De beste Android apps in Play Store van week 34 – 2013

Redactie
25 augustus 2013, 11:31
3 min leestijd
De beste Android apps in Play Store van week 34 – 2013
Google Play Store aanbiedingen

AndroidPlanet kiest iedere week de nieuwste, meeste interessante en beste Android apps en -games voor je uit en zet ze in een handige lijst. Dus: elke week de beste apps!

Deze week met heel veel nieuwe apps en games, waaronder de mooie weer-app Nice Weather, de fijne updates voor Google Keep en YouTube en de zeer gave notificatie-app die enkele features van de Moto X naar jouw toestel brengt.

Lees verder na de advertentie.

Bekijk ook onze top 100 Android Apps, de beste Nederlandse Android Apps  en het  het archief voor meer  Android apps en games.

1. ActiveNotifications

activenotifications

Krijg de gave Moto X notificaties op je Android-toestel met de gratis app ActiveNofications. De app weergeeft op eenzelfde manier als de Moto X notificaties op het lockscreen. Dit gebeurt als volgt: op het lockscreen, dat normaliter geheel zwart is met alleen een witte digitale klok, verschijnt een eveneens wit icoon voor het type notificatie dat de telefoon ontvangt. Lees meer over de gave Moto X notificaties.

Download: ActiveNotifications (gratis)

2. Camera JB+

camera jb+

Camera JB+ lijkt precies op de officiële camera-app van Androids Jelly Bean, maar is voorzien van meer features en beschikbaar voor Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) en hoger. Naast een camera biedt Camera JB+ ook een handige fotobewerking die je snel en gemakkelijk je kiekjes laat aanpassen. Lees meer over Camera JB+.

Download: Camera JB+ (1,99 euro)

3. YouTube

youtube

De YouTube-app voor Android heeft van Google een update ontvangen. De YouTube update voert enkele grote veranderingen in de interface van de app door. Zo werkt YouTube voortaan met zogeheten Cards-informatie, bekend van Google Now, en is er een multi-window-feature die je een video in één venster laat bekijken terwijl je de app kunt blijven gebruiken. Ook heeft Google een nieuw icoon voor de app toegevoegd. Lees meer over de YouTube update.

Download: YouTube (gratis)

4. Minuum Android Keyboard

minuum android keyboard

Met Minuum Android Keyboard kun je razendsnel typen op je Android-toestel. De Android-app doet dit onder andere door je woordkeuze te voorspellen. Minuum Keyboard doet vooral aan een t9-toetsenbord van weleer denken, maar is toch wezenlijk anders qua opzet. De Android-app maakt namelijk nog steeds gebruik van een qwerty-indeling, maar zet de onder elkaar staande toetsen Q, A en Z erg dicht bij elkaar. Eigenlijk onder één knop. Je kunt ook kiezen voor andere indelingen, zoals azerty. Let op: de app is vooralsnog alleen in het Engels beschikbaar. Lees meer over Minuum Android Keyboard.

Download: Minuum Keyboard (€2,90)

5. Timely

timely

Timely is een wekker-app voor je Android-toestel, en wat ons betreft momenteel het mooiste alternatief op dit gebied. De app heeft een bloedmooie interface en intuïtieve besturing. Een alarm instellen gaat bijvoorbeeld helemaal via vegen, waarmee je met stappen van vijf minuten soepel in kunt stellen wanneer je toch echt weer je bed uit moet. Als het je echt om drie minuutjes extra slaap gaat, kun je de wekker natuurlijk ook per minuut instellen. Lees meer over Timely.

Download: Timely (gratis)

6. Google Keep

googlekeep

De Google Keep update brengt een nieuwe interface met handige menubalk en herinneringen op basis van locatie of tijd naar de officiële notitie-app van Google. De update, die op het Google Drive-blog is aangekondigd, meldt dat de update meer functionaliteit aan de app moet toevoegen. Daar begint de menubalk mee, die voortaan vanaf de linkerkant naar binnen komt vouwen. Hier staan onder andere `opmerkingen` (met alle notities), `archiveren` (met gearchiveerde notities) en `herinneringen` (overzicht van alle notificaties). Lees meer over de Google Keep update.

Download: Google Keep (gratis)

7. Nice Weather

niceweather

Nice Weather is een mooi minimalistische weer-app voor Android. Eén zonder poespas, maar wel één die direct de aandacht trekt. De app laat door middel van iconen het weer zien en kom t in verschillende kleurtjes, waaronder blauw, geel, rood en grijs. De weer-iconen geven direct zicht op de weersverwachting en de twee grafieken aan de onderzijde laten zien wanneer de temperatuur het hoogst is en wanneer er regen valt. Lees meer over Nice Weather.

Download: Nice Weather (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu