De beste Android apps in Play Store van week 30 – 2013

Redactie
28 juli 2013, 15:03
4 min leestijd
De beste Android apps in Play Store van week 30 – 2013
Google Play Store aanbiedingen

AndroidPlanet kiest iedere week de nieuwste, meeste interessante en beste Android apps en -games voor je uit en zet ze in een handige lijst. Dus: elke week de beste apps!

Deze week met een reeks aan nieuwe games waaronder Prince of Persia, Spaceteam en De Slimste Mens. Ook het nieuwe Google Play Games komt in de lijst voor.

Lees verder na de advertentie.

Bekijk ook onze top 100 Android Apps, de beste Nederlandse Android Apps  en het  het archief voor meer  Android apps en games.

1. De Slimste Mens

De Slimte Mens

De NCRV heeft een Android-app uitgebracht voor de Nederlandse versie van BN`er-kennisquiz De Slimste Mens. Nu kun je dus zelf uitzoeken of je net zo slim bent als seizoenwinnaars Jeroen Kijk in de Vegte en Arjen Lubach. In de Android-app van De Slimste Mens kun je in principe dezelfde rondes spelen die de kandidaten krijgen voorgeschoteld. In de 3-6-9 Ronde levert de derde, zesde en negende vraag je bijvoorbeeld seconden (punten) op, maar daarvoor moet je wel de beurt tot die vragen vasthouden. Lees meer over De Slimste Mens Android app.

Download: De Slimste Mens (gratis)

2. Google Play Games

google play games

Google heeft voor de gaming-diensten van de Play Store de Android-app Google Play Games gelanceerd. De app doet vooral denken aan Apples Game Center.
Met Google Play Games is het bijvoorbeeld mogelijk om leaderboards te bekijken en om te zien wat je Google+-vrienden aan het spelen zijn. Hierdoor zijn ze sneller uit te dagen voor een potje als het om een mulitplayer-game gaat. Op je Play Games-profiel worden bovendien al je achievements bijgehouden. Lees meer over Google Play Games.

Download: Google Play Games (gratis)

3. BitTorrent Sync

bittorrent sync

Er zijn inmiddels al genoeg apps en pc-programma`s die je bestanden overal synchroniseren. BitTorrent Sync is het nieuwste alternatief. De app versleutelt je bestanden en kost je helemaal niets. BitTorrent Sync is inmiddels beschikbaar voor Android, Windows, OS X en Linux en laat je bestanden synchroniseren via een lokaal netwerk of over het internet via beveiligde p2p-technologie. De makers van BitTorrent Sync zetten hun nieuwe dienst zelf niet echt in de markt als een Dropbox- of Google Drive-concurrent, maar zo wordt het inmiddels wel een beetje gezien. Lees meer over BitTorrent Sync.

Download: BitTorrent Sync (gratis)

4. Spaceteam

spaceteam

Als je van knopjes houdt en schreeuwen naar je vrienden, is Spaceteam volgens de makers de Android-game voor jou. In Spaceteam moet je namelijk in teams voorkomen dat je ruimteschip ontploft, en dat gaat er hectisch aan toe. Spaceteam speel je met 2 tot 4 spelers, en dit werkt met andere Android- én iOS-apparaten. Iedere speler krijgt een willekeurig `control panel`, waarop allerlei knopjes, schakelaars sliders en draaiknoppen staan afgebeeld. Het is zaak om zo snel mogelijk de instructies van de game op te volgen, zodat je ruimteschip niet ontploft. De twist is dat jouw instructies bij je vriend op zijn beeldscherm verschijnen. Lees meer over Spaceteam voor Android.

Download: Spaceteam (gratis)

5. MSN

msn

MSN voor Android is vanaf de grond herschreven en richt zich nu op zo overzichtelijk mogelijk het nieuws aanbieden. De app van Microsoft doet met zijn nieuwe uiterlijk vooral aan Windows Phone 8 denken: alle onderdelen van de app zijn te bereiken via felgekleurde tiles. MSN richt zich met zijn nieuws vooral op lokale feiten en groot internationaal wereldnieuws, gebracht op een erg toegankelijke manier. Lees meer over MSN voor Android.

Download: MSN (gratis)

6. Prince of Persia

prince of persia

Prince of Persia: The Shadow and the Flame is het vervolg op de Android-game Prince of Persia Classic. De game kost je 2,69 euro, maar geeft je daar wel een uitgebreid en erg mooi vormgegeven ervaring voor terug.
De nieuwe titel Prince of Persia: The Shadow and the Flame biedt spelers namelijk 15 levels die zich afspelen in vijf verschillende gebieden. Bij het verkennen van die 2d-platformlevels met enkele 3d-elementen moet er natuurlijk ook gevochten worden. Lees meer over Prince of Persia voor Android.

Download: Prince of Persia: The Shadow and the Flame (€2,69)

7. SuperSU

supersu

De root-app SuperSU van de Nederlandse ontwikkelaar Chainfire heeft een update gekregen die het belangrijke probleem met de cpu-spikes oplost. De vorige versie van SuperSU was beschikbaar gemaakt voor Android 4.3. Dit bracht enkele vervelende eigenschappen met zich mee, waaronder plotselinge processor-spikes waardoor de processor zonder enige aanleiding op volle toeren gaat draaien. De SuperSu Android 4.3 versie is gratis voor iedereen te downloaden. Lees meer over Android 4.3 en SuperSU.

Download: SuperSU (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu