De beste apps in Google Play Store van week 14 – 2013

Redactie
6 april 2013, 14:00
4 min leestijd
De beste apps in Google Play Store van week 14 – 2013

Android Planet kiest elke week de nieuwste, flink geüpdate en beste Android apps en -games voor je uit en zet ze in een handig rijtje. Deze week onder andere het geüpdatete Twitter, Google Now en Buienradar, maar ook aandacht voor Microsofts Lync 2013, de handige Huizen-app en Buzz Launcher.

Lees verder na de advertentie.

1. Goolge Now

Google Now, de slimme zoekassistent van Android 4.1 Jelly Bean, heeft een fijne update gekregen die een handige nieuwe kaart introduceerd waarmee je pakketten kunt traceren. Dit lukt alleen wanneer je toestel op Engels ingesteld staat en als het pakket door een specifiek bedrijf als Amazon wordt verstuurd. De kans is groot dat Google de functie later naar Nederlandse bedrijven uitbreidt. Daarnaast worden zoekresultaten van Google nog sneller weergegeven en is de instellingenknop veranderd in een informatieknopje met de bekende ‘i’ als logo.

Download: Google Now (gratis)2. Twitter

De interface van Twitter voor Android heeft een flinke make-over gekregen die de app na al die jaren een Holo-design geeft. Google introduceerde Holo samen met Android 4.0 Ice Cream Sandwich om het mobiele besturingssysteem strakker en meer minimalistisch te laten ogen. En dat lukt Twitter. De app biedt snelle navigatie door veeggebaren en laat je eenvoudiger met vrienden in contact komen, zoals suggesties voor @gebruikersnamen en #hashtags. Daarnaast kun je voortaan vanuit Twitter nieuwe apps installeren als een gebruiker van Twitter met een andere app een tweet plaatst. Denk aan Instagram, Foursquare of Etsy.

Download: Twitter (gratis)3. Huizen

Huizen kijken gaat zo fijn met de Huizen-app voor Android. De app is enkel beschikbaar op Android-tablets en biedt een handig overzicht met een Google Maps-kaart, snelle informatie, foto’s en een hele lijst beschikbare koop- en huurwoningen. Huizen haalt alle informatie van grote huizen- en makelaarswebsites, waaronder Pararius, Jaap en Funda. Via de navigatiebalk kun je snel door alle huizen, appartementen en studio’s navigeren en als je in een woning geïnteresseerd bent, word je naar de betreffende huizen- of makelaarswebsite doorgestuurd. Huizen is daarom alleen maar een index-app, maar wel een hele goede.

Download: Huizen (gratis)4. Buienradar.nl

Buienradar, één van de meest favoriete websites van de gemiddelde Nederlander, heeft een update gekregen die de app een leuke make-over geeft met een overzichtelijke interface en verschillende nieuwe opties. De app, reeds in handen van RTL Nederland, schaalt nu beter op nieuwe Android-toestellen en hanteert een opgeleukt navigatiemenu. “In samenspraak met gebruikers is gekomen tot een volledig nieuwe en moderne interface en interactie ontwerp voor de app. De app is hierdoor gebruikersvriendelijker geworden, overzichtelijker en rijker qua weersinformatie en mogelijkheden”, aldus Buienradar.

Download: Buienradar.nl (gratis)5. Rom Toolbox Pro

Rom Toolbox Pro is dé app voor root-gekken en -liefhebbers. Met de app kun je vrijwel alle root-functies benutten, maar heb je ook de mogelijkheid om een speciale taskmanager of adblocker te activeren. De app is na de laatste update helemaal opnieuw geschreven en ontwikkeld en voorzien van Dropbox-, Box- en Drive-ondersteuning. En het beste nieuws: Rom Toolbox Pro is met een gereduceerd prijskaartje aan te schaffen. De light-versie van de app is wél gratis in de Google Play store te downloaden.

Download: Rom Toolbox Pro (€ 2,30)6. Lync 2013

Lync 2013 is de nieuwe app van Microsoft waar je alleen met een Lync-account gebruik van kunt maken. Lync 2013 geeft gebruikers de mogelijkheid om via een draadloze verbinding te chatten of te vergaderen met video of spraak: een echte tool voor in het bedrijfsleven. Je kunt in één oogopslag de beschikbaarheid van collega’s zien en met één druk op de knop een grote vergadering via een Transport Layer Security – voor de extra beveiliging – starten.

Download: Lync 2013 (gratis)7. System Monitor

Houd je Android-smartphone of -tablet helemaal in de gaten met System Monitor, de mooiste en meest veelzijdige systeemmonitor-app voor Android. De app biedt je een overzicht van alle real time system load-statistieken in de vorm van tekst of een grafiek, waaronder de CPU (processor), RAM (werkgeheugen), I/O (communicatiesnelheid) en netwerkverbinding. System Monitor is voorzien van een speciale notificatiebalk met relevante systeeminformatie, verschillende widgets en een toffe DashClock-extensie. Een speciale Lite-versie is ook beschikbaar.

Download: System Monitor (€ 1,99)8. Buzz Launcher Beta

Buzz Launcher wil de simpliciteit voor de gebruiker en Android in het algemeen terugbrengen. Het idee van Buzz is simpel: download homescreens van anderen die je tof vindt en stel ze hierna naar eigen wens in. Heb je een eigen toffe homescreen ontworpen? Deel ‘m dan met anderen! De app telt op dit moment meer dan 1000 homescreens die je simpel en snel naar je eigen toestel kunt downloaden. Buzz Launcher verkeert nog wel in een bètafase waardoor de app soms ietwat traag kan lopen en enkele kleine foutjes kan bevatten. De homescreenvervanger is gratis in de Google Play Store te downloaden en te installeren op Android-toestellen met Android 4.0.3 en hoger.

Download: System Monitor (gratis)Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu