Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

De beste Android apps in Play Store van week 25 – 2013

Redactie
23 juni 2013, 14:35
3 min leestijd
De beste Android apps in Play Store van week 25 – 2013
VineAndroidBlog_0

AndroidPlanet kiest iedere week de nieuwste, meeste interessante en beste Android apps en -games voor je uit en zet ze in een handige lijst. Deze week met updates voor videodienst Vine, de fotofilter-app Instagram en het oude vertrouwde Teletekst, maar ook met de handige sociale browser Rockmelt.

Lees verder na de advertentie.

Bekijk onze top 100 Android Apps, de beste Nederlandse Android Apps en het archief voor meer Android apps en games.

1. Vine

Vine

De Vine-app voor Android heeft zijn eerste update gekregen. De update brengt onder andere de mogelijkheid om filmpje te delen via Facebook en het kunnen opschonen van je cache. Vooral dat kunnen opschonen van je cache is een welkome toevoeging aan de app. Het kunnen delen van je filmpjes via Facebook is uiteraard ook een broodnodige en welkome toevoeging.

Download: Vine voor Android (gratis)

2. Teletekst

teletekst

De Android-app van Teletekst, één van de meest gebruikte nieuws-apps, heeft een update gekregen die de app van een nieuw retro-uiterlijk voorziet. De grootste twee (visuele) veranderingen zijn het app-icoon en de nieuwe gekleurde knoppen aan de onderkant van de Teletekst-app. Daarnaast is het voortaan mogelijk om een pagina te verversen door twee keer op het scherm te drukken. Ook heeft de NOS nieuwe animaties toegevoegd die verschijnen tijdens het inladen van een nieuwe pagina.

Download: Teletekst voor Android (gratis)

3. Rockmelt

Rockmelt

Met Rockmelt krijg je een handig overzicht van al je favoriete websites en nieuwsbronnen, waarbij je die content natuurlijk ook kunt delen met anderen. ockmelt is daarom te omschrijven als een nieuw alternatief voor apps als Google Current en Flipboard. De interface van Rockmelt doet echter meteen denken aan die van de Pinterest-app, omdat alle artikelen die jou interesseren op een soort prikbord worden weergegeven.

Download: Rockmelt (gratis)

4. Instagram

instagram

Facebook heeft zijn eigen videodienst onthuld. De update voor Instagram laat gebruikers video’s opnemen van maximaal vijftien seconden. Hiermee gaat Facebook uiteraard de directe concurrentie aan met videodienst Vine. Instagram-video’s worden op dezelfde manier genomen als bij het nemen van een foto. Hierna kunnen gebruikers kiezen uit dertien filters.

Download: Instagram (gratis)

5. Spotify

spotify

De Android-app van Spotify heeft een update gekregen die de langverwachte afspeel- en bestuurknoppen naar de notificatiebalk brengt. Door naar beneden te swipen kun je de notificatiebalk bekijken, waarna Spotify – als de app geactiveerd is – de knoppen laat zien. Hiermee kunnen gebruikers snel tussen nummers wisselen en bekijken welk nummer op dat moment speelt. De functie is vooralsnog alleen beschikbaar voor Android 4.1-toestellen en hoger en kan gratis in de Play Store worden gedownload.

Download: Spotify voor Android (gratis)

6. Brightness

brightness

Met Brightness kun je de schermhelderheid van je Android-smartphone drastisch aanpassen met wel 100% boven en 100% onder de maximale helderheidsinstellingen. Dit kan enorm handig zijn tijdens een felle zomerdag (waarbij de schermhelderheid hoger moet) of als je in een donkere kamer een artikel wilt lezen (waarbij de schermhelderheid lager moet). De app is simpel in gebruik en laat je via een widget met slider snel de helderheid aanpassen. De betaalde versie van Brightness kan het scherm naast feller ook dimmen.

Download: Brightness (gratis)

7. Gangstar Vegas

gangstarvegas

Gangstar Vegas is Gamelofts versie van de succesvolle Grand Theft Auto-reeks met een open wereld. In Gangstar Vegas speel je met een mixed martial arts (MMA)-vechter die via 80 missies het einde in de game moet bereiken. Je bouwt je eigen gangster-squad op en probeert Vegas over te nemen en conflicteren met andere mafia-gangs te ‘beëindigen’. Verder bestaat Gangstar Vegas voornamelijk uit schieten, rijden met auto’s, motors en zelfs monster trucks, nog meer schieten, vliegen met vliegtuigen, en knallen met een bazooka.

Download: Gangstar Vegas (5,99 euro)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu