De beste Android apps in Play Store van week 26 – 2013

Redactie
29 juni 2013, 17:46
4 min leestijd
De beste Android apps in Play Store van week 26 – 2013
Google Play Store aanbiedingen

AndroidPlanet kiest iedere week de nieuwste, meeste interessante en beste Android apps en -games voor je uit en zet ze in een handige lijst. Dus: elke week de beste apps!

Deze week met updates voor videodienst Vine, Gmail, flits-app Flitsmeister en het nieuwe bètakanaale van Facebook, maar ook met nieuwe apps als de kleurrijke Yandex Browser en het superhandige MAPPZ Quick Settings.

Lees verder na de advertentie.

Bekijk onze top 100 Android Apps, de beste Nederlandse Android Apps  en het  het archief voor meer  Android apps en games.

1. Vine

Vine

De Vine-app voor Android waarmee je snel en gemakkelijk video’s van zes seconden kan maken, heeft een nieuwe update gekregen die ondersteuning voor de camera aan de voorzijde en een nieuwe upload-manager brengt. Daarnaast is de snelheid van de app toegenomen en wordt de camera sneller in de app geladen.

Download: Vine voor Android (gratis)

2. WhatsApp

whatsapp

WhatsApp heeft een update gekregen die voor wifi-verbeteringen zorgt, de stabiliteit van de app verhoogt en enkele nieuwe functies aan de populaire messaging-app toevoegt. Zo maakt de update het bijvoorbeeld mogelijk om meerdere tekstberichten in een WhatsApp-gesprek te selecteren. Hierdoor kun je snel meerdere (schadelijke) berichten verwijderen of ze doorsturen naar een van je andere vrienden.

Download: WhatsApp (gratis)

3. Facebook beta

facebook

Facebook nodigt iedereen uit om zijn gloednieuwe Facebook beta app te downloaden en te installeren. De Facebook beta app bevat nieuwe features en krijgt als eerste de laatste updates, maar kan soms langzamer en instabieler werken. Met het uitbrengen van zijn bètaprogramma wil Facebook meer testers krijgen die reacties op nieuwe appversies. Lees hoe je de Facebook beta app op je Android-toestel installeert.

Download: Facebook (gratis)

4. Gmail

gmail

Gmail voor Android heeft vandaag een update gekregen die de verwijderknop naar de app terugbrengt. De knop wordt voortaan naast de archiveerknop weergegeven. Daarnaast meldt Google dat gebruikers van de Gmail-app voortaan op de afbeelding van de verzender kunnen drukken om een e-mail te selecteren. Voorheen werd enkel de betreffende e-mail geselecteerd.

Download: Gmail voor Android (gratis)

5. Boomerang

boomerang

Boomerang, de veelzijdige e-mailapp waarmee je e-mails kunt swipen om een actie te activeren, is sinds deze week beschikbaar in de Play Store. Boomerang werkt met Gmail en is al beschikbaar voor Chrome en Firefox. De app geeft gebruikers de mogelijkheid om het verzenden van e-mails in te plannen en e-mails terug in de inbox te laten verschijnen – vandaar boomerang – als er geen reactie of follow-up is gekomen. Lees meer over Boomerang.

Download: Boomerang (gratis)

6. Flitsmeister

flitsmeister

Flitsmeister is de koning onder de file- en flits-apps. De app geeft je een overzicht van alle mobiele flitsers, files, trajectcontroles en flitspalen, waardoor je – als het goed is – nooit meer een boete ontvangt. Flitsmeister draait op de achtergrond als jij in de auto zit en geeft een melding als je in de buurt van een flitser komt. En het beste nieuws? De app, die geheel gratis in de Play Store te downloaden is, is van een geheel nieuw, strak en volwassen design voorzien.

Download: Flitsmeister (gratis)

7. MAPPZ Quick Settings

mappz

In Android 4.2 (Jelly Bean) werd een hele handige Quick Settings-bar toegevoegd. De snelle instellingen kun je bereiken door de notificatiebalk naar beneden te swipen, en zo ook bij MAPPZ Quick Settings. De app bootst eigenlijk eenzelfde functie als Android 4.2 biedt, alleen dan met meer mogelijkheden en actieknoppen. Zo kun je met de app bijvoorbeeld NFC, de zaklamp, GPS en rotatie in- of uitschakelen. En het beste: MAPPZ Quick Settings is geheel gratis te installeren op Anroid-toestellen met Android 2.3 (Gingerbread) en hoger.

Download: MAPPZ Quick Settings (gratis)

8. Yandex.Browser

yandex

Een simpele maar intuïtieve browser voor je Android-toestel. Laat al je favoriete websites in een mooi overzicht met gekleurde blokken zien en combineert de zoek- en adresbalk om meer ruimte voor websites beschikbaar te maken. Yandex.Browser biedt je altijd de snelste optie om naar je favoriete websites te gaan en daarnaast laadt de app websites sneller door zijn speciale turbo-technologie. Hierdoor worden websites gecomprimeerd voordat ze door Yandex.Browser worden geladen. Scheelt je data en tijd.

Download: Yandex.Browser (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu