De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

De beste Android apps in Google Play van week 23 – 2014

Redactie
8 juni 2014, 16:01
5 min leestijd
De beste Android apps in Google Play van week 23 – 2014
Beste android apps

AndroidPlanet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst.  Zo hoef je dus niks meer te missen!

Deze week vind je in de lijst met beste Android apps onder andere de fijne games Tapkick 2014 en Hitman, maar ook met de officiële WK-app van de NOS en de gloednieuwe Wikipedia-app.

Lees verder na de advertentie.

FIFA WK 2014

FIFA WK 2014 Android

De NOS heeft de officiële FIFA WK 2014 Android-app gelanceerd, met allerlei handige features voor de voetballiefhebber. Het is onder andere mogelijk om video`s, het speelschema en de speelsteden te bekijken.
Daarmee is de app een uitstekende toevoeging voor je smartphone of tablet – de app heeft een interface voor zowel kleine als grote schermen – als je het WK gaat kijken en vooral op de hoogte wilt blijven van het laatste voetbalnieuws rondom het WK. Lees meer over de FIFA WK 2014 Android-app, inclusief screenshots.

Download: FIFA WK 2014 (gratis)

Readerkit

readerkid blendle app

Voor wie artikelen van Blendle niet via de browser wil of kan lezen, is er nu een Android-app met vrijwel dezelfde functionaliteit. Met ReaderKid kun je on-demand artikelen lezen vanuit een app, die veel overeenkomsten vertoont met de webapp. Je logt in met je Blendle-account (inloggen via Facebook volgt), waarna je terecht komt in hetzelfde overzicht met trending kranten- en tijdschriftartikelen. Door op een artikel te tikken, wordt er circa een kwartje van je tegoed afgehaald en kun je direct beginnen met lezen.
ReaderKid biedt daarnaast een hamburgermenu dat je uitklapt via de knop linksboven. Hier kun je schakelen tussen populaire artikelen, recent verschenen en gedeelde publicaties (`Realtime`) en artikelen die zijn gedeeld door de mensen die jij volgt (`Volgend`). Daarnaast kun je de beschikbare kranten en tijdschriften raadplegen en is er een archief met berichten die je in het verleden hebt gelezen. Lees meer over de Readerkid Blendle-app en bekijk screenshots.

Download: ReaderKid (gratis)

Hitman Go

hitman go

Puzzelgame Hitman Go heeft ook zijn weg naar Google Play gevonden. Het spel werd ontwikkeld door IO Interactive, dezelfde studio achter de sluipgames voor consoles, maar pakt het qua gameplay anders aan. Je hebt niet meer de vrijheid om rond te lopen, maar moet je stappen voorzichtig en om beurten plannen.
Hitman Go speel je als een soort bordspel en zo ziet de game er dan ook uit. Agent 47 is een pion en door over het speelveld te vegen, verplaats je het personage. Bij elke zet bewegen je tegenstanders echter ook. Elke keer is het de bedoeling om een bepaald punt op het bord te bereiken, waarbij je onderweg wapens en aktetassen verzamelt en de vijand probeert af te leiden. Lees meer over de Hitman Go Android-game.

Download: Hitman Go (€4,49)

Wikipedia Bèta

wikipedia

De online encyclopedie Wikipedia heeft een nieuw design gekregen met de kersverse bèta-app voor Android. In deze bèta-app zijn verschillende nieuwe features te vinden, die eerst in deze app worden getest en vervolgens naar de officiële Wikipedia-app worden uitgerold. Wil je als eerste de nieuwe features testen en gebruiken? Download dan de bèta Wikipedia app.
Het design is de belangrijkste verandering. De Wikipedia app heeft nu een op Android 4.0 gebaseerd uiterlijk met een hamburger-menu. Hier kun je onder andere inloggen, je geschiedenis bekijken, bookmarks openen of naar een willekeurige Wikipedia-pagina gaan. Lees meer over de nieuwe Wikipedia-app, inclusief screenshots.

Download: Wikipedia Beta (gratis)

Tapkick 2014

taptick2014

De Nederlandse ontwikkelaar OrangePixel heeft een nieuwe game uitgebracht die als geroepen komt: het is een Flappy Bird-achtige game, alleen dan in een speciaal WK-sausje. En met Flappy Bird bedoel ik geen afgezaagde kloon, maar een game die ook met simplisme een enorm verslavende game-ervaring brengt. Pas op, want als je Tapkick 2014 eenmaal hebt gepeeld, kun je `m jouw smartphone of tablet bijna niet meer naast je neer leggen.
De Tapkick 2014 Android-game is enorm simpel. Je kiest een nationaal elftal, waarna het poppetje in de game van tenue wisselt. Eenmaal in zijn oranje shirt kun je beginnen met een bal hooghouden. Dit doe je door op het scherm te drukken: de enige actie die je hoeft uit te voeren. Voor elke keer dat je de bal hoog weet te houden, krijg je een punt. Als de bal de grond raakt, stopt het spel en wordt de uiteindelijke score getoond. Lees meer over en bekijk screenshots van de Tapkick 2014 Android-game.

Download: Tapkick 2014 (gratis)

Hodor toetsenbord

hodor

HODOR hodor hodor HODOR hodor hodor hodor HODOR HODOR HODOR hodor hodor hodor HODOR hodor hodor HODOR hodor hodor hodor HODOR hodor hodor HODOR hodor hodor hodor HODOR hodor hodor HODOR HODOR hodor hodor HODOR
Hodor hodor HODOR hodor hodor hodor HODOR HODOR HODOR HODOR hodor hodor hodor HODOR hodor hodor HODOR hodor hodor hodor HODOR hodor hodor HODOR HODOR hodor HODOR hodor hodor HODOR hodor hodor hodor.

Hodor: Hodor Keyboard (hodor)

Binbine

binbine

Er zijn nog niet genoeg foto-apps in Google Play moeten de makers van Binbine gedacht hebben. Met deze app kun je een tweetal foto`s schieten of plaatjes uit je galerij plukken om ze vervolgens samen te voegen tot een kleine collage. Je voorziet de voor en na foto`s van een bijschrift en vervolgens zijn ze te delen met vrienden of andere gebruikers. Ook is het mogelijk om je collage op Facebook of Twitter te posten, maar kekke filters of andere bewerkingsopties ontbreken helaas.
Binbine fungeert tevens als een soort sociaal netwerk, aangezien je in een feed collages van andere gebruikers kunt ontdekken. Het is mogelijk om een like of reactie achter te laten of het plaatje te delen. Bijzondere voorbeelden zijn een stad voor en na een overstroming, de vergelijking tussen Googles prototype voor een bestuurderloze auto en een kinderwagen en een geïmiteerd kunstwerk. Lees meer over en bekijk screenshots van de Binbine Android app.

Download: Binbine (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu