De beste Android apps in Google Play van week 22 – 2014

Gijs Ettes
1 juni 2014, 15:32
5 min leestijd
De beste Android apps in Google Play van week 22 – 2014
Beste android apps

AndroidPlanet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst.  Zo hoef je dus niks meer te missen!

Deze week vind je in de lijst met beste Android apps onder andere de fraaie agenda-app Sunrise Calender, de later-lezen-dienst Pocket en de officiële Roland Garros-app. Daarnaast lichten we Rijden de Treinen uit, een fijne ov-app die onlangs van een update is voorzien.

Lees verder na de advertentie.

1. Sunrise Calender

Sunrise Calender android

Het heeft behoorlijk wat maanden geduurd, maar de prachtige agenda-app Sunrise Calender is nu te downloaden in de Play Store. De Sunrise Calender Android-app ging vorige maand al in bèta, maar is nu dus voor iedereen beschikbaar. De app kenmerkt zich door een fraai design en snelle synchronisatie met je Google-agenda, iCloud en Exchange. Daarnaast is het simpel  om snel afspraken toe te voegen en kun je desgewenst evenementen en verjaardagen importeren uit Facebook. Verder kun je dankzij de integratie van Google Maps checken waar je volgende afspraak zich bevindt en is het mogelijk om meerdere Google-agenda`s te koppelen. Qua functionaliteit ontloopt Sunrise Calender de standaard agenda-app dus niet veel, maar de overzichtelijke wijze waarop je agenda wordt getoond, is bijzonder fijn.

Download: Sunrise Calender (gratis)

2. Pocket

pocket premium

Onze favoriete later-lezen-dienst Pocket heeft een update gekregen waardoor gebruikers voortaan een premium-abonnement kunnen kopen. Een abonnement kost 4,49 euro per maand of 39,99 euro per jaar en biedt toegang tot verschillende Pocket Premium-opties, zoals de mogelijkheid om alles wat je in Pocket opslaat voor altijd te bewaren – ook al wordt de betreffende content van het web verwijderd. Daarnaast biedt Pocket Premium een zeer krachtige zoekfunctie waarmee gebruikers heel nauwkeurig hun archief kunnen doorzoeken, en stelt Pocket voortaan automatisch tags voor om content te taggen. Dit schept overzicht in jouw lijst aan opslagen artikelen, foto’s en video’s.

Download: Pocket (gratis)

3. Rijden de Treinen

rijden de treinen

De ov-app Rijden de Treinen is vandaag van een flinke update voorzien. Versie 2.0 introduceert een volledig nieuwe interface die zich kenmerkt door een drietal tabbladen (storingen, vertrektijden en reisplanner) en een minimalistisch design. Dat laatste is wel zo fijn, aangezien de Android-app ook op plekken met weinig bereik actuele informatie toont en ontzetten snel werkt. Bovendien neemt de app nauwelijks ruimte in op je toestel. Rijden de Treinen ondersteunt na de update ook Android-tablets en het delen van storingen, vertrektijden en reizen via bijvoorbeeld mail, sms of sociale media. Ook handig is dat je doorlopende meldingen kunt inschakelen, zodat je constant op de hoogte bent van de situatie op het spoor.

Download: Rijden de Treinen (gratis)

4. Roland Garros 2014

roland garros

Deze en volgende week staat voor tennisliefhebbers in het teken van Roland Garros, het legendarische Franse grandslamtoernooi dat vorig jaar werd gewonnen door Rafael Nadal. Voor wie niets wil missen, is er de officiële Roland Garros-app voor Android die je op de hoogte stelt van alle partijen die zijn of worden gespeeld en alles bevat dat je moet weten. Het hoofdscherm van de Roland Garros 2014-app toont per tennisbaan wie er op dat moment spelen en hoe het staat met de score. Door op de verschillende courts te tikken, kun je daarnaast diverse statistieken checken. Denk aan het aantal gewonnen punten, geforceerde fouten en breakpunten die je zelfs per gespeelde set kunt opvragen. Via het hamburgermenu aan de linkerkant vind je de overige functies van de app.

Download: Roland Garros 2014 (gratis)

5. Google Tekst-naar-spraak

google spraakassistent

Google heeft een update uitgerold voor de Google Tekst-naar-spraak engine die de talen Russisch, Pools, Indiaas Engels en (eindelijk!) Nederlands toevoegt. De update is inmiddels voor vrijwel alle gebruikers met Android-versie 4.0.3 of hoger beschikbaar en zorgt ervoor dat apps ook de tekst op je scherm in het Nederlands kunnen voorlezen. Dit is bijvoorbeeld handig voor wanneer je een boek uit Play Books wilt laten dicteren  of de Google Translate-app gebruikt en benieuwd bent naar de uitspraak van een bepaald woord. Daarnaast werkt de Google spraakassistent samen met TalkBack (voor visueel gehandicapte gebruikers) en andere toegankelijkheids-apps. Stemcommando’s werken nog niet vlekkeloos na de update, maar mogelijk is deze wel teken aan de wand voor de toevoeging van Nederlandse ondersteuning aan  Google Now.

Download: Google Tekst-naar-spraak (gratis)

6. Alpe d`HuZes

alpe d'huzes 2014

Voor wie betrokken is bij Alpe d`HuZes, het wielerevenement waar deelnemers individueel of in teamverband proberen één tot zes maal op één dag de Alpe d`Huez te beklimmen, is er nu ook een Android-app. Hiermee kun je de sponsortocht voor KWF Kankerbestrijding op de voet volgen. Bij de installatie van de app wordt alle recente informatie ingeladen, zodat je op de berg zelf niet per se een mobiele internetverbinding nodig hebt. Kom je toch in de buurt van wifi, dan kun je ervoor kiezen om de Alpe d`Huzes 2014-app te synchroniseren, zodat je bijvoorbeeld uitslagen, foto`s en live tijden kunt volgen. Het is mogelijk om je favoriete deelnemers te selecteren, zodat je een seintje krijgt als ze één van de registratiepunten passeren. Via het hamburgermenu linksboven check je tevens snel hun prestaties.

Download: Alpe d`HuZes (gratis)

7. My T-Mobile

t-mobile android app

De My T-Mobile app voor Android is van een update voorzien. De provider heeft de bel-app voorzien van de mogelijkheid om offline je belstatus te checken en de optie om extra MB’s aan te schaffen als je je databundel hebt opgesoupeerd. Je krijgt nu vanuit de app een realtime overzicht met je verbruik, zodat je te allen tijde inzicht hebt in je kosten. Verder kun je contacten koppelen aan je verbruikstatus en zien wie je hebt gebeld. Het is mogelijk om meerdere T-Mobile accounts te beheren (bijvoorbeeld voor je privé- of werktelefoon) en je facturen van de afgelopen maanden te bewaren. En heb je geen idee wanneer je je abonnement mag verlengen en een nieuwe telefoon mag uitkiezen, dan kun je dit ook direct raadplegen in het abonnementsoverzicht.

Download: My T-Mobile (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu