smartphone of tablet en vervolgens de software of je pc, waarna je via de AirDroid-servers inlogt en direct het scherm van je smartphone ziet. Dit biedt de mogelijkheid om van achter je toetsenbord te reageren WhatsApp`jes, wat een enorm belangrijke feature voor veel Android-gebruikers is. WhatsApp heeft vooralsnog geen plannen om een desktopclient uit te brengen. Lees meer over AirDroid 3 en bekijk een video van de app.

Download AirDroid in Google Play (gratis)

7. Lumific

Title

Lumific wil zich profileren als een slimme foto-assistent en is in staat om automatisch de foto`s die je maakt met je smartphonecamera te ordenen en bewerken. Maak je bijvoorbeeld een reeks van 30 soortgelijke kiekjes, dan wordt de beste foto eruitgehaald. Dit is de foto met de beste compositie, belichting en scherpte. Vervolgens worden foto`s desgewenst bijgesneden, rechtgezet en verbeterd.

Vanuit de app kun je fotoboeken maken op basis van evenementen en deze met een veegbeweging markeren als favoriet. Op die manier vind je ze snel terug, zodat je met een paar swipes je vakantiefoto`s aan familie kunt laten zien. Slechte foto`s zijn op hun beurt simpel te verbergen. Lees meer over Lumific en bekijk screenshots van de app.

Download Lumific in Google Play (gratis)

8. Ghostery

ghostery

Ghostery is een populaire plugin voor browsers die trackers blokkeert en je wat anoniemer laat surfen. Er is nu ook een speciale Ghostery Android-browser beschikbaar. De Android-browser biedt niet heel veel functies, maar werkt snel en overzichtelijk. Je kunt tussen tabbladen wisselen, waarbij het Ghostery-icoon aangeeft hoeveel trackers je op dat moment proberen te volgen. Je kunt erop klikken op specifieke trackers toe te laten of voor altijd te blokkeren.

Ook blokkeert Ghostery standaard advertenties en popups op websites. Dat is vervelend voor websites, want daardoor lopen ze broodnodige inkomsten mis. Zet de websites die je vaak gebruikt (zoals Android Planet) alsjeblieft in de zogeheten whitelist, als bedankje voor alle gratis informatie die ze jou geven. Lees meer over de Ghostery Android-browser en bekijk screenshots en een video van de app.

Download Ghostery in Google Play (gratis)

9. RGB Express

RGB Express icon copy

De opzet van RGB Express is heel simpel: in de game bestuur je een drietal vrachtwagens, die allemaal een eigen kleur hebben (rood, groen en blauw). Het  is  de bedoeling om de pakketjes met dezelfde kleur op te pikken en deze te vervoeren naar de gebouwen.

De route  die ze afleggen bepaal je door met je vinger over de weg te vegen. Daarbij is  het verder niet toegelaten om met verschillende vrachtwagens over dezelfde stukjes straat te rijden. Je bent dus continu op zoek naar drie verschillende routes. Lees meer over RGB Express en bekijk screenshots van de game.

Download RGB Express in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu