De beste Android apps in Play Store van week 28 – 2013

Redactie
14 juli 2013, 13:06
4 min leestijd
De beste Android apps in Play Store van week 28 – 2013
Google Play Store aanbiedingen

AndroidPlanet kiest iedere week de nieuwste, meeste interessante en beste Android apps en -games voor je uit en zet ze in een handige lijst. Dus: elke week de beste apps!

Deze week met updates voor voip-dienst Skype en de ‘sexting app’ Snapchat en de nieuwe apps van online opslagdienst MEGA, de prachtige eierwekker Beautiful Timer en de handige hondenfluit app voor Android.

Lees verder na de advertentie.

Bekijk ook onze top 100 Android Apps, de beste Nederlandse Android Apps  en het  het archief voor meer  Android apps en games.

1. Google Maps

google maps

>De functionaliteit van Google Maps is met de grote update van afgelopen woensdag flink onder handen genomen. Zo is de navigatie verbeterd, wordt informatie over ongelukken realtime getoond en als zo’n ongeluk op jouw route ligt, kiest Maps automatisch een alternatieve route. Met het nieuwe Explore-knopje kun je door middel van de zogeheten cards meer informatie over een locatie te weten komen. Lees meer over de update van Google Maps.

Download: Google Maps (gratis)

2. Kavinsky

kavinsky

In Kavinsky draait het niet alleen maar om vechten. Als je namelijk niet bezig bent met het neer meppen van al het tuig in Los Angeles, rijd je namelijk rond in je vrij unieke auto voor wat racewerk, een welkome afwisseling van al dat knokwerk. Het vechten wordt overigens wel aangevuld met een ‘boss fight’ op zijn tijd. Lees meer over Kavinsky.

Download: KAVINSKY (gratis)

3. Square

square

Alle foto’s op Instagram moeten vierkant zijn. Dat je daar niet altijd rekening mee houdt, valt te begrijpen en daarom komt Sergey Otro met de Square Android app, een app waarmee je foto’s tot een vierkant kunt verkleinen zonder dat er belangrijke informatie weg valt. In plaats daarvan worden er zwarte balken geplaatst waardoor de gehele foto verkleind kan worden. Zo heb je altijd de ideale Instagram-foto! Lees meer over Square voor Android.

Download: Square (gratis)

4. Floating Touch

floatingtouch

De Chat Heads van Facebook waren een groot succes: ze werken snel, gemakkelijk en stabiel. Datzelfde idee wil Floating Touch nabootsen, alleen dan voor een nieuwe manier om rap je favoriete instellingen te bereiken. Floating Touch biedt een cirkeldiagram met allerlei snelkoppelingen waarmee je verschillende acties uit kunt voeren, zoals de Bluetooth, wifi of het geluid beheren. En je kunt zelf helemaal bepalen welke icoontjes jij in de cirkel wil weergeven. Lees meer over Floating Touch.

Download: Floating Touch (gratis)

5. Crazy Taxi

crazy taxi 2

Sega brengt arcade- en console-klassieker Crazy Taxi eindelijk naar Android. Deze game behoeft eigenlijk weinig uitleg: breng je passagiers via zo bizar en snel mogelijke wegen naar hun bestemming. Raakt je tijd op, dan ben je af. Crazy Taxi bestuur je via het touchscreen. Rechts onderin is het gaspedaal en de rem te vinden; links onderin vind je de pijlen waarmee je naar links of rechts stuurt. Sturen via kantelen kan ook, maar beide vormen behoeven wel enige gewenning. Lees meer over Crazy Taxi.

Download: Crazy Taxi (€4,71)

6. Tiny Thief

tinythief

Tiny Thief is een nieuwe puzzel- en avontuurgame uit de stal van Angry Birds-maker Rovio. Het succesvolle mobiele gamesbedrijf is een eigen label gestart waarmee ze games gaan uitbrengen en Tiny Thief is één van de eerste releases van het label. In de game speel je een kleine dief met blond haar die een groot avontuur aangaat en vecht tegen piraten, de Dark Knight en een grote robot! Lees meer over Tiny Thief.

Download: Tiny Thief (2,69 euro)

7.Vine

Vine

Videodienst Vine heeft een grote update voor de Android-app uitgebracht. De Vine-update introduceert onder andere kanalen, `revinen` en verbeteringen bij het opnemen van video`s. Met de videokanalen is het bijvoorbeeld mogelijk om een categorie aan je filmpje te hangen. De deelopties zijn daarnaast uitgebreid. Oude filmpjes kun je voortaan `revinen` en het is eveneens mogelijk om filmpjes van andere mensen op jouw Vine-tijdlijn te plaatsen. Lees meer over de Vine update.

Download: Vine (gratis)

8. Sprinkle Islands

sprinkle islands

Puzzelgame Sprinkle kreeg vrij veel aandacht toen het verscheen in 2011. Opvolger Sprinkle Islands laat je ook stoeien met waterkanonnen om snel verspreidende brandjes te blussen. In Sprinkle was het de bedoeling om met een waterkanon verschillende soorten branden te blussen, waarbij je slim omgaan met je omgeving en de altijd vervelende effecten die zaken als de zwaartekracht, wind en objecten in de omgeving opleveren. Sprinkle Islands doet eigenlijk hetzelfde, maar dan op tropische eilanden die maar liefst 48 nieuwe levels huisvesten. Lees meer over Sprinke Islands.

Download: Sprinkle Islands (€1,91)

9. Control Center

controlcenter

De iPhone en iPad hebben de afgelopen periode een flinke update gehad. Eén van de belangrijkste veranderingen is het Control Center, een functie waarmee gebruikers snel opties kunnen uitvoeren en een onderdeel dat al geruime tijd in Android zit. Met de iOS 7 Control Center Android app krijg je het gloednieuwe en minimalistische notificatiecenter van iOS 7 op je Android-toestel. Control Center laat gebruikers onder andere wifi, de dataconnectie, zaklamp, Bluetooth, vliegtuigmodus en automatische helderheid instellen. Het Control Center wordt tevens via een swipe van onder naar boven geactiveerd, net als bij de iPhone het geval is. Lees meer over het iOS 7 Control Center voor Android.

Download: Control Center (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu