De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

De beste Android apps in Play Store van week 32 – 2013

Redactie
11 augustus 2013, 12:02
5 min leestijd
De beste Android apps in Play Store van week 32 – 2013
Google Play Store aanbiedingen

AndroidPlanet kiest iedere week de nieuwste, meeste interessante en beste Android apps en -games voor je uit en zet ze in een handige lijst. Dus: elke week de beste apps!

Deze week met de hele fijne WhatsApp-update die snelle spraakberichten mogelijk maakt, de gevaarlijke game die in Google Play te vinden is en een reeks aan andere fijne apps!

Lees verder na de advertentie.

Bekijk ook onze top 100 Android Apps, de beste Nederlandse Android Apps  en het  het archief voor meer  Android apps en games.

1. WhatsApp

whatsapp

Het langeverwachte WhatsApp spraakbericht verzenden worden eindelijk via een update aan de Android-app toegevoegd. Velen wachten al geruime tijd op een dergelijke functie om spraakberichten naar elkaar toe te sturen, ofwel een `walkie-talkie-feature`. Je drukt op de knop, spreekt een bericht in en deze wordt verstuurd zodra je de knop loslaat. Als je graag ziet dat het WhatsApp spraakbericht toch niet wordt verstuurd, beweeg je de vinger naar links op de opname te verwijderen. Lees meer over de WhatsApp spraakberichten.

Download: WhatsApp (gratis)

2. Permission Manager

permissionmanager

inds Android 4.3 maakt Google het mogelijk om de bevoegdheden van apps per app aan te passen. Een functie die voorheen alleen voor geroote toestellen mogelijk was. Omdat de nieuwe functie nogal diep in Android genesteld en verstopt zit, biedt Permission Manager voor velen met Android 4.3 de uitkomst. Permission Manager laat je de controle houder over al je apps, de permissies per app instellen en geeft je een simpele en handig overzicht van hetgeen dat op je Android-toestel draait. Fijner kun je het eigenlijk niet hebben. Lees meer over Permission Manager.

Download: Permission Manager (gratis)

3. Twisty Launcher

twisty launcher

De simpele polsbeweging waarmee je de camera van de Moto X snel activeert, is een van de speerpunten waarmee Motorola zijn nieuwste Android-vlaggenschip aan de man wil brengen. De Android-community heeft inmiddels al voor een alternatief gezorgd dat werkt met vrijwel iedere Android-smartphone, Twisty Launcher genaamd. Twisty Launcher laat je bovendien meer dan alleen de camera openen met een polsbeweging en is volledig aanpasbaar. Voor het gebruiken van de twee andere polsbewegingen en het instellen van andere apps moet je alleen wel 75 eurocent neerleggen. Anders kun je alleen snel je camera openen met de app. Lees meer over Twisty Launcher.

Download: Twisty Launcher (gratis)

4. SMTH

smth

De game Send Me To Heaven is de meest gevaarlijke game die ooit in de Play Store is verschenen. Zo gevaarlijk dat Apple de app uit de App Store heeft verwijderd omdat het `gedrag dat mogelijk schadelijk voor het toestel van de gebruiker is aanmoedigt`. Reden genoeg om nóg geïnteresseerder in SMTH te zijn. De regels van de game zijn simpel: gooi je smartphone zo hoog mogelijk, vang `m weer op en kijk hoe hoog je hebt gegooid. Hoe hoger, hoe beter. De scores worden via een sociaal scorebord gedeeld waarna je jouw score met vrienden of mensen van over de hele wereld kan vergelijken. Oh ja: en laat je smartphone vooral niet vallen. Lees meer over de gevaarlijke game SMTH.

Download: S.M.T.H (gratis)

5. Clean File Manager

clean file manager

Clean File Manager kost je niets, heeft een prachtig Holo-design en is een van de overzichtelijkste bestandsbeheerders die we voor Android hebben gezien. Een echte aanrader dus. Je kunt bij dat mooi Holo-design uit twee thema`s kiezen, een donkere en een lichte. Met handige veegbewegingen naar links of rechts navigeer je daarnaast snel door je mappen. Clean File Manager pakt ook nog eens zip-bestanden en aanverwanten uit, laat je mappen en bestanden soepel sorteren en heeft verschillende opties om al je data te doorzoeken. Lees meer over Clean File Manager.

Download: Clean File Manager (gratis)

6. RedReader

redreader

RedReader is een gratis app voor het lezen van al je zogeheten subreddits op Reddit, en volledig opensource. En, hoewel de app je niets kost, krijg je ook nergens reclames te zien. De app is nog wel een bèta, maar bevat al een prachtig Holo-design. Geen vuiltje aan de lucht dus. De RedReader-app heeft daarnaast enkele handige functies. Zo kun je zelf instellen wat naar links of rechts swipen uithaalt. Standaard geef je er iemand een zogeheten upvote of downvote mee, de manier waarop berichten op de populaire site Reddit gecureerd worden. Lees meer over RedReader.

Download: RedReader Beta (gratis)

7. Expense Manager

expense manager 1

Expense Manager is een gratis budgetbeheerder voor Android. Dankzij zijn overzichtelijke Holo-uiterlijk en flinke rits aan verschillende functies, is de app wat ons betreft zeker een aanrader. Voor een flink bedrag van €2,50 kun je wel wat extra opties in de app erbij krijgen, maar die aankoopknop lijkt voorlopig nog niks te doen en zonder die investering werkt de app ook meer dan prima, zonder reclames. Lees meer over Expense Manager.

8. 1 Second Everyday

1 second everyday

Met 1 Second Everyday kun je iedere dag een filmpje van je leven maken, wel van maximaal 1 seconde. Die secondes worden aan het einde van een zelf bepaalde periode automatisch omgezet in een filmpje met al die fragmenten achter elkaar. Het idee van een app als 1 Second Everyday is natuurlijk allesbehalve nieuwe. Er zijn immers al talloze zelfgemaakte filmpjes op YouTube te vinden met hetzelfde concept. Toch gebeurt het al snel dat mensen het één dag vergeten of er na een tijdje mee stoppen. 1 Second Everyday wil dat voorkomen, en herinnert je iedere dag aan het opnemen van je leven. Lees meer over 1 Second Everyday.

Download: 1 Second Everyday (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu