Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

De beste apps in Google Play Store van week 13 – 2013

Redactie
30 maart 2013, 14:03
4 min leestijd
De beste apps in Google Play Store van week 13 – 2013

Android Planet kiest elke week de nieuwste, flink geüpdate en beste Android apps en -games voor je uit en zet ze in een handig rijtje. Deze week onder andere het geüpdatete Angry Birds Star Wars, Google Translate, Google+ en Tasker, maar ook aandacht voor de nieuwe games PUK en het indrukwekkende EPOCH.

Lees verder na de advertentie.

1. SoundHound

Het duurde even maar SoundHoud is nu eindelijk ook voor Android-tablets geoptimaliseerd. De muziekzoek en -ontdekkingsapp heeft zijn Android-app geüpdatet waardoor SoundHoud een volledige tabletinterface biedt voor schermen vanaf 7 inch. De nieuwe taletinterface maakt veel beter gebruik van de grootte van het scherm en verdeelt het scherm in verschillende kolommen met content, waaronder de tabs ontdekken, geschiedenis en een hele grote knop om een nummer te ‘SoundHounden’. De premium-versie van SoundHound heeft een prijskaartje van 4,99 euro.

Download: SoundHound (gratis)2. Tasker

Tasker wordt door velen als één van de belangrijkste Android-apps gezien. Tasker laat je Android-smartphone of -tablet automatisch acties uitvoeren op basis van ingevoerde waardes, zoals de trilmodus inschakelen als je in de bioscoop bent of het geluid zachter zetten als de schelle stem van je schoonmoeder door de hoorn klinkt. De geheel nieuwe app met een nieuwe frisse interface is eindelijk uit de bètaversie en te downloaden in de Google Play Store. De interface is gebaseerd op het Holo-design van Android 4.0 Ice Cream Sandwich en beschikbaar voor toestellen met Android 4.0 en hoger. De app heeft een prijskaartje van 1,99 euro, maar de mogelijkheden die de app je biedt zijn uiteindelijk veel meer waard.

Download: Tasker (€ 1,99)3. Google+

Google heeft zijn officiële Google+ app flink geüpdatet met een vernieuwd ontwerp voor de updatestream, met voorbeeldweergaven van reacties en het inline bladeren door fotoalbums. Daarnaast bepaal je voortaan zelf de hoeveelheid posts van kringen en communities die je in je eigen updatestream te zien krijgt en kun je zoekresultaten veel beter filteren. De communities worden ook een belangrijker onderdeel van de app: zo heb je door de update de mogelijkheid om je eigen posts opnieuw met communities te delen en kun je anderen over een bepaalde community vertellen door deze te delen of een uitnodiging te versturen.

Download: Google+ (gratis)4. Angry Birds Star Wars

De populaire gameontwikkelaar Rovio heeft het succesvolle Angry Birds Star Wars van een flinke update voorzien die het mogelijk maakt om twintig nieuwe levels te spelen, gebaseerd op de Star Wars-planeet Bespin. De planeet is een zogeheten gas giant waar tibannagas wordt gewonnen en dit gas kun je gebruiken als een nieuwe gameplaymechaniek voor de Star Warsvogels waarmee je speelt. Daarnaast kun je nieuwe Boba Fett-missies vrijspelen door de vijf verstopte raketpakketten te vinden of een in-app aankoop te doen.

Download: Angry Birds Star Wars (gratis)5. PUK

PUK is een vliegensvlugge puzzelgame die actie met kleine of grote hersenkrakers combineert. Het is de bedoeling om de doorzichtige bolletjes in de witte bollen te schieten. De doorzichtige bolletjes kunnen via muren kaatsen om zo toch nog het eindpunt te bereiken, maar de witte bollen worden alsmaar kleiner als je ze eenmaal hebt geraakt. Een enorm verslavende en simpele game die voor 0,81 euro in de Google Play Store te downloaden is.

Download: PUK (€ 0,81)6. Vice VIC-20 Emulator

Er zijn genoeg emulators voor Android beschikbaar, maar een emulator om games voor de Commodore VIC-20 te draaien is vrij uniek. De Commodore VIC-20 is één van de eerste persoonlijke desktopcomputers die voor massaconsumptie werd geproduceerd en kan hele simpele maar enige memorabele games draaien. Bestanden in ROM-formaat kunnen door de Vice VIC-20 Emulator worden ingelezen. De app verkeert nog wel in een alphabase en biedt daarom nog niet enorm veel stabiliteit, maar de ontwikkelaar is hard bezig met het verbeteren van de app.

Download: Vice VIC-20 Emulator (gratis)7. Google Translate

De vertaaldienst van Google heeft een fijne update gehad waardoor gebruikers van de app in totaal 51 talen kunnen downloaden om offline te gebruiken. Hierdoor wordt het mogelijk om zonder een internetconnectie een Nederlandse zin naar de Chinese taal te vertalen en vice versa, zolang je maar beide talen hebt gedownload. Nederlands is één van de 51 talen en een download is ongeveer 150 tot 180 megabyte groot. Door de update wordt Google Translate een stuk fijner om in het buitenland – waar je niet altijd de beschikking over een mobiele dataconnectie hebt – te gebruiken.

Download: Google Translate (gratis)8. EPOCH

EPOCH is de eerste game van de beginnende gameontwikkelaar Uppercut Games, maar wordt nu al door de grote gamemedia geprezen. EPOCH draait op de grafisch indrukwekkende Unreal Engine en biedt een mix van cover-based schieten en gesture-based actie. Je bestuurt een robot die altijd dekking neemt, even omhoog gaat om te schieten en weer dekking zoekt wanneer ‘ie moet herladen. Als je andere robots afknalt, kun je de armor en wapens van je eigen robot upgraden. EPOCH is voorzien van tien uitgebreide levels en om écht van de mooie graphics te kunnen genieten, heb je eigenlijk een Tegra 3- of Snapdragon S4-chip in je smartphone nodig.

Download: EPOCH (€ 3,93)Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu