De beste apps in Google Play Store van week 1 – 2013

Redactie
6 januari 2013, 15:48
4 min leestijd
De beste apps in Google Play Store van week 1 – 2013

Android Planet kiest elke week de nieuwste, flink geüpdate en beste Android apps en -games voor je uit en zet ze in een handig rijtje. Deze week onder andere de alternatieve Facebook-app Facedroid, het nieuwe SwiftKey Flow, de simulatiegame Farming Simulator en het handige Skitch.

Lees verder na de advertentie.

1. Facedroid

De officiële Facebook-app is sinds de laatste update een stuk beter geworden, maar blijft een flinke hap uit je batterijduur nemen. Verschillende processen draaien op de achtergrond om continu alle posts, likes en chats bij te houden. Facedroid wil juist dat je batterijduur gespaard blijft. Daarnaast beschikt de app over een speciale tablet-interface – iets dat de officiële Facebook-app nog steeds niet heeft – waarmee je optimaal van je schermgrootte gebruik maakt. Nu tijdelijk met zestig procent korting te downloaden in de Google Play Store.


2. Facebook Messenger

Facebook Messenger heeft een hele bijzondere update gehad: het wordt voortaan mogelijk om gesproken berichten naar je Facebookvrienden te versturen. Deze gesproken berichten kun je via de app opnemen door op de opnameknop te drukken. Zodra je de knop loslaat, wordt het gesproken bericht verzonden. Je Facebookvriend of -vriendin kan deze dan via de app openen. Als ze de Facebook Messenger-app niet hebben geïnstalleerd, krijgen ze een melding binnen dat ze de app nodig hebben om het gesproken bericht te beluisteren.


3. Skitch

Skitch is de zoveelste leuke app van Evernote Corp., de ontwikkelaar van onder andere Evernote, Evernote Food en Evernote Hello. Skitch is een gratis app die je helpt om snel en gemakkelijk foto’s, screenshots en andere afbeeldingen aan te passen door bijvoorbeeld pijlen, vormen en tekst aan de betreffende afbeelding toe te voegen. Als je klaar bent, kun je ‘m in Skitch opslaan en met anderen delen. Na de laatste update werkt Skitch weer een stuk sneller, worden foto’s beter in de app geladen en hoeft Skitch niet meer per se een geheugenkaart nodig te hebben.


4. Pudding Monsters

Een nieuw, tof en verslavend puzzelspel van de ontwikkelaars van het succesvolle Cut the Rope. In Pudding Monsters moet je van de kleine monstertjes een zo groot mogelijk monster maken door ze aan elkaar vast te plakken. Hoe groter je monster, hoe meer van je vriendjes je kunt redden. Pak speciale power-ups, creëer je eigen unieke monster en gebruik je eigen magische krachten en misschien ben jij na 75 levels wel de uiteindelijke winnaar.


5. Retune

In de Google Play Store zijn maar weinig goede remote-apps voor iTunes te vinden, met name sinds de introductie van het nieuwe iTunes 11. Retune ondersteunt al de laatste versie, beschikt over enorm veel functies en is gratis in de Google Play Store te downloaden. De uitstekende remote-app heeft een aparte interface voor zowel smartphones als tablets, kan via de volumeknoppen het volume van iTunes verhogen of verlagen en het is ook mogelijk om nummers in de afspeelqueue te zetten. Mocht je de app een fijne toevoeging aan je Android-toestel vinden; schroom dan vooral niet om te doneren.


6. Farming Simulator

Farming Simulator 2013 is één van de beste verkochte simulatiegames van vorig jaar. Geen wonder: je kon in de game ook daadwerkelijk ¡lles doen wat een boer in het dagelijks leven bezighoudt. De mobiele versie van de simulatiegame beschikt over toffe (tractor)merken als Deutz-Fahr, verschillende gewassen als maïs en tarwe en een heus dag- en nachtritme. Zo kun je op de bank, in de trein of tijdens het wachten bij de tandarts je virtuele boerendroom vervullen.


7. Happy Fall

De derde game in ons lijstje is op dit moment een grote hit in de Google Play Store. Het spelmechanisme is heel simpel: je moet gewoon vallen. Maar het puddinkje is niet zo stevig, dus pas op voor lange vallen en vervelende insecten. Door power-ups en munten te verzamelen moet je ongeschonden zo ver mogelijk naar beneden zien te komen. Hoe meer munten, hoe krachtiger de power-ups kunnen zijn. Het is ook mogelijk om je munten aan nieuwe puddinkjes uit te besteden.


8. SwiftKey Flow beta

SwiftKey Flow beta, de grote concurrent voor Swype, heeft een grote update gekregen en iedereen kan de app gratis uittesten. SwiftKey Flow beta combineert de uitstekende woordvoorspelling van SwiftKey met het Swype-achtige mechanisme waarmee de gebruiker door van letter naar letter te vegen woorden samenstelt. De laatste update lost onder andere een paar vervelende vastlopers op, laat de app minder energie verbruiken en brengt met name de snelheids- en prestatieverberingen voor tijdens het typen en swypen. Probeer de bètaversie vooral even uit. Hoe je een APK-bestand installeert, lees je hier.

Download: Swiftkey Flow beta (gratis, via de SwiftKey-website)

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu