De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

De beste Android apps in Play Store van week 29 – 2013

Redactie
21 juli 2013, 11:50
4 min leestijd
De beste Android apps in Play Store van week 29 – 2013
Google Play Store aanbiedingen

AndroidPlanet kiest iedere week de nieuwste, meeste interessante en beste Android apps en -games voor je uit en zet ze in een handige lijst. Dus: elke week de beste apps!

Deze week met updates voor Carbon, Chrome Beta, WhatsApp en de überhippe taxidienst Uber, maar ook met enkele handige nieuwe apps als Krome en Pac-Man Dash!

Lees verder na de advertentie.

Bekijk ook onze top 100 Android Apps, de beste Nederlandse Android Apps  en het  het archief voor meer  Android apps en games.

1. Carbon

carbon

De laatste Carbon update maakt de app een stuk vollediger en beter. De ietwat onbekende Twitter-app voor Android is één van de pareltjes in de Play Store. Een ruwe diamant, maar wel één met veel potentie. De reeks aan nieuwe features hebben veel te maken met de media binnen Twitter en de behandeling daarvan, maar het gebruik van Carbon wordt ook gemakkelijker gemaakt. De grootste verandering in de nieuwe versie 1.2 is de handige in-app browser en YouTube-ondersteuning. Lees meer over de Carbon update.

Download: Carbon (gratis)

2. Uber

uber

De hippe taxiservice Uber is een keiharde hit in Amsterdam. Je maakt een account aan, voert je creditcardgegevens in en kan voortaan met de Uber app een taxi in Amsterdam bestellen. De update van de Uber app laat Uber-gebruikers voortaan de kosten delen: een handigheid die al geruime tijd erg gewenst is. e app geeft aan welke taxi zich waar bevindt, welke naar jou rijdt, wie de taxichauffeur is, welke auto hij rijdt en hoe lang het nog duurt. De Uber app kijkt automatisch naar jouw locatie en rekent uit welk bedrag er voor een rit moet worden betaald. Lees meer over de Uber app.

Download: Uber (gratis)

3. Chrome Beta

chromebeta

De Chrome Beta update brengt ondersteuning voor WebRTC, een real-time communicatie api die gebaseerd is op javascript. Gemakkelijker gezegd: een manier waarmee gebruikers van de Chrome Beta browser via bellen, videobellen en bestanden delen met elkaar kunnen communiceren zonder dat er extra software voor nodig is. Handig en een kijkje in de toekomst. WebRTC wordt al ondersteund in de desktopversie van Firefox en Chrome en ontwikkelaars zijn druk bezig om diensten met deze techniek te ontwikkelen. Daarnaast brengt de Chrome Beta update een reeks aan andere fijne veranderingen, waaronder een verbetering waardoor webpagina`s aanzienlijk sneller worden geladen. Lees meer over de Chrome Beta update.

Download: Chrome Beta (gratis)

4. WhatsApp

whatsapp

WhatsApp heeft een nieuwe app-versie uitgebracht die het WhatsApp batterijverbruik vermindert. Hoewel WhatsApp niet één van de grootste energieverbruikers is – dat is eerder een app als Facebook of Twitter -, kan het batterijverbruik altijd worden verbeterd. Dat wil WhatsApp met de nieuwe app-versie doen die vooralsnog alleen als beta via de officiële website te verkrijgen is. Met de nieuwe versie wordt het aantal keer dat WhatsApp de smartphone `wakker maakt` verminderd. Dit zorgt ervoor dat de smartphone langer kan `slapen` en zodoende minder energie verbruikt. Lees meer over het WhatsApp batterijverbruik verminderd.

Download: Download de nieuwe WhatsApp als apk-bestand. Hoe je een apk-bestand installeert, lees je in onze handleiding apk-bestanden op je Android toestel installeren.

5. NU.nl

nunl

NU.nl heeft een update doorgevoerd waarmee gebruikers de mogelijkheid krijgen om zelf de voorpagina-weergave bij Android-tablets aan te passen. De NU.nl update komt binnen de komende uren beschikbaar en is daarmee gratis te downloaden in de Play Store. In de instellingen van de app kun je voortaan zelf bepalen of je de voorpagina van de app alleen met foto`s of als lijstweergave wilt zien. Het lijstje heeft nog wel een foto, maar ook die is in de instellingen uit te schakelen. Lees meer over de NU.nl update.

Download: NU.nl (gratis)

6. Pac-Man Dash!

pac man

Pac-Man Dash! is een `endless runner`-platformspel met een van de bekendste figuren uit de game-industrie. De game doet daarbij het meeste denken aan de ouderwetse tweedimensionale Sonic-titels. De titel maakt gebruik van Google Drive om maar liefst vier verschillende saves te bewaren, handig voor tablets die niet alleen door jou worden gebruikt. In Pac-Man Dash! ren je eindeloos door en moet je zoveel mogelijk koekjes en spookjes verorberen tijdens dat eindeloze geren. Verschillende power-ups helpen je bij deze actie. Aangezien je vanzelf rent, hoef je alleen op het scherm te tikken om te springen. Lees meer over Pac-Man Dash.

Download: PAC-MAN DASH! (gratis)

7. Krome

Als je het vervelend vindt dat je steeds op je mobieltje moet kijken om te zien of je nieuwe notificaties hebt, is Krome misschien de oplossing voor je. Met deze app worden al je Android-notificaties namelijk doorgezet naar je pc. Hierbij gaat het om alles wat je kunt bedenken: e-mails, tekstberichten of zaken als app-updates. Het enige wat je hiervoor nodig hebt, is de Krome-app en de voor Chrome beschikbare extensie. Lees meer over Krome.

Download: Krome (€0,50)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu