De beste apps in Google Play Store van week 10 – 2013

Redactie
9 maart 2013, 14:00
4 min leestijd
De beste apps in Google Play Store van week 10 – 2013
real racing android

Android Planet kiest elke week de nieuwste, flink geüpdate en beste Android apps en -games voor je uit en zet ze in een handig rijtje. Deze week onder andere de toffe games Temple Run: Oz, Real Racing 3 en Bladeslinger, de zeer fijne beta-app van Opera en het gloednieuwe Superuser.

Lees verder na de advertentie.

1. Temple Run: Oz

Ren, spring en glijd voor je leven, en verzamel ook nog eens zo veel mogelijk gouden munten en power-ups terwijl je dit doet! Temple Run: Oz is de opvolger van het megasuccesvolle Temple Run 2 en in samenwerking met Disney ontwikkeld, gebaseerd op de aankomende film Oz the Great and Powerful. In de game, die geheel in de Oz-setting is – inclusief de yellow brick road -, ren je door de kleurrijke landschappen van de film en vlieg je in een luchtballon door de wolken. Naast enkele nieuwe gameplay-elementen is er vooral heel veel hetzelfde gebleven, maar ondanks dat voelt Temple Run: Oz aan als een geheel nieuwe game die je weer tientallen uren vermaak biedt.

Download: Temple Run: Oz (€ 0,75)2. Opera browser beta

Opera wil de strijd met Chrome, Dolphin en Firefox aan gaan en heeft daarom Opera browser beta uitgebracht. De app heeft een geheel nieuwe interface, gebruikt de snelle renderingtechniek van Chrome waardoor websites rapper inladen en heeft een hele fijne databesparende optie. Met laatstgenoemde kun je websites via de servers van Opera comprimeren om ze sneller in te laden of om dataverkeer te besparen. Handig als je tegen je datalimiet aan zit of voor die ene keer dat je alleen maar een GPRS-verbinding tot je beschikking hebt.

Download: Opera browser beta (gratis)3. Real Racing 3

Het spetterende vervolg op Real Racing 2 is uitgebracht en brengt een strakkere gameplay en graphics om van te watertanden. Ik houd niet van racegames, maar zelfs Real Racing 3 heeft mij tegen mijn vrienden aan het racen gekregen. De game is geheel gratis online te spelen en je racet tegen de tijden van anderen. Deze tijden worden gesimuleerd in de games die jij rijdt, waardoor het net lijkt alsof je ook daadwerkelijk tegen elkaar racet. Als je sneller in betere auto’s wilt racen, moet je helaas wel een in-game aankopen doen, maar dat kun je de ontwikkelaar van een gratis game niet kwalijk nemen.

Download: Real Racing 3 (gratis)4. Atrium for Facebook

De Facebook-app is, ondanks de recente updates, nog steeds eenn batterijslurpende Android-app die lang niet altijd even stabiel werkt. Atrium wil de simpliciteit en snelheid in Facebook terugbrengen. De interface is gebaseerd op het Holo-design van Android 4.0 Ice Cream Sandwich en geeft je snel toegang tot de meest gebruikte functies, waaronder je vrienden, het chatten en natuurlijk posten van berichten en foto’s. Probeer het vooral even uit, want Atrium is geheel gratis in de Google Play Store te downloaden.

Download: Atrium for Facebook (gratis)5. Scope

Scope is een fijne dienst om al je sociale mediaverkeer in één app te bundelen. Door de laatste update heeft Scope eindelijk een design dat het verdient. Net als Atrium heeft de app eveneens het design van Android 4.0’s Holo in zijn achterhoofd, waardoor het navigeren door de interface zeer gemakkelijk is. Velen noemen het de Flipboard voor je social media. Die bewering is, helemaal door het nieuwe design, echt de waarheid. De gratis versie bevat advertenties, de betaalde versie verwijdert ze.

Download: Scope (gratis)6. Superuser

De nieuwe app Superuser is de eerste volledige gratis en open source root-app die beschikbaar is voor Android 4.2 Jelly Bean. Gemaakt door de ontwikkelaar van ClockworkMod Recovery en Rom Manager, die met deze twee apps al veel furore maakte in de root-wereld. Superuser geeft apps de rootrechten die ze nodig hebben om goed te functioneren. Denk aan apps als Lightflow, Titanium Backup of Franco.kernel. Daarnaast biedt Superuser ook de ondersteuning voor meerdere gebruikersaccounts bij tablets, waardoor iedereen rootrechten aan zijn eigen apps kan geven. De app kan enkel geïnstalleerd worden op geroote toestellen en vervangt dan je huidige root-app. Een installatiebestand via ClockworkMod Recovery is ook beschikbaar.

Download: Superuser (gratis)7. Socialcam

Socialcam wordt na de update ook wel de Instagram voor video’s genoemd. Sinds het versienummer naar 2.0 is verhoogd, beschikt de video-app over speciale videofilters en een compleet nieuwe interface om dee filters nog sneller over je video heen te plaatsen. De geschoten video’s kun je met één druk op de knop naar Facebook, Twitter en YouTube uploaden, en Socialcam uploadt je video gewoon op de achtergrond. Je hebt ook de mogelijkheid om de video’s in de cloud van Socialcam op te slaan. Zonder kosten of lengtelimiet.

Download: Socialcam (gratis)8. Bladeslinger

Ik kan zonder twijfel zeggen dat Bladeslinger de tofste actie in een mobiele game ooit biedt. Vergeet het cheesy verhaal (cowboy moet het kwaad overwinnen door wezens te doden) en vecht er gewoon op los met messen, geweren en speciale krachten. De actie is werkelijk waar om van te smullen, maar je moet elk commando wel precies goed timen om de juiste combo’s te maken. De game is geoptimaliseerd voor apparaten met Nvidia’s Tegra 3-chip, maar draait ook gewoon op de meeste andere Android-toestellen.

Download: Bladeslinger (€ 2,28)Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu