Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

De beste apps in Google Play Store van week 12 – 2013

Redactie
23 maart 2013, 14:00
5 min leestijd
De beste apps in Google Play Store van week 12 – 2013

Android Planet kiest elke week de nieuwste, flink geüpdate en beste Android apps en -games voor je uit en zet ze in een handig rijtje. Deze week onder andere de nieuwe Google-dienst Keep en het vernieuwde NS Reisplanner Xtra en Gmail. Daarnaast besteden we aandacht aan de homescreenvervanger Chameleon Launcher en de games Super Stickman Golf 2 en Oil Rush: 3D Naval Strategy.

Lees verder na de advertentie.

1. Google Keep

De nieuwe Google-dienst Keep gaat de concurrentie aan met Evernote en Wunderlist, beide notitie-apps waar je al je herinneringen en lijstjes in kunt opslaan. Google Keep is grotendeels een versimpelde versie van Evernote. De app biedt de mogelijkheid om notities via tekstinvoer, lijstjes of foto’s op te slaan en deze met een kleur te markeren. Alle notities worden groot op het scherm weergegeven en via de geïntegreerde widget kun je snel nieuwe notities aan Google Keep toevoegen. De content wordt automatisch via Google’s cloudserver opgeslagen waardoor je ook met de browser je notities kunt bereiken.

Download: Google Keep (gratis)2. Chameleon Launcher for Phones

Chameleon Launcher haalde vorig jaar zijn financiering via Kickstarter op. De app was tijdens de release enkel beschikbaar voor Android-tablets, maar de ontwikkelaars hebben Chameleon Launcher nu ook voor Android-smartphones uitgebracht. De homescreenvervanger bestaat voornamelijk uit speciale widgets die naar eigen wens in grootte en qua content aangepast kunnen worden. Zo heb je bijvoorbeeld een widget voor je kalender, het weer, Instagram, Twitter en al je RSS-feeds. Het is daarnaast ook mogelijk om Chameleon Launcher automatisch van type homescreen te laten wisselen op basis van GPS-locatie, wifi-netwerk of de tijd. De volledige versie voor Android-tablets en -smartphones heeft een prijskaartje van 3,12 euro, Chameleon Launcher for Phones is enkel op Android-smartphones (met een minimale resolutie van 720p) te installeren en is met 2,25 euro iets goedkoper dan de volledige versie.

Download: Chameleon Launcher for Phones (€ 2,25)3. Gmail

Degenen die al Android 4.1 Jelly Bean op hun toestel hebben draaien, kunnen na de laatste update van Gmail voor Android eindelijk gebruikmaken van het antwoorden, archiveren of verwijderen vanuit de meldingen – zonder de app te openen. Dergelijke acties uit de notificatiebalk stonden al veel langer op de planning, maar zijn door Google pas sinds de laatste update ingevoerd. Daarnaast is de zoekfunctie enorm verbeterd en wordt het mogelijk om offline sneller naar e-mails te zoeken. Google heeft eveneens de standaard bugfixes en prestatieverbeteringen doorgevoerd, maar voor de Gmail-liefhebbers moeten de nieuwe acties vanuit de notificatiebalk al heel veel e-mailbevrediging bieden.

Download: Gmail (gratis)4. Greenify

Greenify laat je Android-apparaat sneller en meer energiezuinig draaien door apps te sluimeren wanneer ze niet nodig zijn. Greenify, dat wel van rootrechten voorzien moet worden, houdt al je draaiende apps nauwlettend in de gaten en weet precies wanneer een app niet meer nodig is of rustig op de achtergrond kan draaien. Let wel: Greenify is geen taskkiller, maar een volwaardige app die heel slim al je onnodige apps in sluimerstand zet. De gebruiker krijgt met Greenify tevens een handig inzicht op hetgeen wat de smartphone of tablet vertraagt en waar nog wat extra energie bespaard kan worden.

Download: Greenify (gratis)5. Swype Beta

Swype wordt door velen gezien als het beste alternatieve toetsenbord voor Android. Hoewel de app nog steeds niet officieel in de Google Play Store verkrijgbaar is, is het team achter Swype druk bezig om veel bètaversies van de app uit te brengen. De laatste Swype Beta biedt een meer responsieve app die de microlags tijdens het swypen helemaal verwijdert. Ook voor onze zuiderburen is de app een stuk verbeterd: de geavanceerde taalmodellen voor de Vlaamse taal zijn aan Swype toegevoegd. Hierdoor is de woordvoorspelling geoptimaliseerd en herkent Swype sneller Vlaamse woorden.

Download: Swype Beta (gratis)

6. NS Reisplanner Xtra

Klanten van de Nederlandse Spoorwegen schreeuwden moord en brand toen één van de meest belangrijke functies uit de app, het tabbladen Mijn Reizen, werd verwijderd. Na een korte afwezigheid is Mijn Reizen weer terug, inclusief meldingen, actuele werkzaamheden, meldingen van storingen en het delen van een reisadvies via de berichtendienst WhatsApp. Het tabblad Mijn Reizen wordt door reizigers gebruikt die veelal hetzelfde traject moeten afleggen. Door de laatste update kan NS Reisplanner Xtra nu ook reageren op het inlezen van NFC-tags en is daarmee helemaal klaar voor de toekomst.

Download: NS Reisplannet Xtra (gratis)

7. Super Stickman Golf 2

Super Stickman Golf 2 is de opvolger van het succesvolle eerste deel en hanteert dezelfde formule: je bestuurt een wit poppetje en golft met hem in de meest idiote levels, op weg naar een hole-in-one. De game bevat 20 verschillende levels met bewegende obstakels, magneten en toffe power-ups die de Stickman net het voordeel kunnen geven dat je als speler nodig hebt. De game is ook voorzien van een online multiplayer – gebaseerd op turn-based wedstrijden – en het is mogelijk om in totaal 53 verschillende archievements te behalen. Genoeg om deze gratis game eens uit te proberen.

Download: Super Stickman Golf 2 (gratis)

8. Oil Rush: 3D Naval Strategy

Oil Rush: 3D Naval Strategy is een strategiegame die zich op (of beter: onder) de zee afspeelt. In de game verkeert de wereld in één grote oorlog omdat het poolijs is gaan smelten. Dit verander de infrastructuur en veel landen komen hierdoor in de problemen. Aan jou de taak om via de zee de oorlog voor eens en altijd te stoppen en de laatste beetjes olie veilig te stellen. Dit doe je door met jouw eigen zee-leger tijdens 16 verschillende missies tegen grote groepen vijanden te vechten. In totaal biedt Oil Rush: 3D Naval Strategy de speler ongeveer 10 uur aan gameplay vol actie en keihard bonkende elektronische beats. Een gratis demoversie van de game is ook beschikbaar in de Google Play Store.

Download: Oil Rush: 3D Naval Strategy (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu