De beste Android apps in Play Store van week 31 – 2013

Redactie
4 augustus 2013, 15:43
4 min leestijd
De beste Android apps in Play Store van week 31 – 2013
Google Play Store aanbiedingen

AndroidPlanet kiest iedere week de nieuwste, meeste interessante en beste Android apps en -games voor je uit en zet ze in een handige lijst. Dus: elke week de beste apps!

Deze week met een reeks aan nieuwe games waaronder A Ride into the Mountains, Hero Forge, Dropchord en Blastron en hele fijne updates voor WhatsApp en Facebook.

Lees verder na de advertentie.

Bekijk ook onze top 100 Android Apps, de beste Nederlandse Android Apps  en het  het archief voor meer  Android apps en games.

1. Blastron

blastron

Blastron is het beste te vergelijken met de klassieke 2d-Worms-titels en is nu eindelijk als gratis game naar Android gekomen. Het spel was er zoals vaker gebeurd al eerder voor de iPhone. Het spel doet offline door zijn arena-achtige gameplay ook denken aan titels als Awesomenauts. Je bestuurt dan namelijk in realtime je eigen Blastron die je kunt upgraden met allerlei nieuwe wapens die zo uit een tekenfilm zouden kunnen rollen. De singeplayer-game is dan ook vooral bedoeld voor het verzamelen van die nieuwe wapens en upgrades, want ze zijn online in te zetten. Leer meer over Blastron.

Download: Blastron (gratis)

2. WhatsApp

whatsapp

Aanrader: download WhatsApp update nu in Google Play, een fijne update die de verteringen van de afgelopen twee bètaversies van WhatsApp combineert. Zo zorgde een recente bètaversie voor een betere wifi-verbinding met WhatsApp (deze is al aan de huidige WhatsApp-app toegevoegd) en is met de laatste bèta het WhatsApp batterijverbruik verminderd. In diezelfde versie maakt het ook mogelijk om meerdere foto`s in één keer naar een contactpersoon te versturen. Lees meer over Download de nieuwe WhatsApp update.

Download: WhatsApp (gratis)

3. Facebook

facebook

De officiële Facebook-app heeft een update gekregen die het Facebook Home lockscreen naar Android brengt. Het lockscreen was, ondanks de vele kritieken op Facebook Home, één van de meest gewaardeerde functies van Facebooks softwarelaag. Deze is nu, zonder de gehele software, ook op je Android-toestel te activeren. Op dit moment worden de Samsung Galaxy S4, Samsung Galaxy S3, Samsung Galaxy Note 2, Nexus 4, HTC One X, HTC One X+ en HTC One ondersteund. De Galaxy S4 en Nexus 4 zijn nieuw in deze rij: die worden sinds de update aan de lijst van ondersteunde apparaten toegevoegd. Lees meer over het Facebook Home lockscreen.

Download: Facebook (gratis)

4. Dropchord

dropchord

Dropchord is een ritmische muziekgame uit de stallen van Double Fine, maker van onder andere de platformklassieker Psychonauts en Brütal Legend, de metal-game met Jack Black in de hoofdrol. Het nieuwste project van deze interessante game-ontwikkelaar is sinds donderdag beschikbaar voor Android. De game doet een beetje denken aan ShadowArc, een Android-game die we gisteren bespraken. In dit spel bestuur je namelijk ook een straal licht die je in lijn met de elektronische muziek en patronen om je heen moet houden, een steeds ingewikkeldere dans met je vingers. Lees meer over Dropchord.

Download: Dropchord (€2,29)

5. Bamboo Loop

bambooloop

De Japanse tableau-fabrikant Wacom is in de mobiele markt voornamelijk bekend vanwege zijn styli, het meervoud van stylus. Met een stylus kun je nauwkeuriger op een touchscreen tekenen door middel van de drukgevoeligheid die met het uiteinde kan worden uitgevoerd. De Bamboo Loop app is speciaal voor de stylus gemaakt, maar kan ook gewoon met de vingers worden bestuurd. Lees meer over Bamboo Loop in de Bamboo stylus review.

Download: Bamboo Loop (gratis)

6. Hero Forge

hero forge

Hero Forge is eigenlijk een kloon van Puzzle Quest, het bekende puzzelspel met rpg-elementen. Hero Forge weet zich echter prima te onderscheiden en brengt als gratis spel heel wat leuke spelelementen naar je Android toe. Door het oplossen van de `sliding block`-puzzels die een beetje aan mahjong doen denken kun je ervoor zorgen dat je je tegenstander aanvalt en uiteindelijk vernietigt. Met alle ervaringspunten die je daarmee verdient ku nje uiteraard nieuwe voorwerpen, wapens, bepantsering en upgrades aanschaffen. Lees meer over Hero Forge.

Download: Hero Forge (gratis)

7. Tunester

tunester

Tunester is een zeer fijne minimalistische muziekspeler van Nederlandse makelij. De app is voorzien van een mooi `flat design` en is volgens de ontwikkelaar gemakkelijk te gebruiken dan de iPod. Al je muziek wordt in één scherm weergegeven en de app is geheel met één hand te gebruiken. Je kunt elk nummer binnen twee keer klikken bereiken en het gebruik van een terugknop is niet mogelijk. Dat vinden de ontwikkelaar te oudbollig en totaal niet praktisch. Lees meer over Tunester.

Download: Tunester (gratis)

8. A Ride into the Mountains

a ride into the mountains

Ride into the Mountains is een stijlvolle game met een karakteristieke retro look de je voor slechts 75 eurocent uit de Google Play Store kunt oppikken. In het geval van deze titel een koopje wat ons betreft. In het spel ben je een jongen op een paard die allerlei gevaren om zich heen moet neerschieten met zijn pijl en boog. Een erg rustig ritje richting de bergen is deze game dus allerminst, want jij bent uiteraard de held die deze door demonen overlopen bergen even op moet ruimen. Lees meer over A Ride into the Mountains.

Download: A Ride into the Mountains (€0,75)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu