De beste Android apps in Play Store van week 33 – 2013

Redactie
18 augustus 2013, 12:11
5 min leestijd
De beste Android apps in Play Store van week 33 – 2013
Google Play Store aanbiedingen

AndroidPlanet kiest iedere week de nieuwste, meeste interessante en beste Android apps en -games voor je uit en zet ze in een handige lijst. Dus: elke week de beste apps!

Deze week met heel veel nieuwe apps en games, waaronder de bloedmooie game Dots, de eerste officiële Office-app (die helaas nog alleen voor Office 365-abonnee’s beschikbaar is) en prachtige weer-app van Yahoo die eindelijk voor Android-toestellen te downloaden is.

Lees verder na de advertentie.

Bekijk ook onze top 100 Android Apps, de beste Nederlandse Android Apps  en het  het archief voor meer  Android apps en games.

1. Leisure Suit Larry

leisure suit larry

Leisure Suit Larry voor Android verscheen een maand geleden al even in Google Play, maar verdween alweer snel. Nu is de app weer terug, en kunnen we weer aan de slag met Reloaded. Leisure Suit Larry: Reloaded is eigenlijk de eerste Leisure Suite Larry-game die ooit is verschenen, maar dan `remastered` en verbeterd voor het Android-platform. Lees meer over Leisure Suit Larry.

Download: Leisure Suit Larry: Reloaded (gratis)

2. Office 365

office mobile voor office 365

e Android-app Office Mobile voor Office 365 is eindelijk beschikbaar geworden in Nederland. Dit is natuurlijk erg fijn voor Android-gebruikers die al maandelijks of jaarlijks betalen voor Microsofts uitgebreide Office-pakket. Office 365 voor Android is al te downloaden voor ieder toestel. Office Mobile voor Office 365 is om te beginnen een hele mond vol, maar biedt Android-gebruikers ook eindelijk de mogelijkheid om al hun Excel- Word- en PowerPoint-documenten mobiel te bewerken. Dit was natuurlijk al mogelijk via enkele andere apps, maar met Office 365 voor Android hoef je niet langer te klooien met apps van derden. Lees meer over Office 365.

Download: Office Mobile voor Office 365 (gratis)

3. Middle Manager of Justice

middle manager of justice

Double Fine kennen de meeste gamers wel van Psychonauts en Brütal Legend. Nu komt de gevierde ontwikkelaar met superhelden-game Middle Manager of Justice. In Middle Manager of Justice ben je eigenlijk de manager van een team vol superhelden, want die moeten er immers ook zijn. Deze superhelden moet je zelf aannemen en bezighouden in het kantoor om hun vaardigheden te verbeteren, bijvoorbeeld door ze hun kracht of gezondheid te laten trainen. Als er vervolgens gevaar op de loer ligt, is het tijd om al die getrainde superhelden aan te sturen in het gevecht tegen de kwade krachten die superhelden doorgaans bestrijden. Lees meer over Middle Manager of Justice.

Download: Middle Manager of Justice (gratis)

4. Yahoo Weer

yahooweer

Yahoo Weer is eindelijk voor Android uitgebracht. De app, die al geruime tijd beschikbaar en zeer populair op iOS is, laat gebruikers het huidige weer en de weersverwachting in een zeer visueel ingestelde app bekijken. Zo gebruikt Yahoo Weer foto`s van de eveneens Yahoo-dienst Flickr, gemaakt door fotografen die door Yahoo zijn uitgekozen en waar ze de foto mooi van vinden. En ja, ook jij kan bij de gekozen foto`s horen, mits je de kiekjes naar Flickr uploadt en er beperkte rechten aan hebt verleend. Lees meer over Yahoo Weer.

Download: Yahoo Weer (gratis)

5. Dots

dots

Dots is een simpel doch verslavend puzzelspel dat draait om het verbindingen van punten. De Android-game is de afgelopen weken erg populair geworden. In Dots krijg je namelijk 60 seconden om zoveel mogelijk van die verbindingen te maken. Het onderscheid tussen die verbindingen wordt gemaakt met kleurtjes. Blauwe dots zijn aan elkaar te verbinden, groene met groen. Streep je er een paar weg, dan verschijnen er weer nieuwe op die kortstondig lege punten. Het is aan jou om zoveel mogelijk punten te scoren in die ene minuut. Lees meer over Dots.

Download: Dots: A Game About Connecting (gratis)

6. Geometry Dash

geometry dash

Geometry Dash deed mij direct aan Bit.Trip Runner denken. In Gemotry Dash moet je namelijk op de maat van elektronische muziek op de juiste momenten op het scherm tikken om gevaarlijke objecten te ontwijken. De muziek waarop je dit doet is erg tof. In de trailer is bijvoorbeeld al een van de fijnste deuntjes uit Castle Crashers te horen, een andere game van een totaal andere ontwikkelaar. Eigenlijk is Geometry Dash dus een combinatie van een zogeheten endless runner en een ritmespel, twee genres waar je momenteel mee dood wordt gegooid in Google Play. Deze titel is gelukkig wel een perfecte mix van de twee, mede dankzij zijn mooi uitgevoerde beelden en fijne muziekdeuntjes. Lees verder over Geometry Dash.

Download: Geometry Dash (€1,61)

7. HabitRPG

habitrpg

HabitRPG maakt van al je taken een heuse game. Door het voltooien van de taken speel je punten vrij. Door ze stiekem over te slaan ga je dood. Technisch gezien is HabitRPG geen spel, maar het kan je wel dermate motiveren bij het voltooien van je afspraken en to-do`s zodat je niet alles uit blijft stellen, mocht dat een probleem zijn in je dagelijkse leven. Na het voltooien van een taak krijg je dus ervaringspunten en een klein beetje geld. Daarmee kun je je eigen avatar met steeds toffere bepantsering en wapens uitdossen. Als je een taak niet voltooit, straft HabitRPG je. Dan verlies je namelijk hitpoints, en die mag je uiteraard niet allemaal verliezen. Lees meer over HabitRPG.

Download: HabitRPG (gratis)

8. CyanogenRom Downloader

cyanogenmod downloader

Als je graag van CyanogenMod gebruik maakt, kende je CyanogenRom Downloader waarschijnlijk al. Die app is na zijn laatste update nog veel beter geworden. Je kunt nu namelijk zelf instellen wanneer hij automatisch zoekt naar een nieuwe versie van je huidige CyanogenMod-installatie, midden in de nacht bijvoorbeeld. Hierbij is bovendien in te stellen dat hij eerst een backup maakt van al je gegevens, zonder dat jij er omkijken naar hebt dus. Lees meer over CyanogenRom Downloader.

Download: CyanogenROm Downloader (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu