De beste apps in Google Play Store van week 11 – 2013

Redactie
16 maart 2013, 14:00
4 min leestijd
De beste apps in Google Play Store van week 11 – 2013
wevideo

Android Planet kiest elke week de nieuwste, flink geüpdate en beste Android apps en -games voor je uit en zet ze in een handig rijtje. Deze week onder andere het geüpdate sociale netwerk Path, het nieuwe design van onze favoriete berichtdienst WhatsApp, de proefversie van GO’s Next Launcher en een superhandige app om snel GIF-bestanden mee te maken.

Lees verder na de advertentie.

1. Path

Het sociale netwerk Path is vooral bekend vanwege de privé-instellingen die de app biedt. Zo is Path bedoeld voor je familie en beste vrienden en niet voor oud-schoolgenoten, vage kennissen of onenightstands waar je de naam eigenlijk niet meer van herinnert. De laatste update is de derde grote verandering voor Path en brengt een geheel nieuwe berichtendienst naar het sociale netwerk. Hierdoor kun je simpel en gemakkelijk met je Path-vrienden chatten, stickers naar elkaar versturen, je locatie doorgegeven en andere mediabestanden delen. Daarnaast lanceert het sociale netwerk The Shop, een plek waar je speciale fotofilters of stickers kunt aanschaffen.

Download: Path (gratis)2. WhatsApp

Onze favoriete berichtendienst WhatsApp heeft eindelijk de (grafische) update gehad die de app verdient. Na al die jaren oogt WhatsApp niet meer als een Android 2.3 Gingerbread-app. De nieuwe menubalk is lekker overzichtelijk, er is meer witruimte beschikbaar en ook het lettertype is aangepast waardoor tekst net wat netter op je beeldscherm verschijnt. WhatsApp heeft tevens de optie ingebouwd om met korting een driejarig of vijfjarig abonnement op de berichtendienst te nemen, voor respectievelijk 2,40 en 3,34 euro. Eén jaar kost 89 eurocent.

Download: WhatsApp (gratis)3. GifBoom

GIF-bestanden zijn bewegende plaatjes die uit heel veel stilstaande afbeeldingen bestaan. Groot geworden door het internet, en nog groter geworden door de veelzijdigheid van de GIF. Het is namelijk een (veelal kort) filmpje die door zijn grootte gemakkelijk via de browser te bekijken is. Met GifBoom maak je zelf binnen zestig seconden je eigen GIF-bestanden. Je gebruikt hiervoor je camera of fotobibliotheek en kunt uit een reeks verschillende opties kiezen. Zo is het mogelijk om de snelheid van de GIF aan te passen, tekst toe te voegen of een filter over de GIF te plaatsen. Je gemaakte creatie is via de app naar Facebook, Twitter en Tumblr up te loaden of via e-mail of MMS te verzenden.

Download: GifBoom (gratis)4. 9GAG

Na een officiële iPhone-app brengt de humorwebsite 9GAG nu ook een officiële Android-app uit. 9GAG is één van de bekendste websites waar memes en specifieke internethumor samenkomen, in de vorm van grappige plaatjes waar je maar doorheen blijft scollen. 9GAG is een ideale website om tussendoor even op te kijken en heerlijk lang door alle afbeeldingen te scrollen. Van lolcats naar de Y U NO-guy: op 9GAG vind je ze allemaal.

Download: 9GAG (gratis)5. Real Boxing

Real Boxing is een prachtige en realistisch ogende boksgame die enkel voor Tegra-apparaten beschikbaar is. Een Tegra-apparaat heb je als je smartphone gebruikmaakt van Nvidia’s Tegra-chip. Real Boxing laat je vechten voor één van de drie grote titels en tegen 20 verschillende tegenstanders. De ontwikkelaar heeft veel aandacht besteed aan de slowmo’s van je spetterende uppercuts en de geluidseffecten en ook je bokser is helemaal naar eigen wens aan te passen. Zo kun je kiezen uit verschillende haarstijlen, huidskleuren, tattoos en stoere kleding.

Download: Real Boxing (€ 4,49)6. Next Launcher 3D Trial Version

Het was een vreemde zet van ontwikkelaar GO Launcher om zijn nieuwe app Next Launcher voor maar liefst 7,35 euro in de Google Play Store aan te bieden. Reden genoeg voor velen om de homescreen-vervanger niet aan te schaffen. Om deze grote groep toch over te halen, heeft GO Launcher een gloednieuwe trial version beschikbaar gesteld waardoor je de app 36 uur kan testen. Next Launcher 3D is een homescreen-vervanger die je smartphone een compleet andere look geeft en vooral de spetterende 3D-animaties laat schitteren.

Download: Next Launcher 3D Trial Version (gratis)7. Floating Browser Flux!

Toegegeven, Floating Browser Flux! draait nog niet zo stabiel, maar de app laat wel één van de leuke eigenschappen van Android zien: de aanpasbaarheid. Met Floating Browser Flux! kun je op je huidige scherm een extra browserscherm openen waar je snel even naar specifieke informatie kunt zoeken. De app is beschikbaar voor Android-toestellen vanaf Android 1.5 en ondersteunt tabbladen en favorieten. Daarnaast beschikt Floating Browser Flux! over een snelle zoek-optie en kun je met de Professional Edition tien vensters tegelijkertijd openen. Het nadeel van zo veel tabbladen is dat de app dan wel enorm veel werkgeheugen in gebruik neemt.

Download: Floating Browser Flux! (gratis)8. WeVideo

WeVideo is een krachtige en uitgebreide video-edit app voor Android. Met de app kun je foto’s en video’s vastleggen en deze gebruiken in je eigen video-projecten door de knippen, plakken en alle bestanden in te delen. Een achtergrondmuziekje of videofilter toevoegen is ook geen probleem. Het uiteindelijke resultaat kun je op je smartphone of tablet opslaan of naar verschillende sociale media of de Mobile-To-Cloud van WeVideo uploaden. De app verkeert op dit moment in de bètafase en is daarom enkel beschikbaar voor de Samsung Galaxy S III, Samsung Galaxy Note-toestellen en Nexus 4. Later komen hier meerdere Android-toestellen bij.

Download: WeVideo (gratis)Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu